15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Med disse tipsene kan du plassere lampen riktig over spisebordet!

moderne hengende lampe krystall rundt glass spisebord hvite stoler

Spisebordet er et av de viktigste møblene i hjemmet vårt. Det er ikke bare sentrum for felles måltider, men også en ekte allrounder. Her leker folk, lager håndverk og til og med jobber (siden de fleste selvstendig næringsdrivende ganske enkelt ikke har sitt eget hjemmekontor). For at oppholdet i spisestuen skal bli så hyggelig som mulig, er optimal belysning av største betydning. Den første og mest åpenbare årsaken: lys spiller en stor rolle i romestetikk og påvirker også vårt velvære. I hvilken høyde skal lampen henge over spisebordet og hvorfor du også bør ta formen på bordet, vil vi fortelle deg nedenfor.

Lampen over spisebordet er alltid i fokus

Åpen stue moderne grå og hvitt mørkt tre dekorasjon lampe lysestake

Det beste valget for belysning av spisestuen er pendellampene.Vakkert, originalt, ekstraordinært: lampen over spisebordet skal være et skikkelig blikkfang. Det er “prikken over i’en” som kombinerer et åpent oppholdsrom til en helhet og gir det karakter. Og ikke bare i den mørke tiden på dagen – det handler mer om hvordan lampen over bordet oppfattes i løpet av dagen. Getlight.de tilbyr for eksempel et bredt utvalg av designerlamper av høy kvalitet fra kjente produsenter, som overbeviser med tidløs og elegant design. Det er viktig at materialet og fargen matcher interiøret og fullfører helhetsbildet.

Hvor høyt må en lampe henge over spisebordet?

Glasslamper over et langt spisebord i tre

For å plassere lampen riktig over spisebordet, må du ta høyden på rommet. Spisebordet må være godt opplyst, men lyset skal ikke være blendende.

Av Avstand mellom bordplaten og lampens nedre kant skal vanligvis være mellom 71 og 89 cm. Med lavt tak er en høyde på 75 cm over bordplaten (eller 150 cm over gulvet) ideell. Hvis du er en heldig eier av 3 meter høye tak, kan du henge lampen litt høyere: ca 80 cm over bordet eller 160 cm fra gulvet.

Hvor stor skal en lampe være over spisebordet?

Lampe i rustfritt stål rundt et lite spisebord i tre

Slik at spisebordet er jevnt belyst, bør lampens størrelse og form baseres på formen og størrelsen på bordet. Som regel bør lampen ikke være større enn bredden eller diameteren på bordet.

En enkelt taklampe ser flott ut over et rundt eller firkantet bord. Lampen skal være 30 cm mindre enn bordets diameter. Ellers vil de ved bordet føle seg ukomfortable. Et bord med en diameter på 120 cm passer for eksempel en lysekrone med en diameter på opptil 90 cm vakkert og proporsjonalt.

Hvis bordet er stort og langt, trengs flere pendellamper i en gruppe. For å sikre optimal belysning bør de ikke være mer enn 1 meter fra hverandre.

Hva om lampen ikke henger i midten over spisebordet?

Plasseringen av hengelampen over spisebordet bør bestemmes nøyaktig på forhånd. En vanlig situasjon: enten er det ingen tilkobling for en lampe, eller så er det på et upraktisk sted. Og så viser det seg at lampen ikke henger der du vil ha den – ideelt sett midt på bordet. Dessverre er det veldig lite som kan endres i dette tilfellet. Så hvis du er involvert i konverterings- eller renoveringsarbeidet på leiligheten din, kan du prøve ikke bare å vise byggherrene stedet som var tiltenkt for tilkoblingen, men også å sjekke hva som faktisk skjedde etterpå. Så lenge de fortsatt er der, kan alt korrigeres.

Velg en lampe over spisebordet, matt hvit, moderne og tidløs

Hvis forbindelsen ikke kommer ut av taket i midten over spisebordet, kan du bruke et fleksibelt skinnesystem. Dette gir deg muligheten til å endre posisjon og retning på lysene. Et alternativ tilbys også av uvanlige design som AIM-pendelarmaturen, som er preget av en over lang kabel og bevegelige frontlyktlignende lyshoder.

Fremfor alt skal godt lys over bordet være blendingfritt, dimbart og varmt. Med de riktige lysene vil du kunne sette rommet i riktig lys!

Previous Post
Frisyrer med avtagende hårfeste for menn – passende varianter for hårfestet
Next Post
Strålende sminkestyling i gull til nyttårsaften