15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hus med stråtak – Idyllisk estetikk i en moderne herregårdstil

Dette ekstraordinære huset med stråtak kombinerer en koselig atmosfære med moderne arkitektoniske elementer og rustikk sjarm. Det tykke stråtaket strekker seg over en del av fasaden. Prosjektet fra Ukraina ble designet av arkitekten og designeren Sergey Makhno for sin egen familie og kalte det “Shkrub”. Makhno og kona brukte navnet på strukturen. Landvillaen ligger i Kozin, sør for Kiev.

Kombinasjon av et hus med stråtak og japansk stil

stor japansk hage i kombinasjonshus med stråtak i landlig stil

Arkitekten ble inspirert av sine reiser til Japan for Shkrub. Det samme gjelder hagen i japansk stil full av skulpturer. Da han først dro dit og så hvordan japanerne verdsetter arven sin, forsto han at ukrainsk kultur er ekstremt rik. Av denne grunn ønsket Makhno også å blokkere den ukrainske kulturen i en unik bygning.

bonzai -trær små figurer og småstein i hagen

Huset i stråtak er fylt med en stor samling ukrainsk keramikk og har hele vegger dekket med keramiske fliser, også designet av Makhno. En steinsti slynger seg gjennom hagen og leder inn i en lang, tynn stue og spisestue som strekker seg over hele huset.

rustikk stue med peis og trehyller fylt med keramiske kar og taklamper

Dette etterfølges av et dynamisk oppholdsrom med dobbel høyde og utsikt over hagen gjennom et takhøyt vindu. Stuen er også foret med et hyllesystem som viser Makhnos samling av tradisjonelle keramiske antikviteter. Hyllen er hovedsakelig laget av tre som designeren hentet fra forlatte hus.

Rustikk og utsmykket interiørdesign

Malerier henger over stuen med kunstneriske elementer i hus med stråtak

En grov trapp med gipsforing fører til første etasje, hvor en rekke soverom og gjesterom for storfamilien er plassert rundt et fellesrom. I tillegg ligger hallen på en balkong med utsikt over det doble høygalleriet og hagen.

malt vegg med dyr som mønster på barnerommet med oransje vegger

Arkitekten tegnet hvert av de tre barnerommene individuelt. Den ene har mørke eikeflater, mens den andre har Makhno-designet tapet. Veggene i det tredje barnerommet ble malt med dyr og fugler av den ukrainske keramikeren Serhii Radko.

hovedsoverom med sengegavl i mørkegrå toner og en pittoresk vegg laget av leire som en klippe

Den øverste etasjen skal være enkel og bestå av et galleri og soverom for familien. Hallen avsluttes med balkong med utsikt over stuen og hagen. Dette er det første eierne ser når de forlater rommene sine om morgenen. Ideen om å finne skjønnhet i ufullkommenhet resonerer også i disse rommene, spesielt på hovedsoverommet, som har en stor leirvegg i sengen. På hovedsoverommet har designeren formet sengegavlen slik at den ser ut som en klippe laget av leire. Videre er soverommet delt inn i soner slik at det er plass til å studere, samt et avslapningsområde og et bad.

minimalistisk soverom i lyse farger i rustikk stil

Noen av veggene var også utstyrt med arrangerte keramiske fliser gjennom. Disse har forskjellige typer leire som vanligvis blandes med linfrø, rug og hvete i henhold til ukrainske tradisjoner.

Husets struktur

buskhus med stråtak og store vinduer om kvelden med belysning i hagen

Makhno utførte de enkle forhøyningene av huset i tynne, horisontale trebjelker på en tynn steinbunn. Over dette stikker stråtaket med utskjæringer for vinduene i øverste etasje. Utenfor fortsetter sammenslåingen av Japan og Ukraina. På samme tid står lønn- og kirsebærtrær sammen med ukrainsk zoomorph keramikk og samtidskunst. Totalt sett fører utformingen av Shkrub -huset med blandingen av naturlige materialer og organiske former i det vanlige bygningsvolumet til en moderne tradisjon.

tradisjonell ukrainsk keramikk som dekorasjon foran en vegg av naturstein og et stort spisebord

“Når arkeologer fra andre planeter demonterer huset mitt fem tusen år fra nå, vil de si at det ble bygget i henhold til gamle ukrainske tradisjoner. Det er mye natur og mye liv, sier arkitekten. Sergey Makhno har tidligere jobbet med prosjekter som prøver å kombinere japansk og ukrainsk påvirkning, inkludert en leilighet i Kiev der familien hans tidligere bodde.

* nettsted av arkitektkontoret

moderne hus med stråtak shkrub arkitektur land villa

kunstnerisk utformede vegger på et lite bad med kobbervaske og et rundt speil

lyse keramiske fliser arrangert side om side på soverommet med minimalistisk design

moderne kjøkken i kombinasjon med rustikke elementer i retrostil

Opplyst barnerom med buede nisjer for bøker og leker

spisestue med trebord og stoler skaper en koselig atmosfære

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner