15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Betonghus med takbasseng og vakker utsikt: Et fristed i Portugal

betonghus med takbasseng minimalistisk arkitektur

Dette minimalistiske huset, som imponerer med sin særegne design, ligger i et steinete område nordvest i Portugal. De typiske vanntankene, som fremdeles kalles “lavadouro” her og som pleide å være et sted å bo for kommunikasjon, fungerte som en modell for utformingen av huset. Betonghuset med takbasseng ble designet av arkitekten Carvalho Araújo og designet som et tilfluktssted for beboerne. Den grove betongfasaden og det flate taket skiller huset fra de typiske bygningene i denne regionen og gjør det til et ekte blikkfang i landlige omgivelser.

betonghus takbasseng geometrisk formspråk flatt tak

I stedet for et tradisjonelt hus med gavltak og røde fliser, valgte arkitekten et flatt tak og en geometrisk design. Et spesielt høydepunkt på taket er utendørsbassenget. Det er 30 kvadratmeter og tilbyr innbyggerne et sted å slappe av rett over stua. I tillegg tilbyr det minimalistiske takbassenget en fantastisk utsikt over det steinete landskapet i Serra d’Arga -fjellene.

Når han valgte materialet til betonghuset med takbasseng, begrenset arkitekten seg til betong og glass. Betongfasaden med et grovt utseende kan fremdeles skille seg ved første øyekast i landlige omgivelser, der de glassede frontene under taket gir uhindret utsikt over naturen.

betonghus steinete landskap ekstraordinær form

Huset er designet som et rektangulært volum og ligner vanntankene som er karakteristiske for denne regionen. “Lavadouros” pleide å tjene ikke bare som vannreservoarer, men var også et populært sted for folk å komme sammen. Stuer, som skaper et skjermet tilfluktssted, ligger under det utkragede taket. Interiøret er minimalistisk og bruker hovedsakelig lyse toner som hvitt og grått. Grønne aksenter frisker opp atmosfæren i det åpne oppholdsområdet og står i kontrast til det hvite interiøret. En bortgjemt indre gårdsplass med glassvegger tilbyr et annet sted å slappe av og gir mer dagslys i interiøret.

takbasseng betonghus utsikt bergarter landskap

Dette betonghuset med basseng på taket i Portugal er den perfekte ferien for å komme vekk fra stress. Enten du svømmer i det fri, nyter solen i den skjulte gårdsplassen eller beundrer den vakre utsikten på terrassen, garanteres et hyggelig opphold.

fasade betong grov optikk

betonghus grov fasade betong særegent formspråk

betonghus cantilever cube hage tørkeelskende planter

helligdom portugal betong hus utsikt landskapet

minimalistisk stuedesign hvit grå grønn aksent

åpent kjøkken spiseplass tilgang gårdsplassen

glassert gårdsplass skyvedører i glassdører havnetre

minimalistisk bad hvitt dusjglass

arkitektonisk skisse minimalistisk hus

arkitektonisk kuttet hus portugal carvalho araujo

planløsning av boarealer betonghus carvalho araujo

* et prosjekt av Carvalho Araújo

Previous Post
Enebolig med glassfasade – arkitektur inspirert av 60 -tallet
Next Post
En luksuriøs sykkel laget av 24K gull – The Beverly Hills Edition