15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trehuset laget av tre og glass består av fire sylindriske strukturer

trehus-tre-glass-sylinder-arkitektur-skog

Dette fascinerende huset ble bygget i 2016 av Malan Vorster arkitektkontor. Det ligger i Constantia, en sørlig forstad til Cape Town, og strekker seg over et totalt areal på 117 m². Inspirert av det vakre skoglandskapet i området, foreslo klienten at arkitekturen ligner et trehus. Så arkitektene lot de fire sylindriske bygningene vokse som trær og danner sammen et uvanlig hus. Siden eiendommen ligger på en liten skråning, muliggjorde konstruksjonen på stylter uforstyrret og hyggelig utsikt over det vakre landskapet. Trehuset laget av tre og glass forankrer seg harmonisk i omgivelsene og er et virkelig fristed for beboerne.

treehouse-wood-glass-stylte-inngang

Takket være gulv-til-tak-vinduene har du uavbrutt utsikt i forskjellige retninger. Utenfra er glassfasaden kledd med lameller laget av rød sedertre. De beskytter beboernes personvern uten at det går ut over utsikten. I midten av hver sylinder er det fire støttesøyler, som ytterligere er forbundet med armer og ringer for å støtte bakken ovenfor. Disse bærende elementene er alle laget av laserskåret Corten-stål og er koblet til tregulvet ved hjelp av håndslåtte messingdeler.

trehus-tre-glass-skog-omgivelser-landskap

Alle brukte materialer er ubehandlet. Arkitektenes intensjon var at de skulle forvitre naturlig over tid, slik at tre- og glass -trehuset kan blande seg enda bedre med de levende trærne i området.

trehus-tre-glass-sylinder-former

En stålrampe av tre og cortenstål fører til inngangen til huset. Derfra kommer du til første etasje, der den romslige stuen med kjøkken ligger. Hver av de fire sylindrene har en annen funksjon: et koselig sittegruppe med peis, spisestue og en vindeltrapp som forbinder de forskjellige nivåene. Ovenpå er soverommet med bad. På toppen kan du nyte de varme solstrålene på en stor takterrasse. Innredningen virker ganske reservert, mens fokuset er mer på den lokale naturlige skjønnheten.

trehus-tre-glass-corten stål inngang

trehus-tre-glass-stål-hengsler-dører

trehus-tre-glass-stue-sofa-lys grå

trehus-tre-glass-vindeltrapp-innsiden

trehus-tre-glass-bad-vindu

trehus-tre-glass-soverom-seng-glass rekkverk

trehus-tre-glass-terrasse-tak

trehus-stilte-åsside-tverrsnitt

trehus sylinderarkitektur

Sjekk også de andre prosjektene av Malan Vorster Arkitektur Interiørdesign på!

Previous Post
Inspirasjon til svart -hvitt baderomsdesign
Next Post
Pole House – et spektakulært feriehus på kysten av Australia