15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Treterrasse med sving forbinder sømløst inne og ute – feriehus med japansk arkitektur

tre terrasse sving hus åsside

Et moderne fritidshus midt i skogen blander seg harmonisk med omgivelsene – det arkitektoniske kunstverket var inspirert av den typiske japanske villaen, men det tradisjonelle konseptet har blitt modernisert. Samspillet mellom arkitektur og natur inspirerte arkitektene på Sugawaradaisuke for prosjektet – fremspring i fasaden gir bygningen en interessant silhuett, sjenerøse glassfronter gir rikelig med sollys inn i interiøret, og en liten treterrasse med en huske inviterer deg til å slappe av. Det to-etasjers huset ble bygget på flere nivåer, noe som muliggjorde sømløs overgang mellom de forskjellige boområdene. Hvert nivå oppfyller flere funksjoner samtidig og sikrer dermed optimal bokomfort selv i begrenset boareal.

Feriehus midt i skogen kombinerer tradisjonell japansk arkitektur med moderne romkonsepter

tre terrasse terrasse sving tre fasade gavltak

Det kompakte konstruksjonsvolumet er inspirert av det tradisjonelle japanske feriehuset – gaveltaket og de to etasjene, fasaden kledd i tre og den lille treterrassen foran inngangen er typisk for asiatisk arkitektur. Overetasjen danner et beskyttende tak over første etasje for treterrassen med en huske. Det lyse trekornet på terrassen er en attraktiv fargekontrast til den ellers mørke fasaden. Samtidig tilbyr terrassen muligheten til å være utendørs, godt beskyttet mot vind, sol og regn. Gulv-til-tak-glassdører skaper en sømløs forbindelse mellom utsiden og innsiden. De store vinduene former trefasaden og gir arkitekturen et moderne preg. I andre etasje er huset stengt for bygningen i nærheten – orienteringen beskytter beboernes private område, samtidig åpner bygningen seg mot den nærliggende skogen gjennom sjenerøs glass og gir panoramautsikt over de vakre omgivelsene.

Treterrasse med sving gir den ideelle feriefølelsen

tre terrasse sving dekket lagringsplass brensel under

Den lille treterrassen med en huske gir beboerne den ideelle feriefølelsen – slik at hele familien kan sette seg ned i helgen og nyte det vakre været. Siden huset ligger i en skråning, er det akkurat nok lagringsplass under terrassen til veden. Terrassen ble bygget av lokal skog, som deretter ble gjort værbestandig med spesielle oljer.

Multifunksjonell stue omdefinerer åpen plass -konseptet

stue tregulv sovesofa skinn lenestol

Stuen ble designet i henhold til de minimalistiske trendene – rommene og nivåene smelter sømløst inn i hverandre. Edle materialer som granittfliser ved inngangen, tregulv i stuen og metall på veggene bestemmer utseendet på interiøret. Arkitekter har bevisst dispensert med nesten alle møblene – i stedet oppfyller gulv og trapp flere funksjoner samtidig – for eksempel kan trappene brukes som lesehjørne ved vinduet. I tillegg til kjøkkenet med et tilstøtende spisebord, har et komfortabelt sittegruppe blitt designet for familien – en sofa, en liten bokhylle og en komfortabel skinnfåtol inviterer deg til å slappe av etter middagen. Den danske komfyren skaper en koselig atmosfære og bryter opp det minimalistiske utseendet på interiøret. Soveområdet med dobbeltseng, garderobe og direkte tilgang til badet er visuelt atskilt fra stuen med en skillevegg – arkitekter bestemte seg bevisst for ikke å ha en innerdør. Det absolutte høydepunktet i interiøret er i første etasje – en badstue gir deg muligheten til å slappe av etter en lang dag på jobben.

plassbesparende romløsninger stue kjøkken tre spisebord fire nivåer

kjøkken tre spisebord hvit gass komfyr trehyller

spisebord glassfronter kjøkken industriell livsstil

hytte skog soverom trebjelker garderobe partisjon

feriehus skog badstue 1. etasje utsikt treterrasse swing

loft gavltak lagringsplass lite vindu trepanel

tre terrasse sving inngang ved lagringsplass

treterrasse sving lokale treslag oljet

tre terrasse sving feriehus glass fasade to etasjer gaveltak

Prosjekt av: Sugawaradaisuke

Previous Post
Inspirerende uteplassideer i frisk luft
Next Post
Å lage en permakulturhage – slik lager du et lettstelt og produktivt økosystem!