15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

En fasade av stål og glass kjennetegner dette flytende huset på hyllen

hus på en steinete utmark infinity pool fasade stål glass stigende

Hver dag blir vi fascinert av mange arkitektoniske prosjekter fra hele verden med sin originale design og innovative materialvalg. I dag vil vi presentere et av disse interessante prosjektene. Det er et hus med moderne arkitektur i Washington, USA, som imponerer ikke bare med sitt uvanlige formspråk, men også med et miljøvennlig konsept. Fasaden i stål og glass har et ristet utseende og smelter dermed harmonisk inn i det naturlige landskapet. Huset ble bygget “flytende” over en korridor, som er en naturlig, forhåndsbestemt sti for ville dyr. Arkitektene beholdt dette for ikke å trenge inn i den eksisterende naturen.

fasade stål glasshus flytende steinutmark

Arkitekter fra Olson Kundig ga prosjektet navnet Rimrock, som angir eiendommens typografi. “Rimrock” er en geologisk prosess der en bratt steinvegg blir opprettet på den øvre kanten av et platå eller en kløft. Huset ble bygget på hyllen og gir dermed fantastisk utsikt over omgivelsene.

fasade stål glass cantilever pool infinity design

Den flytende utformingen av Rimrock skyldes ikke bare det eksisterende rådyrpasset, men også de klimatiske forholdene i regionen. Området er preget av endrede vindmønstre, noe som kan forårsake massive snødrev, spesielt om vinteren. Siden huset ble bygget over bakkenivå, er det beskyttet mot kraftig snøfall. Takket være den flytende posisjonen tilbyr den innglassede fasaden også fantastisk utsikt over dalen, fjellene, skogen, elven og byen Spokane fra underetasjen. Interiøret forblir åpent, men beskyttet mot ytre påvirkninger.

fasade stål glass rust-look aksent rød inngangsdør

Robuste, holdbare byggematerialer brukes til å tåle tøffe miljøforhold. Fasaden i stål og glass har et sjarmerende rustutseende og vil naturlig forvitre over tid. Stålbekledningen er 90-95% resirkulert materiale levert av eieren. Alle vinduer er utstyrt med fleksibelt justerbare utvendige persienner, noe som reduserer energiforbruket for kjøling betydelig. Erosjon på eiendommen forhindres ved å samle alt regnvannet fra taket i en tørr brønn ved inngangen til huset. Fra denne brønnen trenger vannet sakte ned i grunnvannssystemet.

hus inngang rød inngangsdør vindu hage dekorasjon

I tillegg til fontenen er det et annet designelement i uteområdet – en vannfunksjon som pryder en stor skulptur av Richard Serra. Inngangsdøren til huset i lys rød setter en leken aksent og er et tegn på den modernistiske designen i interiøret.

fasade glass stue skillevegg peis spisebord glass

Moderne boliger med mye glass er vanligvis utformet slik at mesteparten av glassene er konsentrert om de øverste etasjene. Rimrock -huset er akkurat det motsatte – fasaden i første etasje er nesten helt glassert, og den øvre etasjen er designet litt mer privat. Det lavere nivået huser derfor fellesrommene som kjøkken, spisestue og oppholdsrom. Utenfra ser denne delen av huset ut som en romslig korridor over dyrestien.

stue peis moderne hus fasade glass vakker utsikt

En liten terrasse fungerer som en optisk forlengelse av første etasje. Den er atskilt fra stua med en glassvegg og ser dermed ut som en del av den. Det er fortsatt litt luksus der – et evighetsbasseng, som er ganske upassende for de som lider av høydeskrekk. Bassenget er bygget direkte på hyllen og tilbyr en fantastisk utsikt ovenfra.

kjøkken l-formet øy trepanel panoramavinduer

I tillegg til det slående designspråket og den interessante fasaden av stål og glass, fascinerer dette prosjektet også med interiøret. Glass spiller en avgjørende rolle ikke bare i fasadedesign, men også i interiøret. De glatte overflatene gir interiøret et moderne preg og ser spesielt elegant ut. Spisebordet og salongbordet i glass harmonerer perfekt med fasaden i glass og kombineres med minimalistiske sitteplasser i mørke toner.

design kjøkken tre mørke benkeplater kjøkken øy

Glass brukes også på kjøkkenet for å lage et lite utstillingsrom for små skulpturer og dekorative gjenstander. Ellers er kjøkkenet kompakt og innrammet av en L-formet kjøkkenøy. Dette tjener også til å skille kokeplassen visuelt. Tre brukes mye i dette området av det åpne boarealet. Håndtaksløse kjøkkenskap og innebygde hvitevarer taler for et moderne design av høy kvalitet. Benkeplatene er designet i en mørk grå tone for å sette en aksent. Fem pendellamper i samme farge belyser kjøkkenet perfekt og fungerer også som designelementer i interiøret.

panoramavindu kantet utsikt skog elvedalen

Den øvre delen av huset er designet for å være mer privat og mindre gjennomsiktig enn det nedre nivået. Det er her de private rommene som soverom og bad ligger, hvor beboerne ønsker å beholde følelsen av intimitet. Derfor valgte arkitektene lite glass når de designet disse rommene. Likevel er øvre etasje også utstyrt med noen vakre visningshjørner med utsikt over det vakre naturlandskapet.

Sjekk resten av bildene i galleriet vårt for en nærmere titt på huset og dets imponerende fasade i stål og glass.

moderne interiørdesign skyvedør bad hvit

fasade stålglass forvitret stålplater rustvindu

fasade stål glass hage deco grus seng

fasade laget av stål og glass rustoptikk moderne naturlig

infinity pool house på en steinete odde fantastisk utsikt

flytende hus fasade stålglass moderne

fasade stål glass flytende hus design

fasade stål glass harmoni naturmiljø

fasade stål glassplater rust optikk

fasade stål glass naturlig landskap skogshus

Info om prosjektet

Arkitektkontor: Olson kunnskapsrik

Ligger i Spokane, Washington, USA

Totalt areal: 484 m²

Prosjektår: 2014

Fotografer: Benjamin Benschneider, Kevin Scott / Olson Kundig

Previous Post
Enebolig med glassfasade – arkitektur inspirert av 60 -tallet
Next Post
En luksuriøs sykkel laget av 24K gull – The Beverly Hills Edition