15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dobbeltvegget glass som grunnlag for en moderne designerlampe

Det australske merket for dekorativ belysning Rakumba presenterer en ny kolleksjon av pendellamper basert på dobbeltvegget glass. Designet kommer fra den København-baserte designeren Nikolai Kotlarczyk. Den minimalistiske hengelampen, som ble designet og utviklet i nært samarbeid med Rakumba, er basert på de hengende gatelampene og brosteinene i Nikolais hjemby i Danmark. Prosjektet kombinerer et nostalgisk element med moderne former som passer perfekt inn i nesten ethvert interiør.

Bruk dobbeltvegget glass på en rekke måter

Taklampe med et nostalgisk og samtidig moderne design fra Danmark, elegant plassert over et spisebord i stua

Belysningen med navnet “Indre” fanger den unike følelsen av den historiske indre byen København. En fremtredende funksjon er gatelysene som henges fra bygninger for å tillate gående trafikk, sykler og biler. Indre fanger denne forbindelsen mellom belysning og arkitektur og bringer den inn i interiørdesignerens romlige miljø.

komplekse og perfekt arrangerte lyspærer i en lysekrone over runde kummer med vann

Designet er resultatet av en omfattende og intensiv design- og utviklingsprosess mellom Kotlarczyk og Rakumba. Den fanger den unike dekorative samtidsstilen som Mr. Kotlarczyk har blitt kjent for. Det viser også de høyt utviklede tekniske og produktive ferdighetene til produktutviklingsteamet i Rakumba.

australsk designer nikolai kotlarczyk med polske røtter som bor i danmark

Som en australsk expat med polsk arv som nå bor i Danmark, har designeren med seg en rik kulturell blanding som manifesterer seg i hans nostalgiske kjærlighet til fortelling, dekorasjon og farge. Nikolais naturlige chutzpah og tankefrihet, sammen med Rakumbas teksturerte design, har skapt en fantastisk smeltedigel for å trekke noe helt nytt fra.

smart utformede forbindelsesstenger mellom lyslegemer i et designprosjekt for pendellamper

Indre er et avvik fra den rent beherskete og minimalistiske stilen og oppnår både dekorativ skjønnhet og design gjennom sitt fint gjengitte dobbeltveggede glass. Mest fascinerende er imidlertid sannsynligvis det indre lyset, som ser ut til å flyte og ligger forsiktig i hver kapsel. Disse er forbundet med de grasiøse linjene til et luftledningsinspirert veivstangssystem forankret i arkitektonisk stein.

Kompleks, men minimalistisk design

Designdirektøren i Rakumba, Daniel Treacy, beskrev produksjonen av lyslegemene som et av de mest utfordrende prosjektene selskapet hans noen gang har påtatt seg. Teamet valgte komplekse, dobbeltveggede glass- og formingsprosesser. I tillegg krevde dette ekstrem presisjon. Det har aldri blitt utført i en slik skala i håndblåst teknisk glass.

ekstraordinær stue designet med vann i midten og skandinavisk minimalisme med et taklampe som høydepunkt

Med dette designprosjektet ønsket de å lage et modulsystem som spenner fra behersket luksusinteriør til massive elementer som gir en uttalelse. Så det ble til en slags flott lysekrone som inspirerer arkitekturen rundt den. De smart brukte vevstengene muliggjør formasjoner av geometrisk kreativitet. Effekten spenner fra veldig behersket til utrolig kompleks og dynamisk.

subtil belysning med en dekorativ bordlampe av dobbeltvegget glass og marmor

Det som gjør Indre så unikt, er at det først og fremst ble drevet av formen og lyseffekten du ønsket, i stedet for å bli diktert av produksjonsprosessen. Pendelen forblir nær sine københavnerrøtter i form og funksjon helt til valg av materialer. Som en hyllest til byens brosteinsgater, er Indres steinankre laget av lett travertin, mørk granitt og vakkert kompleks, skoggrønn marmor.

matchende belysning for moderne soverom i rustikk stil med pendellampe som dobbeltvegget glass

I henhold til designerens kjærlighet til dekorasjon, kan forbindelsesstenger være svart, gull, hvitt eller individuelt farget, avhengig av prosjektet. At Designprosjekt Indre er tilgjengelig som anheng eller bordlampe med en standard ledetid på to uker.

lamper som henger fra taket i minimalistisk stil og dobbeltveggede glass som et designprosjekt kalt indre

designerpendellampe designet som en lysekrone med flytende lys

Previous Post
14 gode ideer til en rask og sofistikert dessert til nyttårsaften
Next Post
Svømmebassengideer – 50 drømmeaktige svømmebassengferiebilder