15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vinduer fra gulv til tak gir en vakker utsikt over hagen

Vinduer fra gulv til tak, stort hage-vakkert hus

Den internasjonalt kjente japanske arkitekten Kengo Kuma tegnet det første huset i USA for det japanske boligselskapet Suteki. Han har oppnådd en interkulturell design som kombinerer innredningstrendene innen amerikansk arkitektur og design med de tidløse japanske grunnleggende prinsippene for stabilitet og harmoni med miljøet. Huset ligger i Portland, Oregon og har en stor hage. Vinduer fra gulv til tak åpner utsikten over det tilhørende hageområdet og sikrer en sømløs overgang mellom inne og ute.

Vinduer fra gulv til tak tre-moderne-arkitektur-hus-hage

Ved utviklingen av prosjektet valgte arkitekten sømløse overganger mellom interiør og eksteriør. Dette konseptet er i tråd med filosofien til det japanske byggefirmaet, som står for å bo i nærheten av naturen. Når grensene mellom inne og ute er opphevet, kan man leve utendørs hele året.

Vinduer fra gulv til tak innendørs-utendørs-stue-stue-terrasse

Portland -hjemmet er designet med en dyp takfot som skaper en overbygd terrasse for beboere og deres gjester. Den resulterende terrassen med tredekk er innredet med komfortable salongmøbler og gir utsikt over hagen. Vinduer fra gulv til tak skiller dette området fra stua og kan skyves til siden når det er fint vær. På denne måten åpner huset ut mot det grønne uteområdet.

gulv til tak-vindu-hus-naturmaterialer-tre

Naturmaterialer som tre, stein og fliser brukes hovedsakelig i byggingen av huset. Der huset ikke har glassfronter, er fasaden kledd med lett ask. Vertikale persienner laget av innfødt alaskansk sedertre brukes til ventilasjon og personvern og skaper flotte lyseffekter i rommet. Disse er fantastisk kombinert med asketre, stein og fliser i interiøret. Tre fra Japan brukes til og med til inngangsdøren og to dekorative vegger inni. Alle materialene som brukes gir varme i interiøret og skaper en koselig atmosfære.

gulv til tak-vindu-tak overheng-tre-utsikt-hage-plen

Den moderne japanske hagen er designet av Sadafumi Uchiyama og er preget av grønne plener, vakre trær og mye stein. Tredekket grenser til hele huset, og tilbyr fantastisk utsikt over det naturlige landskapet.

gulv til tak-vindu-skyve-vindu-terrasse-tre dekk

Når vindusfronter er åpne, er det ingen terskel mellom terrassen og stuen. På denne måten blir den lyst møblerte stuen en del av hagen. Dette muliggjør et liv i nær tilknytning til naturen.

gulv til tak-vindu-lyskilde-stue-naturlige farger

Arkitekten brukte naturlige farger og materialer til møblene. En åpen stue er midt i huset og vender mot hagen. Den lyse parketten til gulvet harmonerer med trefasaden og aksentveggene. Hvitt tak og vegger reflekterer dagslyset og skaper et interiør med lys. Tre er igjen fokuset på møblene og suppleres med lyse møbler og hvite overflater.

gulv til tak-vindu-hus-stue-kjøkken-indirekte-belysning

Vinduer fra gulv til tak slipper dagslys inn i interiøret fra alle sider og skaper rom med lys. Belysningen i hele huset har en moderne design og bruker minimalistiske lys. Indirekte belysning for tak og gulv setter store høydepunkter i stuen, gangen og soverommet.

gulv til tak-vindu-utsikt-hage-gangen-gulv-belysning

husmøbler-naturmaterialer-tre-inngangsdør

gulv til tak-vindu-åpent-levende-konsept-næringsrike-overganger

gulv til tak-vindu-glass-fronter-hus-tak overheng

Et prosjekt av den japanske arkitekten Kengo Kuma

Previous Post
Renovert moderne bolig med et elegant interiør
Next Post
Å lage blomster med barn av papir, filt og plast – 16 kreative ideer