15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Shou-Sugi-Ban-prosessen: forkulling av tre beskytter fasaden

Forkulling av fasade ved bevaring av tre Shou Sugi Ban -prosessen

Shou Sugi Ban er en gammel japansk avfyringsteknikk som brukes til å bevare tre på en naturlig måte ved forkulling av det ytre laget. Denne prosessen muliggjør langvarige og nesten vedlikeholdsfrie fasader. Den kontrollerte forkullingen beskytter ikke bare fasaden, men gir også mange estetiske fordeler. Teknologien understreker treets struktur og får frem skjønnheten i kornet.

Forkullet trefasade Shou Sugi Ban -prosess

Shou Sugi Ban -prosessen innebærer først å forkull treet, deretter kjøle det, rengjøre det og raffinere det med en olje. Mens japansk sypress (Sugi) tradisjonelt brukes, kan mange andre tresorter også bli utsatt for prosessen – fra sedertre til furu til lerketre. Shou-Sugi-Ban oversatt bokstavelig fra japansk betyr “å brenne planker av sedertre”. I tillegg til å forsegle og bevare treet, er trekullet også effektivt mot termitter og skadedyr og gjør materialet mer brannbestandig. Det er anslått at treverket kan være vedlikeholdsfritt i 80-100 år…. og lenger hvis den forsegles med olje.

forkullet fasade Shou Sugi Ban prosess Japansk fyringsteknologi betongtrinn

Elegant og uforlignelig, en forkullet trefasade har en unik sjarm. Oppdag noen fascinerende eksempler på trefasader, forkullet ved hjelp av Shou Sugi Ban -prosessen.

Eksempler på en forkullet trefasade

forkullet fasade kontrast hage prydplanter

Shou Sugi Ban -teknikken skaper også visuelt vakre effekter. Shou Sugi Ban -huset ved “Schwartz and Architecture”, for eksempel, er en renovering og forlengelse av et eksisterende hus som gir flott utsikt fra høyt over Silicon Valley. Arkitektene var inspirert av det omkringliggende naturlandskapet og naturlige overflater som blader og bark til steinblokker, og valgte en fasadedesign laget av forkullet tre. På denne måten kan det to-etasjers huset være harmonisk innebygd i sine naturlige omgivelser.

forkullet fasadekontrast ornamental gressbetong

forkullet fasade terrasse grønne trær salongmøbler

forkullet fasade uteplass prydgress betong gangveier

Hus i Sutton, Quebec, Canada

Fasade forkullet lerketreelement utstående tak

I andre prosjekter brukes det silkeaktige og skinnende utseendet til forkullet tre for å skape dramatiske kontraster. Dette huset imponerer for eksempel med en svart fasade, men rommene er lyse og overveiende hvite.

Fasade forkullet tregulv til tak vinduer snø

Roy-Lawrence House ligger utenfor landsbyen Sutton, øst for Quebec. Det ligger på en vidstrakt eiendom som er veldig preget av arven etter en sveitsisk innvandrerfamilie som kom til Canada på 1930 -tallet. Den dag i dag er miljøet dominert av idylliske landskap, ikoniske sveitsiske hytter og andre bygninger av lignende type, som alltid har blitt bygget med et snev av nostalgi gjennom årene.

forkullet trekontrasttak ubehandlet

Den sveitsiske hytta, som på en eller annen måte representerer et tapt ideal for livet på landet, ble utgangspunktet for husets konseptuelle utvikling. Den klassiske alpinhytten består av en solid steinbunn, en massiv trefasade og et gaveltak med et bredt takoverheng. Målet var å fortolke disse tradisjonelle elementene på en moderne måte. Resultatet ser ut som en sammensetning av tre stablede elementer: et solid betongfundament som er forankret til den steinete bakken, store panoramavinduer og en utpreget takkonstruksjon som stikker ut over garasjeinngangen.

Fasade forkullet og ubehandlet trekontrast

Innredningen av interiøret ble designet etter veldig enkle geografiske orienteringsprinsipper og var hovedsakelig basert på naturlig lysstyring og panoramautsikt over landskapet på sørvest siden. På nordøstsiden følger en lang trevegg stien som fører den besøkende til hovedinngangen. Denne tilgangen deltar i oppdagelses- og inngangsprosessene, som er iscenesatt med den hensikt å sakte avsløre stedets ekstraordinære kvaliteter. Den fullt innglassede indre gårdsplassen gir eierne muligheten til å oppleve en privilegert kontakt med fjellet.

Kontrasterer forskjellige typer trefarger rikelig med glass

Charred Cabin i Chile 

Ladning av tre Shou Sugi Ban Technique Pavilion Nature

En ekstra fordel med forkullede trefasader er at det ikke kreves kjemiske trebeskyttelsesmidler, maling eller flekker. Denne hytta bruker for eksempel teknologien som en del av kundens forespørsel om et hus uten kjemiske produkter. Brettene ble forkullet på stedet i henhold til tradisjonelle instruksjoner.

Forkulling fasade paviljong skoglandskap

I motsetning til det åpne landskapet, tilbyr hytta ly for to. Vinduet innrammer de majestetiske fjellene og lar dagslyset strømme inn. Landskapet formidler en melankolsk følelse og bestemmer stemningen i hytta.

Forkullende japansk fyrfasade

Houtskelet Gebouw i Amsterdam, Nederland

forkullet trefasade smale husvinduslister

Houtskelet Gebouw i Amsterdam, Nederland, er bygget helt av resirkulerbare eller komposterbare materialer og er det første huset i Nederland som har to passivhustillatelser – en for designet og en for resultatet. ZwartHout i samarbeid med FARO arkitekter tegnet et rekkehus basert på Cradle to Cradle -prinsippet – dvs. syklisk bruk av ressurser.

Fasade forkullet tre oransje lakk vindu kontraster

Den forkullede trefasaden virker ikke malplassert midt i rekkehusene, men danner heller en harmonisk duo med den samtidige røde fasaden til venstre. De lyse oransje brettene gir også noen farger. Dette skaper en fantastisk fargesammensetning av lyse og mørke tretoner.

Fasade forkullet vindusvindu vindturbin

De to hvite vinduene kommer til syne mot den mørke fasaden og harmonerer også optisk med vindturbinen som stikker ut over takterrassen. Boligvindturbinen er en av måtene huset er selvforsynt på. Vindturbiner er også et godt tillegg til solsystemer og er spesielt nyttige på korte vinterdager eller i dårlig vær.

smal terrassert fasade forkullet tre bakgård pergola

Fasade forkullet tre Shou Sugi Ban prosessvindu

forkullet tre interiør taket trestamme arkitektur

Gui House i Izumo, Shimane, Japan

Silketre Japansk fyrteknikk Yakisugi trebeskyttelse

Prosjektplasseringen er på Izumo -nivå. Den er laget av sand som renner fra Hii -elven til Shinji -sjøen og fra Kobe -elven til Japans hav. Byen Izumo er kjent som et risproduserende distrikt i Shimane Prefecture, preget av sine Tsujimatsu vindskog, hvor åpne sletter er uvanlige. Den nordvestlige grensen til stedet for 100 tsubo (330 kvadratmeter) er foret med trær av slekten Juniperus slekten (einer). Overfor veien er det en vakker utsikt over landskapet.

Yakisugi -kontrollert forkulling i silketre

Et par i trettiårene bor her. Siden det er et lite hus med et totalt areal på ca. 20 tsubo (66 kvadratmeter), er planløsningen organisert på et åpent plan. De store skyvevinduene i stua er 90 cm over gulvet for å beskytte beboernes privatliv og gir samtidig utsikt over det omkringliggende landskapet.

Silke tre fasade forkullet tre bevaring skyve vindu

Veien grønne felt personvern hekk

bildevindu skyvevindu tregulv stue

Previous Post
Gjør-det-selv smykkestativ-skap plass til øredobber
Next Post
Optimalisering av tredemølleformen – 9 metoder for mer moro mens du trener