15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Satin -ferdig glass som en personvernskjerm – hus i Indonesia med en innovativ fasade

personvernskjerm fasade i satinert glass moderne byvilla

En moderne byvilla i Indonesia presenterer seg med en innovativ fasadedesign – satinert glass gir personvern og beskytter huset fra gaten. Samtidig slipper glasspanelene rikelig med sollys inn i stua og soverommet. Sluttresultatet er et kunstverk av moderne minimalistisk arkitektur, hvor modernitet møter funksjonalitet. Spesielt nyttig for tettbygde bydeler, der husene ligger nær hverandre og beboerne hele tiden leter etter måter å beskytte sitt private område. Vi presenterer “Musikhaus” – et nytt prosjekt av de talentfulle arkitektene på TWS & Partnere.

Satin -ferdig glass som personvernskjerm – moderne minimalistisk villa i Indonesia

fasade i satinert glass moderne design

En familie bestilte arkitektene fra TWS med oppgaven å designe et moderne, solrikt hus med en rikelig glassert fasade på et begrenset tomt. Samtidig angav utbyggerne en personvernskjerm – ettersom terrenget er i et tett bebygd område. Selv om byvillaen i dag ikke har noen direkte naboer, er det angivelig allerede innhentet flere byggetillatelser for de tilstøtende eiendommene. Så kundene ønsket å tenke på personvern fra starten av, slik at de ikke trenger å investere i dyre og tidkrevende oppussingsarbeider senere. Samtidig var akustikken i rommene av stor betydning – eierne er begge musikere og ønsket virkelig å kunne øve med sine kolleger i huset. En fornuftig lydisolasjon ble også vurdert.

frostet glass fasade vinterhage dyrking utsikt over

Til slutt bestemte arkitektene seg for en minimalistisk arkitektur – huset har en Z -form og består av tre sømløst sammenhengende bygningsvolumer og en vinterhage. En stor betongvegg beskytter byvillaen fra eventuelle fremtidige naboer, og flere mindre vinduer på sidene slipper sollys inn i rommene. Stengt for de andre eiendommene, åpner bygningen mot gaten. Den sørlige fasaden ble ettermontert med flere paneler laget av mettet og trykt laminert sikkerhetsglass. Fremfor alt er de preget av et attraktivt utseende og moderne design. Det slagfast glasset ble spesielt valgt av arkitektene – det er ideelt egnet for utendørs bruk. I motsetning til andre materialer er det ikke nødvendig med ytterligere årlig behandling for glass, og derfor er det ekstremt lett å ta vare på. Samtidig beskytter panelene boområdet og vinterhagen mot regn, vind og uvær. Festingen i rustfritt stål er ikke bare ekstremt slitesterk, den skårer også med et moderne utseende. Staldetaljene danner forskjellige geometriske motiver som gir den ellers enkle hvite fasaden noe bestemt. Selve glasselementene er også trykt med geometriske figurer – dette skaper et spennende samspill mellom lys og skygge i interiøret.

Satenglasset glass som personvernskjerm for den overbygde terrassen

baldakin i satinert glass, gjennomsiktig personvernskjerm

Så fascinerende som fasaden kan se ut, begynner turen i huset faktisk for de fleste gjester fra bakgården – arkitektene har designet en liten rund terrasse der, hvor klientene og deres kolleger kan øve. Den høye veggen, så vel som mange planter på kanten av hagen, bør redusere støyen. Selve terrassen er dekket – for at det ikke skal bli for mørkt, har arkitektene også bestemt seg for glasselementer, denne gangen laget av klart glass. Foldedører kan forvandle terrassen til en andre vinterhage på kort tid. I solskinnsvær utvides stuen til utsiden.

Satin-ferdig glass for vinterhagen

frostet glass vinterhage dekket personvernskjerm

Men satinert glass brukes også i overflod i vinterhagen – forlengelsen tilbyr ekstra boareal, huser potteplanter fra hagen i vintermånedene og fungerer som et sært resepsjonsrom. Glasspanelene i taket får rommet til å se lyst ut selv i dårlig vær. De høypolerte hvite gulvflisene i stort format gjenspeiler møblene og får rommet til å virke større.

fasade i fasong i bakgardin i hus i glass

Det hvite taket, veggene og det innebygde kjøkkenet med tilstøtende spisestue, som ligger i direkte tilknytning til vinterhagen, er designet etter det minimalistiske grunnprinsippet: “Less is more”. Hovedaksentene er inngangsdøren og spisebordet med stoler og benk av tre. Det varme gulaktige eiketreet og den eksotiske røde nyansen i bocoten løsner på det strenge minimalistiske interiøret og skaper en hjemmekoselig atmosfære.

Glassdører tillater fjernsyn i soveområdet

skyvedører i satinert glass soverom balkong

Selv om satinert glass brukes rikelig i første etasje, er soverommene neppe skjermet-store foldedører fra gulv til tak gir en fjern utsikt over hagen. Alle de tre soverommene har en romslig balkong hvor beboerne kan slappe av etter en lang dag på jobb og nyte solnedgangen. Også her ble det sparsomt innredet – en kommode, dobbeltseng og teppe med kort gulv avrunder det levende programmet.

vinduer i satinert glass inne

Vegg-, tak- og gulvdesignet skaper også en visuell forbindelse mellom de forskjellige områdene i huset – interiørdesignere bruker ofte dette trikset, spesielt med begrenset boareal. Det nøytrale fargeskjemaet danner den perfekte bakgrunnen for kreative dekorasjoner med moderne kunstverk laget av naturlige materialer. Små demninger i tre dekorerer trapperommet, lykter skaper en romantisk atmosfære på soverommet og på balkongen.

satinert glassplen betongvilla baeume

Det solide huset ble bygget av betong – typisk for de minimalistiske bygningene som nyter stadig større popularitet i Asia og som smelter harmonisk med både de nye og de gamle bydelene. Prosjektet av de talentfulle TWS -arkitektene er et utmerket eksempel på et minimalistisk byggekonsept på en begrenset plass.

fasongplen i betong i glassbetong

tegning av glassprosjekt vinterhage

tegning av satinert glass over plantegning

satinert glass utsikt andre etasje soveplass

takplan av satinert glass

Prosjekt av TWS & Partnere

Previous Post
Kjøp vinterfrakk for menn – velg riktig frakk for menn
Next Post
Stretching – eller hvordan du kan oppnå drømmekroppen din ved å strekke deg