15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dette delvis underjordiske huset har et traktformet kobbertak

Det traktformede kobbertaket med takvindu lar naturlig lys strømme inn i huset

Et traktformet kobbertak og et underjordisk basseng er høydepunktene i denne fascinerende boligbygningen vest i London. Bygningen ligger bak et byhus i murstein fra 1840 -tallet i Londons velstående bydel Notting Hill. På grunn av beliggenheten ble prosjektet av Gianni Botsford Architects treffende referert til som “House in a Garden”.

Et delvis underjordisk hus med et traktformet kobbertak

traktformet kobbertak prefabrikkerte dagslys inn i huset

Arkitekt Gianni Botsford bodde i toppetasjen i rekkehuset, med utsikt over en karakterløs bungalow som hadde stått bak eiendommen siden 2003. Derfor ønsket han å utnytte området bedre. Under en åtte år lang plan- og byggeprosess demonterte Botsford og teamet hans bungalowen og erstattet den med et delvis underjordisk hus med et uvanlig, traktformet koppertak.

traktformet kobbertak med takvindu moderne hus bak gammel bygning

Takvinduet i taket på huset sørger for jevn belysning av interiøret. Gjennom lyset og skyggen skaper takets teltform et nytt sted for velvære. Som et naturmateriale hentet fra jorden, passer kobber også godt med ideen om at mye av hjemmet er bygget under jorden.

Kobberplater på taket interessante traktformede kontrasterende kobberfliser

Taket ble prefabrikert i Dolomittene før det ble brakt inn i hagen. Konstruksjonen, som er laget av limt laminert tre, er eksponert på undersiden og danner et dekorativt tak i den glaserte stue og spisestue. Dette rommet har også et kjøkken med skap, sprutvakter og alt kobberbeslag.

Overskrift og kjøkken kobber Douglas gran gulv stue

Rett tretrapp fører ned til hovedsoverommet. Her skapte arkitekten en grønn indre hage for å forhindre at de nordvendte rommene ser mørke og snusket ut. Et annet takvindu ble integrert i foten av lysakselen for å belyse det 10 meter lange svømmebassenget nedenfor.

Takvinduet i kobbertaket sikrer tilstrekkelig naturlig lys innvendig

Salongmaleri for stue i XXL -format

I tilknytning til bassenget er det arkitektene kaller et sittegruppe i galleristil. I midten av rommet er det en stor sofa som inviterer deg til å dvele. En stor del av overflatene her var kledd med rillede paneler laget av grå Carrara marmor eller Douglas gran for å gi interiøret en “sensuell kvalitet”.

Takvindu i taket med trepanel i tre

Kjøkkenkrok i benkeplate i kobber av Carrara marmor

Rekkverkstrapper i hele glass speilflater kobber

rett trapp douglas fir trinn carrara marmor

Glassvegg svømmebasseng salong sofa Douglas gran

Douglas gran takpanel grå polstret sofa svømmebasseng glassvegg

Douglas gran og Carrara marmor glassvegg

Dusjområde med hånddusj og Carrara marmor veggbekledning

Svømmebasseng i kjelleren i huset Carrara marmor takvindu

Svømmebasseng glassvegg svingdør utsikt over hagen

Utsikt gjennom glassveggen inn i det indre hagesidebordet

Tverrsnittshus underjordisk basseng

Tverrsnittsplan rett trapp underjordisk basseng

Tverrsnittsplan smalt hus traktformet tak

Tverrsnitt plan telt tak av underjordisk hus

Tverrsnitt byhusplan traktformet tak

traktformet tak i to etasjer under bakken

underjordisk rekkehus tverrsnitt

Planløsning første etasje stue med kjøkken

første etasje underjordisk planløsning

Soverom hage i kjelleretasje

Arkitektur plassering av rekkehusplanen

Arkitekt: Gianni Botsford Arkitekter (Gianni Botsford, Paulo Martinho, Kate Darby, James Eagle, Hiroshi Takeyama, Anahi Copponex)

Fotograf: Edmund Sumner

Previous Post
Modulært husdesign for en ferie midt i skogen
Next Post
Full kroppstrening + kardio – den trendy pund -treningsøkten