15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bioklimatisk arkitektur for effektiv energisparing

bio klimatisk arkitektur vindu foran miljø spare sollys luftstrøm

Den bioklimatiske arkitekturen sikrer at mye energi spares. Det naturlige sollyset brukes til å varme huset ved hjelp av moderne solbeskyttelses- og vindussystemer. I prinsippet brukes bare kunnskapen om effektiv bruk av sollys som har vært kjent for oss i tusenvis av år her.

Bioklimatisk arkitektur for stua

stue energisparende bioklimatisk arkitektur vindustak

Som allerede nevnt, tjener bioklimatisk arkitektur til å spare energi effektivt gjennom sollys, men også gjennom naturlige luftstrømmer. Arkitektens oppgave er å finne en løsning for å designe den faktisk ugjennomtrengelige ytterveggen i et hus på en slik måte at den blir gjennomtrengelig på en nyttig måte. Som du sikkert allerede kan forestille deg, oppnås dette ved å bruke vinduer med vinduskarmer av høy kvalitet.

Bioklimatisk arkitektur – ved bruk av sollys og varme

bio klimatisk arkitektur sollys energi varme hus

Som kjent har sollys i seg selv en positiv effekt på organismen. Mangel på sollys eller overdreven kunstig lys kan til og med føre til depresjon, av den enkle grunn at det bare har et begrenset utvalg av farger. Men bortsett fra disse viktige helsemessige fordelene som sollys bringer med seg, kan det også tjene som kilde til energi og varme, spesielt om vinteren som en del av den bioklimatiske arkitekturen, som også er gratis. For å spare energi gjennom sollys er det ikke bare vinduene i seg selv som er viktige, men også at de er riktig fordelt på husets fasade eller vegg. Selvfølgelig spiller størrelsen på vinduet også en viktig rolle. Dette betyr imidlertid også at passende solbeskyttelse må gis om sommeren. Ellers blir rommene overopphetet. Markiser, skodder, men også vinduslemmer og utvendige persienner er praktiske for bioklimatisk arkitektur. En baldakin er også et godt alternativ, ettersom sollys kan trenge inn i rommet om vinteren når solen er lavere, mens den er skjermet om sommeren.

Bioklimatisk arkitektur med skodder for sommeren

husdesign bioklimatiske vinduslemmer sommer vinter spare energi

Alt dette krever en passende, bioklimatisk arkitektur. Hvis alt ikke blir vurdert, vil unødvendige (eller i dette tilfellet nødvendige) energienheter ganske enkelt bli brukt igjen, noe som svelget mye penger, det være seg for oppvarming eller kjøling av rommene.

Velg arkitekturen i henhold til mengden sollys

spare energi sollys vinter sommerhus bioklimatisk

Bioklimatisk arkitektur – naturlig ventilasjon gjennom automatiske vinduer

designe bioklimatiske vinduer for ventilasjon i kontorbygg

Naturlig ventilasjon kan brukes effektivt gjennom bioklimatisk arkitektur for å kjøle rommene om sommeren. I tillegg til utveksling av gammel og frisk luft, er dette en av fordelene som vinduer fører med seg, spesielt om sommeren. Avkjøling oppnås ved å åpne vinduet om natten. Siden lufttemperaturen ute er lavere enn inne i løpet av denne tiden, oppnås hyggelig kjøling. Denne varianten kan også brukes i offentlige bygninger (f.eks. Kontorbygg), der det ellers brukes mye energi til klimaanlegg.

Bioklimatisk arkitekturidee med naturlig ventilasjon

ideen om et ventilasjonssystem, selvfølgelig, for å spare energi bioklimatisk

For dette formålet tilbys en bioklimatisk arkitektur i form av praktiske vinduer som åpnes automatisk om natten. Disse stenger igjen automatisk om morgenen så snart utetemperaturen stiger over temperaturen inne i bygningen. Med denne typen energibesparende alternativer kan du kutte utgifter med så mye som 50%. Det er forøvrig også automatiske vinduer som styrer luftkvaliteten. De er fordelaktige fordi folk i de fleste tilfeller ikke merker i tide at ventilasjon er nødvendig. Med denne vindusvarianten for en bioklimatisk arkitektur er CO2-innholdet og fuktigheten avgjørende.

Sørg for ventilasjon med bioklimatisk arkitektur

naturlig ventilasjon energisparende vinduer arkitektur luftsirkulasjon

Alt i alt bør du vite at vindusautomatisering for bioklimatisk arkitektur er en praktisk og effektiv ting, og på ingen måte komplisert. Det er en investering som absolutt er verdt det. Av denne grunn bør den definitivt brukes. I tillegg sparer du ikke bare penger på denne måten, men øker også komforten, uansett hvilken type bygning det er.

Bioklimatisk designidee for et hus

bio klimatisk arkitektur økohus solenergi

Bioklimatisk arkitektur med baldakin som passer sommer og vinter

hus bioklimatisk design baldakin sol energibesparende

bio klimatisk arkitektur stue vindu sollys tak

bio klimatisk arkitektur ventilasjonsvindu automatisk

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner