15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Casa Zafra – et hus med geometrisk kaos

Casa Zafra trådfasade

Casa Zafra symboliserer den kontroversielle siden av den nyeste arkitekturen, hvor fleksibilitet, begrensning og tilbaketrukkethet er på sokkelen for fremtidige innbyggere som deler disse ideene med sine skapere. Bygningen representerer et hus av geometrisk kaos som er både attraktivt og komfortabelt. Vi burde dra på tur?

Casa Zafra – mesterverket med forlatt arkitektur

moderne-minimalistisk-hus-design

Casa Zafra er designet og bygget av den spanske designeren Eduardo Arroyo fra No.mad Arquitectors. Bildene er imidlertid tatt av en fotograf som var overrasket med tanke på dette synspunktet. Det som virkelig tiltrukket Roland Halbe var den raffinerte skjønnheten i denne rustikke og uregelmessige arkitekturen. Det beskrives som et mesterverk, men ligger øde i et ørkenområde. Casa Zafra er på en golfbane i Aranjuez, Spania, og vi bør nevne at dette miljøet definitivt er av tvilsom kvalitet. Tomheten i området rundt får imidlertid denne praktfulle bygningen til å se så fantastisk ut at den kan reagere mye på en mystisk måte.

Casa Zafra – kort beskrivelse

moderne-minimalistisk-hus-wire-mesh-element

Casa Zafra er et to -etasjers hus, designet og bygget i en rå, men original arkitektonisk plan. Den skjeve geometrien og fasaden med trådnett er det viktigste elementet i den ekstraordinære forestillingen. Dette trådnettet ble bygget inn som et hinder for de flyvende golfballene. På den annen side har beboerne muligheten til å endre synet på omgivelsene. Dette er mulig takket være mobilskjermene.

Utvendig design på Casa Zafra er iøynefallende og praktisk. Hvis du ser nærmere på bildene, vil du se de mange hullene på terrassen utenfor. Dette er ikke feil eller misforståelser. Tvert imot, deres idé er å fange sollyset, reflektere det og bringe det tilbake til bygningen av huset. Etter kaoset fra fanget sollys på en bestemt rute, forstår vi skjønnheten i kaoset som til tider kan være perfekt organisert.

Casa-Zafra-moderne-arkitektur

Du vil oppdage at de viktigste elementene – for eksempel stål og tre – er bygget i spareformer. De er samlet og merkelig gjenoppbygd, men til slutt er resultatet som vi ser mer enn imponerende. Det reflekterte sollyset, den kunstige belysningen og de rustikke omgivelsene beriker sjarmen bak fasaden til Casa Zafra.

Casa Zafra – ta en titt innvendig

moderne hus-spania-minimalisme

Det er to særegenheter du vil legge merke til i Casa Zafra -bygningen. Først, selvfølgelig, det originale valget av innemøbler. Selv om det er atskilt fra husets indre og fra det øde omkringliggende landskapet med trådnettveggene, skaper møblene en illusjon om at det er en del av den rustikke gårdsplassen. Enkel, men elegant, de passer også inn i det geometriske kaoset som hovedkonseptet bak den arkitektoniske planen.

 Glassbad og kaktus

moderne-minimalistisk-hus-glass-bad-kaktus

Det viktigste anlegget i Casa Zafra interiørdesign er mengden eksotiske kaktuser. De er plassert som en del av den indre botaniske hagen og gir inntrykk av at de bare er det eneste levende skapningen i området.

Abigail

moderne-arkitektur-casa-zafra

Previous Post
Moderne kjøkkendekorasjoner for enhver smak