15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

La det være lys i hagen – 5 gode ideer for hagebelysning

Hagebelysning lys-hage-fe lys-lykt-stearinlys

Jo varmere det blir, jo mer tid bruker vi på balkongen, terrassen og i hagen. For at vi skal ha det behagelig på milde vårkvelder og varme sommernetter, trenger vi nå hyggelig hagebelysning også ute. Vi har satt sammen noen ideer om hvordan du kan gjøre hagen din enda mer stemningsfull med vakre lys.

1. Hagebelysning med dimmer

Hagebelysning lys hage led strømkontakt dimmer

Hvis din egen hage eller terrasse allerede har et belysningssystem, for eksempel vegglamper på husveggen eller lamper på terrassestrukturen, er det ofte tilstrekkelig å tilpasse lyskildene. Varmt hvitt eller farget lys gir hagen et helt annet utseende enn vanlige kaldhvite lyspærer. Hvis mulig, bør du også ettermontere en dimmerfunksjon. Det er ingenting mer ubehagelig enn å bli blendet av for sterkt lys på en koselig kveld. Den største ulempen med sterke lyskilder er imidlertid tiltrekningen for mygg. Passende mottiltak må tas her hvis du ikke vil klø deg selv hele dagen etter.

2. Solar hagebelysning – solflasker med farget glass

lys-hage-uten-elektrisitet-deco-sol-flasker-farget-glass-hengende-pergola

Vi har allerede vist i en tidligere artikkel hvor enkelt og vakkert det er å dekorere glassflasker og vaser for å slippe våren inn i huset. Såkalte solflasker er en fantastisk og også energibesparende variant av dette. Disse Flasker laget av farget melkeglass lyser i mørket og forsyner seg med solceller. Avhengig av modellen reagerer disse flaskene til og med uavhengig av mørket. Hvis du distribuerer noen av disse flotte flaskene i hagen din, kan du dekorere og samtidig gi hyggelig lys som også er bærekraftig levert fra solenergi.

3. Hagebelysning uten strøm – fakler og braziers

lys-hage-uten-elektrisitet-fakler-blomster-hage-plugger

Hvis du er mer opptatt av den rustikke stilen, kan du nesten ikke unngå flammende flammer. Ikke bare på grillen, men også ved siden av, kan det være veldig arkaisk for noen. Stabile brannskåler og fakler som sitter fast i bakken eller i visse braketter gir hagen en god atmosfære og gir også en viss varme hvis den skulle avkjøles betydelig. Selvfølgelig bør du alltid være spesielt oppmerksom på sikkerhet med fakler og åpen ild. Meget brannfarlige materialer skal holdes unna, og det er best å alltid ha en slokkeanordning i nærheten. Hvis du vil, kan du til og med tenne et solid bål. Men det samme gjelder her: Sikkerhet kommer først og alle Brannvernbestemmelser Må observeres.

4. Eventyr

hagebelysning-fe lys-effekter-terrasse-planter

Eventyrlys hører hjemme på juletreet? Kan være. Men de fargerike kransene er også ideelle for å forbedre hagen eller verandaen hjemme. Det trenger ikke å være elg eller snømenn. Diskrete fargede lys eller omslag laget av papir demper lysene og gir en festlig og glad stemning i hagen. Eventyrlyset er smart lagt, godt sikret og beskyttet mot regn, og kan også stå hengende i flere måneder. Så du har en passende lyskilde med et tastetrykk, og det kreves liten innsats for montering og demontering. Kjedene skal bare fjernes igjen om høsten, før de blir ubrukelige på grunn av fuktighet.

5. Lykt og lys

lys-hage-lykter-glass-lanterner-lys-hengende

Lyktene og lysene er en tidløs klassiker og fremfor alt en veldig romantisk måte å bade hagen din på i behagelig lys. Dekorative lykter, som avgir et svakt og derfor spesielt koselig lys, fås med elektriske lyskilder, lys, men også med oljefyll. Mer tradisjon er ikke mulig! Åpne lys gir langt det svakeste lyset, men de ser ekstremt stilige og romantiske ut og har også to andre fordeler. På den ene siden er det lys med vakre dufttilsetninger som gir vårluften et aromatisk preg. Det er også spesielle lys som skiller ut en aktiv ingrediens mot insekter. De ser ikke bare fine ut, men forhindrer også kløende støt dagen etter.

Previous Post
10 bunndekkende planter som et alternativ til plener
Next Post
Flotte yogaøvelser for deg og babyen din tone hele kroppen