15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Veggbelysning av stein ute og inni – får murstein og stein til å skinne

Uansett om det er stablet stein eller rustikk murstein, fortjener murverket ypperlig steinveggbelysning på veggene. I dette innlegget, oppdag praktiske måter og tips for å presentere disse materialene på en stilfull måte i hjemmet ditt. For hundrevis av år siden var murvegger ofte dekket med alle lag. I dag trekker imidlertid mange mennesker gipset av veggene for å avsløre den slitte mursteinen under, og skaper dermed en designfunksjon. Men med murstein, stein og kunststein som nå er tilgjengelig i finer som er enkle å installere, er det lettere enn noensinne å kle eller erstatte gipsvegger med vakkert murverk.

Veggbelysning i stein i stuen

moderne steinveggbelysning med LED i stuen med flatskjerm -tv og gulvlampe

Å avsløre eller legge til mur- eller steinveggbelysning er imidlertid ikke nok til å oppnå full effekt. Dette kan ha murverket for hjemmet ditt inne eller ute. Visningen av slikt veggdeksel krever riktig belysningstype som passer til spesielle design. Så les videre for å oppdage noen tips og teknikker som vil hjelpe deg med å få frem stein og murstein i hjemmet ditt fullt ut.

Installer steinveggbelysning soverom bakvegg med stil

Det finnes en rekke kreative alternativer som kan hjelpe deg med å markere stein og murstein mens du viser frem tekstur, farge, stil og skjønnhet med passende steinveggbelysning. For eksempel inkluderer teknikker som krever innfelt belysning beitelys, som lar deg gjøre tekstur av stein og murstein til midten av veggen. Retningslamper sprer lys til bestemte områder og sprekker, noe som lar deg redusere skygger. I tillegg kan steinveggbelysningen nedenfra få frem teksturen dramatisk mens den reflekterer lyset tilbake i rommet.

Belysning i stuen

minimalistisk design i stua i retrostil med hvit steinvegg og indirekte belysning

Den mest effektive måten å få frem tekstur av naturstein eller murstein er å male veggen med lys. Mest av alt refererer dette til et lys du plasserer like over overflaten av steinen eller mursteinen. Du kan deretter belyse veggen nedover eller kaste en lysstråle på den. Lyskilden må imidlertid plasseres på akkurat riktig sted, og dette kan variere avhengig av teksturen på veggen din. For eksempel, hvis du har en uregelmessig veggoverflate, må du kanskje flytte lyskilden noen centimeter lenger fra veggen for å redusere noen av de dypere skyggene.

spisestue med hvite stoler og opplyst steinvegg ved siden av lysekroner

I denne spisestuen i stua ville veggen av stablet stein ikke vært like effektiv uten den indirekte veggbelysningen av skjulte beitelys. Den typen pære du velger er også veldig viktig. For sidelys er spotlys vanligvis mye bedre enn lineær LED -steinveggbelysning eller lysrør. Dette skyldes hovedsakelig at belysningen transporteres videre langs veggen.

Fleksible lyskilder

stort bad med belyst steinvegg i dusjområdet

Hvis du vil ha et mykere utseende som vil skjule støt i stein og murstein, bør du vurdere å flytte lyskilden lenger bort fra veggen. Hvis du har armaturer eller lamper borte fra veggen din, fordeles lyset jevnere. Sprekker og mørtelfuger forblir fylt, mens skygger ser mykne ut. Denne teknikken er kjent som veggvask og kan brukes på mange andre overflater i tillegg til stein og murstein.

teknikker for å installere lys på veggen

Et annet viktig poeng er å planlegge avstanden akkurat for å oppnå optimal effekt. Hvis lysene er for langt fra hverandre, kan dette føre til irriterende lys og mørke flekker på veggen. Av denne grunn må du teste armaturene på forskjellige måter før du fester dem til taket.

Veggbelysning i stein nedenfra

subtil steinveggbelysning utenfor ved bassenget med solsenger i hageområdet

I naturen kommer lys sjelden fra bakken. Vi er vant til å se solstrålene komme ned fra himmelen. Dette gjør belysning av en steinvegg eller steinveggbelysning nedenfra enda mer effektiv og uventet enn ovenfra. I hovedsak beiter gløden i motsatt retning, og det får også frem teksturen i mur.

Steinveggbelysning nedenfra med trapp i stuen eller gangen

Denne typen belysning vil også bidra til å forbedre lysforholdene i hele rommet eller utenfor. I dette tilfellet faller ekstra lys i taket og reflekteres som indirekte lys i stuen, noe som kan øke komforten i hjemmet ditt.

Innfelt armatur for steinveggbelysning stue med steinbånd

Du kan også la takvasker på gulvet, på hyllene eller enda bedre i gulvet og installere dem. Imidlertid er innfelte lamper vanligvis dyrere enn versjonene i taket fordi de må tåle å gå på. Når de er installert, kan de imidlertid heve ønsket plass som ingen annen lyskilde.

Montering av vegglamper, taklamper eller taklamper

rustikk steinveggbelysning i klassisk stil

Lamper i gulvet eller i taket er ikke den eneste måten å få mer ut av mur- eller steinveggene dine. Vegglamper, taklamper og hengende lamper (lyspærer) kan også hjelpe til med å vise frem murverkets egenskaper i hjemmet ditt.

Veggbelysning i stein med vegglamper

sylindriske sconces og sconces i den store stuen

Sylindriske vegglamper som retter lyset opp og ned en stein eller murvegg kan skape en stilfull atmosfære. De forbedrer også effekten av individuelle lyslegemer i rommet. Vegglamper som disse kan også være et godt valg når du vil ha litt lys på gulvet, taket eller under takfoten i hjemmet ditt. De kan også være det enkleste alternativet å installere. Vanligvis er alt som kreves en koblingsboks på rett sted.

lyskilder i utendørsområdet via skorstein som steinveggbelysning

Vegglamper kan også bringe lyset til øyehøyde. I dette eksemplet ser du de fleste steinene og mursteinene som skaper en rustikk aksent på verandaen. For eksempel, hvis du har en høy peis og du tenner den ovenfra, kan steinen nær sittegruppen bli mørk. Et par vegglamper rett over peishyllen gir derimot rikelig med lys der du trenger det mest.

Indirekte veggbelysning

mørkebrune nyanser til bad med belyst speil og murvegg

Hvis du er i planleggingsfasen for en ny stein- eller mursteinseiendom og ønsker et mer moderne utseende, bør du vurdere å legge til en soffit. En lineær steinveggbelysning med LED -strips, som i hovedsak lyser opp steinen fra innsiden, kan smart belyse små nisjer eller avsløringer.

indirekte veggbelysning med ledlist på soverommet

Dette kan være en overraskende fin effekt, og har den ekstra fordelen med å eliminere synlige lysarmaturer helt. Du kan oppnå en lignende effekt ved å belyse kunstverk eller speil som flyter rett foran veggen din. Gløden som slipper ut fra kantene gir et rom mer dybde og aksenter.

Glødelys i taklampen som en steinveggbelysning

murvegg med hengende lys og glødelys ved siden av bad og soverom

En hengende lampe foran en stein- eller murvegg, og spesielt en som retter lyset bakover på murverket, kan gi en fin glød uten at lys faller ned på gulvet eller markerer hull i steinen eller mursteinen. Effekten kan være lik vegglampene nevnt ovenfor, men pendellamper er ofte lettere å ettermontere enn veggmonterte lamper.

mulige varianter av belysningsarmaturer på vegger i stuen

For denne tilnærmingen, velg variantene som ligner en beiteffekt, eller anhengslamper som lyser forsiktig i alle retninger for å oppnå en jevn effekt på veggen.

Previous Post
Skostativdesign som et alternativ til skoskapet hvis det ikke er nok plass
Next Post
Lag hagedekorasjoner av leirkrukker: ideer til figurer av leirkrukke