15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Planlegg belysningen riktig: Slik skaper du en koselig atmosfære

Det er ikke bare fargene, materialene og innredningen som avgjør om vi føler oss komfortable i våre fire egne vegger. Riktig belysning skaper en koselig atmosfære, slapper av øynene og får frem det beste i alle rom. Med et sofistikert belysningskonsept kan du også sette interiøret i rampelyset. Vi gir deg nyttige tips for hvordan du kan planlegge belysningen riktig og skape en koselig atmosfære.

Planlegge belysning riktig: direkte og indirekte lys

Riktig plan belysning stue indirekte belysning himling

Belysningen skaper stemning i et hus. Den riktige lysfargen og lysintensiteten, samt den gjennomtenkte plasseringen av belysningsarmaturene, kan øke feel-good-faktoren i rommet betydelig. Dette oppnås med en kombinasjon av mykt, indirekte og sterkt fokusert lys.

Det indirekte lyset genereres av skjermede lys og belyser først en reflekterende overflate. Det belyser veggene og gulvet og sprer seg deretter jevnt i rommet. Dette skaper en koselig og innbydende atmosfære. Men indirekte belysning kan gjøre mye mer: Det understreker elementer i interiørdesign og fasen overganger mellom vegg og gulv på en spesielt effektiv måte. Med indirekte lyskilder kan dekorasjoner også fremheves bedre. Skjermede lyskilder er for eksempel alle typer LED-strimler, samt refleksfrie spotter, takvaskere og vegglamper som er utstyrt med reflektor.

Den riktige måten å kombinere belysning med lysekroner og spisestue

I kontrast faller fokusert belysning direkte på gjenstander som møbler eller arbeidsflater. Den brukes der det er behov for arbeidslys. Den direkte belysningen bør derfor planlegges veldig godt, helst i begynnelsen av en renovering, slik at det for eksempel er tilstrekkelig med stikkontakter. De forskjellige lyskildene tilbyr fleksible kombinasjonsalternativer. Når du kjøper, bør du ikke bare ta hensyn til levetiden, men også til den lyse fargen og lumen. Kjente forhandlere liker Watterie.de gir derfor en veldig tydelig strukturert oversikt over de forskjellige lyskildene.

Planlegg og kombiner belysning riktig

Kombiner stue med spiseplass og kjøkken direkte og indirekte lys

Slik kombinerer du indirekte og direkte belysning:

1. I stua skaper flere lyskilder et sammenhengende helhetsbilde. Justerbare bord- eller vegglamper brukes for eksempel til å lage et koselig lesehjørne. Dimmbare uplights skaper komfort og dekorative gulvlamper gir rommet karakter.

2. I spisestuen gir høydejusterbare pendellamper tilstrekkelig lys over spisestuen og spotter – for mykt bakgrunnslys.

3. Kjøkkenet er vanligvis den største utfordringen når du planlegger belysning. Hvis du har et kjøkken med en kokeøy, kan du belyse arbeidsflaten på øya med flere lamper eller en lysekrone. I små kjøkken er funksjonelle og plassbesparende alternativer lys som er installert under veggenhetene. Vegglamper som peker oppover, kan oversvømme rommet med mykt, indirekte lys.

4. En dimbar taklampe skaper en koselig atmosfære på badet, mens flere justerbare vegglamper plassert på siden av speilet gir arbeidslys.

Riktig planlegging av belysning Bad lyser opp skråtak

5. Svingbare gulv- og bordlamper, som er utstyrt med en dimmer, spiller hovedrollen på soverommet. Området rundt speilet er belyst med taklamper, og det er flere belysningskonsepter å velge mellom for garderoben. Du kan enten montere LED -strimler eller flekker i garderoben, eller velge en svingbar taklampe.

Lys på soverommet Lys bakgrunnsbilder med lysstrimler og kombiner justerbare vegglamper og dimbare taklamper

6. Sporlys i gangen viser seg å være en plassbesparende og funksjonell variant. De tilbyr en høy grad av fleksibilitet når det gjelder posisjonering. Avhengig av hvor de er orientert, kan du belyse området over et stort område eller angi lyse aksenter.

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner