15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Floating City – Oceanix City -konseptet for å overleve orkaner

flytende by oceanix city big un habitat som består av grupper av øyer med solcellepaneler som konsept for ekstreme værhendelser

Arkitektkontoret BIG har designet et konsept for en flytende by med 10 000 innbyggere. Dette kan hjelpe de delene av befolkningen som er truet av ekstreme værhendelser og stigende havnivå. Prosjektets grunnlegger, Bjarke Ingels, presenterte ideen sin på en paneldebatt om flytende byer ved FNs hovedkvarter i New York.

Design en nyskapende flytende by

et fugleperspektiv av den flytende byen oceanix city som et prosjekt for å overleve orkaner

Konseptet kalt “Oceanix City” består av livlige øyer som er samlet i grupper på seks for å danne landsbyer. Disse gruppene gjentar seg deretter flere ganger. Dermed danner de en 12 hektar stor landsby med 1650 innbyggere og så igjen en øygruppe med 10 000 innbyggere. Arkitektene baserte seg på den modulære ideen om en sekskantet øy og presenterte presentasjonen ved det runde bordet. Konseptet har omni -retning av en sirkel, men modulariteten og rasjonaliteten til noe menneskelig laget.

Ulike sportsaktiviteter på vann som surfing sportsbåter og fallskjermhopping

Oceanix, et selskap som utvikler innovative måter å bygge vann på, ga BIG i oppdrag å utvikle konseptet i samarbeid med MIT for Center Engineering. Prosjektet ble presentert som en bærekraftig flytende by ved det første rundbordet på høyt nivå i FN. Oceanix-selskapet innkalte også Explorers Club og UN-Habitat, en FN-filial som er ansvarlig for byutvikling.

Flytende by med beskyttelsesmoduler

undervanns presentasjon av oceanix city den flytende byen i 3d

Oceanix City er designet for å gi et beboelig havmiljø i tilfelle havnivået stiger, noe som forventes å påvirke 90 prosent av verdens kystbyer innen 2050. Arkitektene bygger hver av modulene på land og drar dem deretter til sjøs, hvor de deretter kan forankre dem. Miniatyrøyene er også designet for å overleve en kategori 5 -orkan. Arrangementene ville være fleksible slik at byer kunne bevege seg hvis vannivået ble for lavt.

landbruk og muligheter for å dyrke spiselige planter for den flytende byen

BIG har til hensikt å bygge de flytende bybygningene på stedet ved hjelp av fornybare materialer som tre og raskt voksende bambus. Disse vil også tilby varme og mykhet ved berøring.

Ulike plantetyper vokser under ett tak som mat for beboerne

En rekke fornybare energikilder som vind- og vannturbiner samt solcellepaneler er også integrert. Teamet har også integrert matproduksjon og landbruk mens de følger en nullavfallspolitikk. Hver øy har 3000 kvadratmeter åpen plass, som innbyggerne også bør lage som åpen plass.

brede områder gir nok plass til innbyggerne på øya og tilpasser seg alle kulturer

Strukturer som fyller modulene vil være på et lavt nivå – fra fire til syv etasjer – for å opprettholde tyngdepunktet. Representasjoner viser at bygningene avtar mot toppen for å skape skygge og gi ekstra takplass for solcellepaneler. Hver mini-landsby vil ha et samfunnsoppholdsrom som inkluderer vannbad, markeder og åndelige og kulturelle sentre. BIG har imidlertid til hensikt at den flytende byen kan tilpasse seg enhver kultur og arkitektur.

kantene av øya med muligheter for sportsaktiviteter og moderne bygninger med planter

Kantene på landsbyene tillater også vannaktiviteter. Landbruket ville bli integrert i det sosiale rommet, slik at samfunnene kunne skaffe sin egen mat. En annen stor fordel, ifølge Oceanix-grunnlegger Marc Collins Chen, er eksemplet på rimelig utvikling. Dette kan tilby en løsning for de fordrevne samfunnene.

Framtidige mål

transport med vann mellom de forskjellige modulene og klyngene

Hovedmålet er å sikre at denne bærekraftige flytende byen kan være rimelig og tilgjengelig for alle kystområder i nød. Disse skal ikke være et privilegium for de rike. Oceanix City skal derfor utvikles i subtropiske og tropiske områder. Disse er mest truet av flom, men kan snart få et mer attraktivt bomiljø.

folk beveger seg med båter mellom husene på vannet

Tanken teamet legger frem er imidlertid ikke at vi alle skal leve til sjøs i fremtiden. Det blir ikke en vannverden. Dette er bare en annen form for menneskelig habitat. Det kan være et frø som i hovedsak kan vokse med suksessen. Det viser seg å være sosialt og miljømessig ønskelig å velge denne livsstilen.

flytende by med båter og gamle hus ved en elv i den asiatiske regionen

Avsløringen av Oceanix City til FN er et viktig skritt i utviklingen av byer som er tilpasset klimaendringer og den trusselen som følge av stigende havnivå og ekstreme værhendelser. Amina Mohammed, FNs visegeneralsekretær, beskrev flytende byer som en måte å takle grenseproblemene som befolkningen står overfor.

utsikt med kveldslys for det flytende byprosjektet med moderne bygninger og transportmidler

“Vi må bygge byer for mennesker, ikke biler,” sa hun. “Og vi må bygge byer som vet at de vil være i frontlinjen for klimarelatert risiko – fra stigende havnivå til storm. Flytende byer kan være en del av vårt nye verktøyarsenal. “

Realisering av prosjektet

planløsning for flytende by oceanix city big un-habitat laget av øygrupper

Chen kunngjorde også at teamet vil fremme en prototype av prosjektet med et forsøk på å lansere det på East Yorks New York. Oceanix City er en del av en økende interesse for flytende byer. Det utviklet seg som svar på havnivåstigning. Eksempler på prosjekter er kolonier av flytende hus langs elven IJ i Amsterdam og et amfibiehus i Storbritannia.

3D -visning for prosjektet oceanix city fra stort selskap med belysning

En rekke amerikanske byer utforsker andre måter å befeste sine sårbare kystlinjer. Boston og Miami tar skritt mot flommen, mens organisasjoner i San Francisco og Bay Area har holdt en designkonkurranse. Dette spurte om måter å beskytte kystområdene mot stigende havnivå og jordskjelv.

Previous Post
Frisyrer med avtagende hårfeste for menn – passende varianter for hårfestet
Next Post
Strålende sminkestyling i gull til nyttårsaften