15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Svart stein som minimalistisk veggbekledning for et moderne museum i Taiwan

Museumsbygning med basalt for fasaden for et minimalistisk utseende

Svart stein ser edel, elegant og moderne ut på samme tid og er veldig populær, ikke bare for minimalistiske eller luksuriøst designede private hus. Det brukes også i mange offentlige bygninger og skaper en unik atmosfære som er spesielt i harmoni med moderne arkitektur. Dette er også bevist av det moderne nasjonalmuseet for forhistorisk kultur i Taiwan. Men den svarte steinen er på ingen måte det som imponerer med denne bygningen. Bli med oss ​​på en virtuell omvisning på museet og bli overrasket over den fantasifulle arkitekturen.

Svart stein i museet i vitenskapsparken

Nasjonalmuseet for forhistorisk kultur i Taiwan med imponerende arkitektur

Museumsbygningen ligger i den sørlige vitenskapsparken – et sted som har vært bebodd av forskjellige forhistoriske kulturer i tusenvis av år. Det forhistoriske museet ble bygget for ikke bare å huse alle de arkeologiske funnene som ble oppdaget under byggingen av parken, men også for å vise dem til de interesserte. De mange skattene kommer fra forskjellige epoker, med de eldste funnene rundt 5000 år gamle. Og som om funnene ikke var imponerende nok, blir besøkende også bortskjemt med den unike arkitekturen, som blant annet ble brukt luksuriøs svart stein. Den romlige fordelingen av funnene er også interessant: Under turen går du lenger og lenger ned, de arkeologiske funnene blir eldre jo lenger du går ned.

Svart stein og andre interessante elementer

Museet fra fugleperspektiv med utsikt over parken, jernbanelinjen og det grønne

For å koble historien til vår moderne tid, ble ikke bare en moderne arkitektur med en attraktiv design valgt. Et annet fremskritt for menneskeheten var mer eller mindre inkludert i konstruksjonen. Det som er meningen er den nærliggende jernbanelinjen til ekspresstoget, som et tog suser forbi hvert par minutter med imponerende hastighet. For at besøkende også skal kunne glede seg over dette synet, har et spesielt interessant element blitt integrert i museet, som svart stein ble brukt til. Det er et innglasset inngangsområde hvor ekspresstoget kan observeres i noen sekunder, ettersom det er i samme høyde som ruten. Og mens du venter på toget, kan du også nyte utsikten over parken.

Det innglassede inngangspartiet sett nedenfra har en svart basaltfasade

Deretter begynner reisen inn i fortiden, og gir besøkende et innblikk i livet til tidligere kulturer som en gang levde på nettopp dette stedet. Svarte stein og grå overflater og elementer pryder interiøret, korridorene og hallene, og ser i kombinasjon med de enorme vindusfronter og vinduer spesielt minimalistisk og moderne ut..

Nasjonalmuseet i Science Park i Taiwan med minimalistisk og moderne arkitektur

Som så mange andre elementer ble ikke bygningens geometri valgt ved en tilfeldighet. Museet er preget av to akser. Den ene vender mot nord. Den gangs graver pekte også i denne retningen. Det gjør denne aksen til et symbol på fortiden. Den andre aksen, i sin tur, som er i en 19-graders vinkel til den andre, slutter seg til dagens bynettverk og er dermed en referanse til nåtiden.

Innglass med innglass for observasjon av eksprestoget og hagene i vitenskapsparken

Mens svart stein dominerer innvendig og delvis blank svart stein og delvis matt finish brukes, er den ytre fasaden en mørkegrå tone, som er laget ved hjelp av basalt. En interessant effekt oppstår, spesielt om natten, når det svake lyset filtrerer gjennom det og skaper en kontrast til steinens grove tekstur.

Grå og svart stein for utendørs bruk og moderne kubeformet inngang

Rulletrapper i museet og naturlig belysning rundt glassene

Stålkonstruksjoner for festing av glassveggene i inngangspartiet

Svart stein og gulv i høyglans som kontrast til lysegrå vegger for et monokromt utseende

Svarte stein- og glassfronter skaper et moderne utseende med en minimalistisk karakter

Svart stein i matt og glans som kontrast for interiøret i museet

Svart stein og dekorative elementer i relieff i veggene

Vegger, tak og gulv i svart matt i stedet for svart stein

Gjennomtenkt arkitektur med skjulte meldinger og dekorative elementer som indirekte belysning

Perforerte paneler som moderne veggbekledning og gulv av metall

Moderne design inne og ute i Nasjonalmuseet

Svart og gult som kontrastfarger for visuelt interessante blikkfang

Indre gårdsplass med gul fasade og vinduer i forskjellige størrelser

Basalt som en mørk grå og svart stein for fasadedesign

Minimalistisk fasade for museumsbygningen og blomster fra parken med grøntområder

Interessant design for museets fasade

Belyst inngang, svart stein for gangvei og elvesteiner

Sidevisning av museet med utsikt over veien ned

Planløsning første etasje - Museet viser funn som ble oppdaget under byggingen av parken

Fjerde planløsning - Designet er av Kris Yao Artech

Design av KRIS YAO ARTECH.

Previous Post
Frisyrer med avtagende hårfeste for menn – passende varianter for hårfestet
Next Post
Strålende sminkestyling i gull til nyttårsaften