15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skygge for utsiden: villa med solbeskyttelsessystem laget av metall

skyggelegging for utendørs basseng solsenger rottingdekket balkong

En moderne minimalistisk villa i Arizona scorer med et kreativt solbeskyttelsessystem laget av metall. Konseptet skaper en sømløs forbindelse mellom stue og uteplass: Skyggen for utsiden beskytter huset mot solens sterke stråler og gir samtidig utsikt over det vakre området. Flere viktige komponenter er dyktig kombinert slik at beboerne føler seg komfortable i ørkenens varme. Til slutt sikrer den overbygde terrassen og balkongen, skjermet med foldedører i metall, optimal komfort. Vi presenterer feriehuset Red Rocks.

Skygge for utsiden – en villa i spansk kolonistil blir under ombygging

skyggelegging for utvendig hus metall foldedører balkong

Midt i Arizona, på en høyde, er det en eiendom med en fantastisk utsikt over slettene og den nærliggende lille byen. Opprinnelig lå det et hus i spansk kolonistil. Den gamle bygningen var vakker i seg selv, men den dekket bare ikke behovene til de nye eierne. En liten terrasse hadde neppe plass til et salongbord, selve bygningen hadde små vinduer og en pusset fasade som varmet opp raskt på varme dager. Interiøret var heller ikke overbevisende – en flott inngang ønsket gjestene velkommen, men det førte til den lille og mørke stuen. Til slutt kunne beboerne ikke undre seg over utsikten, bare regulere romtemperaturen med klimaanlegg og høye strømkostnader og de små vinduene slapp uansett ikke nok frisk luft inn i rommene. Et perfekt eksempel på at arkitekturen først må skreddersys til terrenget og omgivelsene, og ikke til personlige stilpreferanser.

Skygge for utsiden i en minimalistisk stil

Skygge for sittegruppe utenfor boblebadet ørkenplanter

Eierne hyret arkitektene til The Ranch Mine til å designe et moderne hjem hvor grensene mellom innsiden og utsiden smelter sammen. Samtidig bør det nye bygget være energieffektivt – det vil si at beboerne ikke lenger ønsket å investere i klimaanlegg, men i et solbeskyttelsessystem. Arkitektene bestemte seg for å rive den gamle bygningen og bygge en minimalistisk villa i stedet. Det nye huset består av et bygningsvolum med flatt tak. Konstruksjonen var laget av betong og stål – naturlige materialer som travertinstein og tre ble brukt slik at fasaden smelter inn harmonisk med omgivelsene.

skygge for utvendig husfasade solbeskyttelsessystem

Sjenerøse gulv-til-tak-vinduer i andre etasje gir rikelig med sollys inn i rommene og lar gjestene beundre landskapet fra alle rom. Et basseng inviterer deg til å kjøle deg ned. Det absolutte høydepunktet i uteområdet er den romslige, solbeskyttede balkongen som omgir huset og den overbygde terrassen ved siden av bassenget. På den ene siden gir den mer plass til å bo utendørs, på den annen side sikrer skyggelegging for utsiden et balansert romklima i stue og soveområder.

skyggelegging for utvendige foldedører balkong naturlig

Balkongen er beskyttet mot solens stråler av et elektronisk styrt system – de stansede, vertikale metallfalsbare persiennene kan bare skjerme deler av balkongen eller hele balkongen, avhengig av krav. De attraktive motivene skaper et spennende spill av lys og skygge på balkongen i løpet av dagen. Om kvelden kan skyvedørene skyves til side slik at familien kan beundre solnedgangen.

skyggelegging for utvendige ideer for salong i metall

En komfortabel salong med hjørnesofa gir deg muligheten til å slappe av fra solens sterke stråler og avslutte kvelden med venner med en cocktail. I motsetning til tradisjonelle persienner, slo de hullede metallplatene vinden gjennom. Alle soverommene, som ligger i andre etasje, vender ut mot balkongen og det flate landet.

skyggelegging for utvendig planter balkong

De er også beskyttet mot de sterke solstrålene av høye palmer og ørkenbusker. Planter og blomster spiller en avgjørende rolle og øker feel -good -faktoren betydelig – samtidig er de ekstremt enkle å ta vare på og kan klare seg med lite vann. En avgjørende fordel da dette sparer ressurser.

Skygge for utsiden – den overbygde terrassen

Forleng skyggelegging for nye bygninger utenfor

I første etasje kan beboerne se frem til en romslig terrasse i to plan. Ingenting mangler der – basseng, boblebad, solsenger lar ingenting være å ønske når det gjelder velvære. Flere opplyste trinn fører til utekjøkkenet og tilstøtende spisestue. Andre etasje kaster kjølig skygge over grillområdet, og åsen beskytter uteserveringen mot vinden. I Arizona varierer faktisk temperaturene, som er typiske for et ørkenlandskap, mye. Det er veldig varmt om dagen og veldig kaldt om kvelden. Slik at beboerne føler seg komfortable på terrassen selv etter solnedgang, spiller vindbeskyttelsen en avgjørende rolle.

Skygge for utsiden regulerer inneklimaet i oppholdsrommet

skyggelegging utenfor høye tak i glassrekkverk i trapper

Skyggen for utsiden regulerer inneklimaet i huset – slik at beboerne kan beundre naturen gjennom den rikelig innglassede fasaden. Stuen er veldig lys, men er fortsatt i skyggen. Betonggulvet holder føttene behagelig kjølige og det innebygde ventilasjonssystemet (typisk for amerikanske hus) øker komforten.

skyggelegging utenfor sittegruppe stue peis høyt tak

Møblene var ganske sparsomme, typisk for den minimalistiske livsstilen. De hvite veggene og glassrekkverkene skaper en sømløs overgang mellom de forskjellige områdene og nivåene. Når det gjelder materialene, danner lær, lin, glass og metall et attraktivt ensemble. Møblernes enkle formspråk danner den perfekte bakgrunnen for moderne kunst. Tallrike malerier pynter veggene og gir rommene karakter.

skyggelegging utenfor den hvite kjøkkenøya

skyggelegging utenfor granittplater eksponert betonggulv

skyggelegging utenfor kommode fjernsynsutsatt betonggulv

skygging av ytterhyller i hvite bøker

skyggelegging utenfor plysj teppe lenestol

skyggelegger utenfor skyvedører tre-seter sofa skinn krakk designer lenestol

skyggelegging utenfor baldakin hytte soverom

skygge utenfor soverommet balkong solbeskyttelse

skyggelegging utenfor badet

skyggelegging utenfor bad utsikt fjell

skygging av utvendig belysning under

skyggelegging utenfor oppkjørselen betongbelegg

skyggelegging utenfor steinheller fasade

skyggelegging utenfor inngangshagen

skyggelegging utenfor hagestien grusbetongplater

skygge utenfor dekket terrasse tregulv

skyggelegging utenfor basseng grus ørken bakken

skyggelegging ute leke skygge sol

skygge utenfor personvernskjermen moderne

skygge utenfor mønster metall solbeskyttelsessystem

skygge utenfor metall solbeskyttelsessystem

skygge utenfor metall skyvedører solbeskyttelsessystem

skygging utenfor glassdører

skygging utenfor foldedører balkong elektronisk kontrollerbar

skyggelegging utenfor balkong solbeskyttelsessystem

skyggelegging utenfor utsikten i åssiden

skyggelegging utenfor arizona ørkenen solnedgang

skyggelegging utenfor huset grunnplan første etasje før renovering

skyggelegging utvendig planløsning fra siden

skyggelegging utenfor plantegning plantegning andre etasje

Prosjekt av: Ranc -gruven

Previous Post
Ifølge en ny studie bør sykling i byen være fremtiden for transport
Next Post
Husflid med sjøglass – DIY -ideer for smykker, dekorasjon og tilbehør med en sommerfeil