15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hus med stålkonstruksjon og vindusfront – moderne arkitektur og minimalistisk design

glassfasade av huset med stålkonstruksjon og moderne arkitektur med minimalistisk design

På slutten av 2018 tegnet arkitekten Maria Fradinho sitt eget kontor og hus med stålkonstruksjon på en 940 m² stor tomt i utkanten av Ílhavo, Portugal. Landet er også “ved døren” til Vista Alegre. Det er et sted som faktisk er ganske populært blant mange arkitekter. Dette skyldes hovedsakelig at navnet ligner porselenfabrikken Vista Alegre på grunn av opprinnelsen. Dette er en av de viktigste næringene i regionen. Fabrikken inspirerte husdesigneren fordi området faktisk er veldig populært. Hun lette etter referanser i industriell arkitektur for å realisere et hus med en stålkonstruksjon som et enhetlig organ. Av denne grunn belegget hun den med metalliske materialer og bygde interiøret uavhengig av ytre skall.

Moderne hus med stålkonstruksjon

Husfasade laget av stål og betongkontraster på gaten i distriktet

“Buehuset” følger kontinuiteten i nabobygningene, med hovedfasaden som sikrer at det er i tråd med det generelle utseendet. Det er imidlertid stilisert for å tillate permeabilitet av lys og utsikt i et symbolsk spill av assosiasjon med tilstedeværelsen av buen. Dette markerer også inngangen til stedet til Vista Alegre. Denne forbedringen skaper fasadenes “krone ære” og tar seg selv som en barne tegning.

hus med glassfront og stålramme med brobygning sett nedenfra

Teatraliteten til fasaden gir huset med stålkonstruksjon det riktige navnet, som imidlertid ikke definerer det alene. Bygningen går tilbake i forhold til byfasaden som er beskrevet og skaper et semi-privat rom.

kveldslys på gårdsplassen med et bonsai -tre foran huset med stålkonstruksjon og vindusfront

Det er en gårdsplass foran som åpner for den helt åpne fasaden av store glassvinduer. Terrassen er øyeblikket med brudd på det ytre miljøet og forbereder oss på den nye virkeligheten i interiøret. Det er en bro som forbinder to tilsynelatende sammenhengende, men veldig forskjellige virkeligheter.

stue med sofa og spisebord i kombinasjon med andre etasje fra forskjellige rom

Inngangspartiet ligner en liten trekasse der beboerne og gjestene kan føle seg komfortable og velkommen. Umiddelbart etterpå blir vi overrasket over lyset og det høye taket i stua.

tretrapp som fører til gjesterommet med dobbeltseng og polstret vegg

Det var viktig for arkitektene å garantere denne overgangsprosessen fra det offentlige til det private området og for å sikre tilstrekkelig personvern inne i huset på grunn av maksimal ønsket lysstyrke. Inspirert av transportcontainere skaper volumet som interiøret er utviklet en totalhøyde på noen områder som gjenspeiler det store industrimiljøet til et hovedskip.

Innovativt romoppsett og design

Studiet med vindu og tregulv gir en vakker utsikt over den grønne bakgården i utendørsområdet

De forskjellige takhøydene utvider rommene, gjør dem mer omfattende og gir et visuelt forhold mellom de forskjellige stedene i huset. Dette skaper følelsen av at et enkeltrom er opptatt av mindre elementer.

soverom med trapp og terrasse med glassdør

Disse fordeles deretter gjennom bygningen i en “glidende” bevegelse langs lengden. Dette skaper en rytme som bryter monotonien i bygningens ytre kropp på en livlig måte.

praktisk og nyskapende romoppsett i form av bokser og terninger med glass

Den bakre fasaden er også overdådig fullglasert. Dette skaper et forhold til den grønne bakgården og sikrer også et direkte forhold til området utenfor. Alle bokser har muligheten til å referere til denne fasaden med samme hierarki, da de alle vil bli konvertert til ett stort vindu.

hus med stålkonstruksjon og skråtak fra fugleperspektiv med grønn bakgård

Av strukturelle årsaker ble kjelleren designet for studioet ikke bygget. Denne beslutningen tvang til en fullstendig redesign. Imidlertid sikret det minimale endringer i husets opprinnelige prosjekt.

moderne hus med stålkonstruksjon og glassfasade i distriktet med eldre hus

Buehuset er derfor kombinasjonen av disse tre forutsetningene: teatraliteten i den urbane fasaden, kompleksiteten i den påståtte bruken kontra industriell inspirasjon og grensene for konspirasjonen som sammen gjør denne stålkonstruksjonen til en kompleks og unik arkitektonisk perle.

*Arkitektenes nettsted

mørk inngangsdør og hvit fasade på metallhuset med bue

minimalistisk designet bad i grått med et langt speil og baderomsskap i hvitt foran dusjkabinettet

moderne minimalistisk to-raders kjøkken i hvitt med flislagt gulv i grått

Forbindelse mellom huset med stålkonstruksjon og interiøret i form av en bro med et gitter

planløsning i første etasje i huset med stålkonstruksjon og skråtak

Previous Post
Kjøp vinterfrakk for menn – velg riktig frakk for menn
Next Post
Stretching – eller hvordan du kan oppnå drømmekroppen din ved å strekke deg