15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvem ville ikke like å bruke disse forseggjorte masker til karneval eller halloween?

Pyntet maske med messingdekorasjoner og perler

Alle som snublet over arbeidet til den norske kunstneren Damselfrau, tror kanskje de var en del av gamle klær. Det er noe mystisk med designet, kanskje til og med okkult. De kunstneriske maskene er visuelt spennende og foruroligende på samme tid. Helt håndlaget og full av karakter, de skjuler vakkert brukerens ansikt og foreslår ikke bare individuelle personligheter, men hele historier og andre verdener. Damselfraus -masker imponerer med filigran perlebroderi, delikat blonder og sterke, lyse farger.

De utsmykkede maskene er fulle av karakter

de utsmykkede maskene til Carnival Yule med blå paljetter med paljetter

“Yule” – når det er gjort, gir Kennedy hver maske et navn, noe som gjør prosjektet fullført

Navnet “Damselfrau” er iboende selvmotsigende. Mens “kvinne” er et begrep for gifte kvinner, refererer “jente” til en ugift kvinne. Sammen danner de det paradoksale og provoserende pseudonymet som artisten Magnhild Kennedy har adoptert. Hun forklarer navnet som “gift med seg selv”. Spesielt egnet for en artist som ble kjent for sine masker, ikke sant? Et håndverk der du plasserer et annet “jeg” over ditt eget for å skape en kombinasjon av de to og foreslå noe helt nytt.

De utsmykkede maskene dukket opp i desemberutgaven av “Vogue Portugal”

De utsmykkede maskene Damselfewoman Carnival Christmas

Opprinnelig fra Trondheim, Norge, flyttet Damselfrau til London i 2007. Mens begge foreldrene hennes er kunstnere, har hun ingen kunstutdannelse selv. Det hele startet heller på et litt mindre konvensjonelt sted: dansegulvene til nattklubber i London. På den tiden jobbet hun i en vintage designerbutikk i Islington. Der hentet Kennedy inspirasjon fra kleskolleksjonene rundt henne og klarte å sy sine egne brikker bak disken, som hun deretter hadde på seg til klubbing. Slående, eksentrisk og merkelig forførende, det er ikke rart at deres utsmykkede masker raskt ble populære.

Mustang-Z

Utsmykket maske laget av strimler av stoff med vindu mustang-z

Siden den gang har Damselfrau laget masker for sangere som Mø og Beyoncé og jobbet med Alister Mackie og Louis Vuitton. Perler, glass, blonder, tekstiler, tråder, hår, papir: en av Damselfraus kreasjoner kan inneholde alt. I stedet for kaos er det imidlertid organisk kunst. Livet opp av materialene de er laget av, står Damselfraus -masker et sted mellom delikate kunstverk og spøkelsesaktig rustning.

Damselfraus gylne maske kan sees i begynnelsen av denne musikkvideoen fra Møs “Kamikaze”.

Du kan lese et kort intervju med artisten nedenfor. Hun forteller om sin reise i maskeverdenen, de beste stedene i London for å finne nytt materiale og planene for det nye året.

intervjuer: Du kommer fra en spesielt kunstnerisk familie. Hvordan begynte din personlige reise som artist? Husker du første gangen du satte deg ned og sa til deg: “Jeg skal lage en maske nå”?

Magnhild Kennedy: Det skjedde ganske sent. Jeg har alltid designet forskjellige ting, men ingenting bra. Jeg har visst siden jeg var tenåring at jeg måtte flytte til London på et tidspunkt, men det skjedde ikke før jeg var 20. Jeg aner ikke hvordan masker ble mitt fokus, jeg er ikke spesielt interessert i masker generelt. Jeg jobbet i en vintage designbutikk da jeg flyttet hit. Blikket på de gamle klærne, detaljene og dekorasjonene ga meg et innblikk i produksjonen. Jeg dro til loppemarkedet hver helg og begynte å slepe hjem alle slags morsomme materialer, tekstiler og diverse.

Jeg måtte gjøre noe med alle disse materialene. Det begynte med å lage masker for en fest og har vokst sakte og jevnt siden. For fem år siden startet mannen min Robert Dalston Pier Studio. Jeg opprettet et skikkelig verksted der og tenkte at det var på tide å ta det på alvor.

Viir

grønn maske med gyldne elementer perler flerfarget tråder

Spørsmål: Hva er det merkeligste stedet du noen gang har funnet materiale til en maske, og når du jobber med et nytt stykke, har du et sted å lete etter inspirasjon?

MK: Jeg finner ting som jeg kan bruke overalt. Jeg fisket til og med et fruktnett ut av søpla. I julen i Paris pyntet de trærne i Champs-Élysées med plastkrystaller. Noen av dem hadde falt og blitt tråkket mellom brosteinene, og jeg skrapte dem ut av smusset. Jeg samlet gullkonfetti fra gulvet. Venner tar også med meg ting fra reisen. En venn ga meg en norsk hårkrans som dateres tilbake til 1700. En japansk venn ga meg en antikk geisha -parykk som jeg hadde heklet til en maske. Gamle kjøkkenhåndklær. Jeg vil bruke alt som har en personlighet.

Utaan

Damme kvinne maske laget av hvite nylontråder

Spørsmål: Hvor lang tid tar det vanligvis å fullføre en maske, og hva var den lengste tiden du noen gang har jobbet med et enkelt stykke?

MK: Det kan ta alt fra en dag til en evighet! Jeg har uferdige masker på hyllene mine som har ventet på “noe” i flere måneder – til og med år. Jeg må bare vente på det perfekte øyeblikket.

Percifor

Utsmykket maske med perler og dusker vintage teft

Spørsmål: Jeg vet at du opprinnelig laget masker for klubbing i London. Hvordan har det å lage masker spesielt for et klubbmiljø og kultur generelt påvirket arbeidet ditt?

MK: Det er lenge siden jeg sist var i en klubb! Jeg kan lage en ny maske for meg selv hvis jeg går på en Halloween -fest. I klubbkulturen var elementet med å “tinker noe ut av ingenting” inspirerende. Noen mennesker kan lage virkelige kunstverk av eggekartongen, gaffatape og maling. Det var ikke noe hierarki blant materialene. Det er det viktigste jeg har lært, som jeg har tatt på jobb.

Uro

Maske laget av stoff med nagler og perler

Spørsmål: Hvordan føler du deg personlig når du bruker en av maskene dine, og hva håper du opplevelsen vil bringe for en seer??

MK: Jeg slutter å bruke masker når de er ferdige. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke ta mange beslutninger om maskene. Folk ser det de ser. Som ikke angår meg!

Tanssi

De utsmykkede masker av damen knapper og tråder

Spørsmål: Du snakker ofte om at maskene dine har en karakter og et eget liv. Hvor mye av dere kan du se i hvert stykke, eller ser du det alltid som en egen enhet fra starten? I hvilket trinn i prosessen viser karakteren av en maske seg, og hvordan føles dette øyeblikket?

MK: Separat enhet, jeg tror … det er en slags meditativ tilstand. Jeg er alltid overrasket over hva som kommer ut og at jeg har gjort noe. Vanligvis endres karakteren flere ganger underveis. Det er få bevisste valg jeg tar i produksjonen, eller i det minste er det slik det føles. Jeg prøver virkelig å tenke så lite som mulig og gå instinktivt. Ingen tenkning.

Sabir

fargerik maske for karnevalet laget av tråder

Spørsmål: Jobber du med noe akkurat nå som du vil dele med oss?

MK: Ja! Jeg er veldig spent. Jeg ble invitert til å gjøre en utstilling i september på National Museum of Decorative Arts i Trondheim, Norge. Det er første gang jeg viser masker i Norge, så det er en ganske stor sak for meg. Besøkte dette museet som barn og fikk en sterk følelse av denne bygningen. Jeg jobber også med et interessant prosjekt med Queen Mary University og designer Rachel Freire som innebærer å integrere tekniske tekstiler og bevegelsessensorer i maskene mine. Dette er et nytt univers for meg – veldig kult.

Spørsmål: Gi det personlige ord eller visdomsord du vil leve etter?

MK: “Gå, ikke løp,” som min far alltid sier.

Pyntet maske med blonder slør Damsel kvinne

Maske med sølv paljetter og svart blonder Crypsis

utsmykket maske laget av rødt halvgjennomsiktig stoff med blomsterbroderi

utsmykket maske i hvit blå og rød mann

Kjøp utsmykket maske med messingdekorasjoner

utsmykket maske med messingdekorasjoner og stoffblomster

Halloween maske i svart med gullfargede paljetter

perlemaske maske ekte kunstverk Coord

hvit maske med vintage-stil semi-gjennomsiktig mesh stoff Hiode

Svart blondermaske med perler Halloween Venezia

Damselfraus -maske laget av denim med en bred kant

Utsmykket maske i sølv med perler og dusker

Du kan finne ut mer om de kunstneriske maskene av Damselfrau på deres offisielle nettsted Opplevde

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner