15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hus med bestemorflate – moderne tilbygg sikrer mer bevegelsesfrihet

hus med egen leilighet moderne tilbygg bevegelsesfrihet gårdsplass hage inngang tremøbler vindu murvegg

Den såkalte “Tetris” husforlengelsen i Melbournes indre nordvest er en kompakt forlengelse av huset med en egen leilighet. Prosjektet ble fullført i begynnelsen av 2018. Kundene, et ungt par med to små barn, hadde kommet seg ut av den fine bungalowen i California og trengte mer plass til å bevege seg rundt. Av denne grunn leide de inn arkitektfirmaet Crosshatch, som skulle skape en vennlig og effektiv utvidelse. Dette dekker familiens behov, mens den populære karakteren til det opprinnelige huset med en separat leilighet og to soverom beholdes. Arkitektene redesignet også den eksisterende planløsningen for å gi et tredje soverom, et ekstra bad og en sentral stue.

Praktisk og moderne – et hus med en separat leilighet

hus med separat leilighet moderne forlengelse bevegelsesfrihet gårdsplass hage bakgård kjøkken øy spisebord maleri

Enkelheten i den resulterende husforlengelsen viser fremfor alt en høy grad av kompleksitet og multifunksjonalitet. På denne måten tar arkitektene hensyn til alle sider ved stedet og omgivelsene. Den overbevisende kombinasjonen består hovedsakelig av effektiv bruk av 45 kvadratmeter ekstra plass for komfortabelt plass til nytt kjøkken, spisestue og vaskerom.

hus med separat leilighet moderne forlengelse bevegelsesfrihet gårdsplass hage bakgård kjøkken øy vask innebygd kjøkken

En prioritet for huset med en egen leilighet var også å fange nordlyset, som bygningsarbeiderne i den sørlige delen av tilbygget innså. Videre oppnådde teamet de ønskede resultatene ved å introdusere en sentral gårdsplass og et strategisk plassert vindu.

Ta utsiden innvendig

hus med separat leilighet moderne forlengelse bevegelsesfrihet gårdsplass hage inngang teppe stol mot betonggulv

Husforlengelsen virker så mye større enn den faktisk er, ikke minst på grunn av den minimalistiske utformingen av interiøret, til og med lysets gjennomtrengning og det sterke forholdet til utsiden. For klientene og medgrunnleggerne av Crosshatch, Jaime Diaz-Berrio og Mark Allan, var det viktigst å bringe eksteriøret inn i huset. Av denne grunn har de to arkitektene utstyrt spisestuen med dype tak og glassdører med dobbel blad til den indre gårdsplassen gjennom det store panoramavinduet.

hus med separat leilighet moderne forlengelse bevegelsesfrihet gårdsplass hage inngang teppe stol bar barn leke

Dette aktive grønne området kombinerer gammelt og nytt, og strekker seg utover sine grenser og skaper en følelse av plass. Designet gir også en visuell forbindelse mellom rommene. Dette betyr at foreldre alltid har fri sikt til barna fra kjøkkenet, uansett om de leker på soverommet, stuen, gårdsplassen eller hagen.

Et forstadshus med egen leilighet

hus med separat leilighet moderne gammel ny murstein murvegg gate inngang

Designerne arrangerte formene på det nye husforlengelsen i en Tetris-lignende konfigurasjon. Dette kommer til uttrykk i planutsikten, høyden og snittet. De sammenkoblede områdene kombinerer form og funksjon av gammelt og nytt. Tetris-konseptet fortsetter gjennom detaljene inne i huset, for eksempel skreddersydde skap og egendefinerte kjøkkenhåndtak.

Vær oppmerksom på konteksten

hus med separat leilighet moderne gammel ny peis stue sofa sofa salongbord krakk hall gulvteppe

Det slående 4,5 meter høye vinduet dominerer utsiden mens det rammer det store gummitreet på baksiden. Dermed hører tilbygget og det eksisterende huset med granny flat sensitivt i en forstads sammenheng. Arkitektene brukte resirkulert rød murstein for å respektere husets opprinnelige materialutvalg. Hver beslutning i design, fra de minste interiørdetaljene til den generelle formen på utsiden, er nøye vurdert. Dette har resultert i en overbevisende tilnærming til moderne livsstil med lite plassbehov.

*Arkitektenes nettsted

hus med separat leilighet moderne forlengelse bevegelsesfrihet gårdsplass hage bakgård kjøkken øy benkeplate belysning

hus med separat leilighet moderne gammelt nytt bad dusjkabinett moderne skap fliser glass skillevegg

hus med separat leilighet moderne gammel ny peis stue passasje kvinne hylle planter dekorasjon

hus med egen leilighet moderne tilbygg bevegelsesfrihet gårdsplass hage hus forlengelse barn leke glassdør

hus med separat leilighet moderne tilbygg bevegelsesfrihet planløsning

hus med separat leilighet moderne tilbygg bevegelsesfrihet planløsning hus forsiden

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig