15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bygg økologisk – Miljøvennlige byggematerialer for innendørs bruk

miljøvennlige byggematerialer økologisk-bygg-mose-hus-figur

Det som lenge har vært trenden innen livsstilsektoren, fortsetter også i boområdet: Bærekraft og framtidssikker konstruksjon blir stadig viktigere for tyskerne. For en stund nå, når de bygger et hus, har folk ikke bare lagt verdi på det moderne utseendet, men også tenkt på økologi og bærekraft. Syntetiske byggematerialer inneholder kjemiske tilsetningsstoffer som er skadelige for miljøet, som ikke kan kastes på riktig måte og kan være årsak til økende allergier og til og med kreft. Ifølge resultatene en stor studie fra 2015 78 prosent av de spurte ønsker miljøvennlige byggematerialer som sikrer et sunt bomiljø og ikke påvirker helsen. Det er derfor naturlige byggematerialer i økende grad kommer til syne i nye bygninger. Spekteret spenner fra gipsplater for interiørarbeid til naturlige isolasjonsmaterialer og miljøvennlige maling og lakker. I den følgende artikkelen vil vi gi deg en generell oversikt, selv om vi ikke kan dekke hele spekteret av økologiske byggematerialer.

Kriterier for miljøvennlige byggematerialer

økologisk bygg-grønn-plen-hus-silhuetter miljøvennlige byggematerialer

Miljøvennlige byggematerialer er positivt vurdert i henhold til kriterier som miljøpåvirkning, energi og vannavfall i produksjon, livs- og vedlikeholdssyklus og tilkobling med andre bygningsmaterialer. De skal inneholde forurensninger, være lett resirkulerbare og holdbare. Ytterligere aspekter som skal vurderes finnes i følgende liste:

  • lavt energiforbruk for produksjon og forurensning under bygging og påfølgende vedlikehold og pleie
  • Unngå sammensatte materialer
  • lang levetid og enkel reparasjonsevne
  • Gjenbrukbarhet etter riving eller i det minste utslipp med lav utslipp

Økologisk varmeisolasjon

miljøvennlige byggematerialer innvendig isolasjon av mineralull

Med tanke på stadig stigende energipriser spiller god varmeisolasjon en stadig viktigere rolle fordi det sparer energi og dermed penger. Som med isolasjonsmateriale er det forskjellige økologiske byggematerialer som har klare fordeler i forhold til varmeisoleringsmaterialer som er rike på skadelige stoffer. Dyr- og grønnsaksmaterialer som saueull, treprodukter, hamp og tang er preget av høy tetthet og varmelagringskapasitet og er perfekte for varme- og lydisolasjon. Celluloseflak og mineralull er for tiden blant de mest populære økologiske isolasjonsmaterialer.

Miljøvennlige byggematerialer for påbyggingspaneler

miljøvennlige byggematerialer-interiør-gipsplater

Med forlengelsespaneler kan skillevegger, vegg- og takbekledning enkelt opprettes, og varmen, slaglyden og personvernet i rommet kan forbedres. Siden de har direkte eller indirekte kontakt med luften i rommet, må imidlertid en rekke helsekriterier tas i betraktning når du velger dem. Bindemidlene som brukes i sponplater og OSB -plater kan for eksempel ha lave utslipp av formaldehyd og isocyanater. Gips, kalk og sement er stort sett uproblematisk og ufarlig for helsen. Det er spesielt miljøvennlig REA gips fra STEAG, som er spesielt økologisk fordelaktig fordi det er hentet som et avfallsprodukt fra røykgassavsvovlingssystemer. I interiørkonstruksjon brukes gips av paris i form av gips av paris, gips eller fyllstoff, gipsplater og gipsfiberplater.

Økologiske aspekter ved vinduer

miljøvennlige byggematerialer-tre-vinduer-trippel-naturlig-furutre

Det er også økologiske aspekter å ta hensyn til når det gjelder vinduer. Farlige stoffer som vinylklorid eller ftalater kan komme ut av plastvinduer, og når de brennes, dannes saltsyrer og dioksiner. Gode ​​grunner som taler imot bruk av PVC i interiør. Flere isolerte trevinduer opplever for tiden et oppsving, fordi de er mye mer miljøvennlige, og med riktig behandling og pleie garanteres en lang levetid.

Økologiske gulvbelegg

miljøvennlige byggematerialer-gulv-parkett-lange planker

Det er viktig med gulvbelegg i tekstil at de ikke trenger å bli behandlet med kjemiske midler for å beskytte mot møll og biller. Imidlertid er et stort antall naturlige gulvbelegg tilgjengelig for deg i dag. Parkett og plankegulv er fortsatt blant de mest populære gulvtyper på grunn av deres tidløse eleganse, enkle installasjon og allsidighet i utseende. Kork er også et godt alternativ for helsevennlige gulv fordi det er lydabsorberende, behagelig varmt til føttene og isolerende.

Økologiske farger

miljøvennlige byggematerialer veggmaling-lys grønn-maling ruller

For maling av tak og vegger bør det brukes maling og plaster som inneholder organiske løsningsmidler fra vegetabilske råvarer. Her er noen få naturlige farger du kan vurdere:

Leiremaling – Den består utelukkende av naturlige komponenter, har intensiv dekningskraft og er fri for skadelige tilsetningsstoffer. For børsting blandes pulveret ganske enkelt med vann. Avhengig av ønsket farge tilsettes passende fargepigmenter. Det er fortsatt pustende, fuktighetsregulerende og luktabsorberende.

Naturlig harpiksemulsjonsmaling – Viktige komponenter i disse allsidige veggmalingene er naturlige harpikser, borsalter, vegetabilske oljer og bindemidler som kritt og titandioksid. Som regel er naturharpiksemulsjonsmalingene løsemiddelfrie, kan tynnes med vann og er vaskbare og flekkbestandige.

Silikat veggmaling -Silikatmalingene er lavemisjonsfrie, løsemiddelfrie og er blant de mest holdbare malinger for innvendig og utvendig. På grunn av sine mineralkomponenter anses de som spesielt økologiske og er et populært valg når det gjelder bærekraftige materialer for interiør. På grunn av deres naturlige alkalitet har de en desinfiserende effekt, gir ikke grobunn for sopp og bakterier reduserer risikoen for muggvekst.

miljøvennlige byggematerialer-kalk-maling-rulle-påfør-taket

Kalkmaling mot mugg -Klar til bruk kalkmaling er nå tilgjengelig fra mange produsenter av naturlig maling. Takket være sin fuktighetsregulerende og desinfiserende effekt, er kalkmalingen spesielt egnet for fuktige rom. Den relativt lave opasiteten kan nevnes som en ulempe, og derfor kan kalkmaling ikke brukes til å lage sterke farger.

Previous Post
Er Acai Berry Body Detox og vekttap skadelig?
Next Post
Lag søte kastanjedyr med disse 14 kreative håndverksideene for store og små