15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilket slips skal du ha med hvilken skjorte? Nyttige tips for et perfekt antrekk

hvilket slips til hvilken skjorte tips ideer farge materiale mønster

Å sette sammen den perfekte skjorte og slipsantrekk kan være en utfordring. Det er ikke bare det store fargevalget på begge tilbehørene som gjør det vanskelig å sette dem sammen. I tillegg er det et stort utvalg av mønstre og materialer som ikke er mindre viktige, for eksempel å knytte den riktige slipseknuten. Alt som gir mange menn hodepine. Du må bare huske noen få regler, og du får raskt tak i det. Finn ut i denne artikkelen hvilket slips som passer til hvilken skjorte, og i fremtiden vil du finne det perfekte antrekket raskere og enklere om morgenen eller ved en spesiell anledning.

Skjorten med slips laget av mange stoffer og materialer

som knytter seg til hvilken skjorte silke elegante motiver bordeauxvin

La oss starte med valg av materiale. Noen modeller er mer egnet for formelle anledninger, men andre stoffer og tekstiler har ingen plass i en forretningslunsj eller på kontoret. Når finsilken for eksempel kan brukes, avhenger også av farge og mønster. Monokrom ser det mer elegant ut, mens grenadine eller twill silke sikrer en mer uformell styling. Dette betyr at materialet kan brukes både i formelle anledninger og i hverdagen på kontoret.

hvilket slips til hvilket skjorte materiale ull heklet

Alle andre materialer som ull, bomull, lin eller kashmir velges avhengig av materialet i skjorten. Igjen oppstår spørsmålet om hvilket slips som skal brukes med hvilken skjorte. Vel, for eksempel lin er flott for et uformelt antrekk med en dress eller en mer uformell skjorte som du bruker på en vanlig dag. Det samme gjelder ull og bomull. Har du noen gang sett strikkede slips? Selv om de utvilsomt er et spørsmål om smak, er de verdt å vurdere. Det interessante strikkemønsteret tiltrekker alles oppmerksomhet og er derfor et godt valg hvis du vil lage et blikkfang med slipset.

Hvilket slips til hvilken skjorte etter farge?

Slipsskjorte for menn mote antrekk dress orange slips

Det større problemet er igjen den riktige fargekombinasjonen. Hvordan velger du riktig farge på skjorten avhengig av slipsfargen og omvendt? Er et nøytralt hvitt slips mer egnet for antrekket med en skjorte, eller kan den valgte skjorten kombineres mer dristig med farge? Og i så fall hvilken farge? Holder du deg til en lignende nyanse, eller kan du prøve kontraster? Så hvordan vet du hvilket slips som passer med hvilken skjorte avhengig av fargen?

hvilken slips til hvilken skjorte vanlig rutete skjorte blå svarte jeans

Den beste måten å gjøre dette på er å bruke to kriterier. Det er selvfølgelig riktig koordinering av fargen (ikke alle farger stemmer overens). På den annen side spiller anledningen også en viktig rolle. For eksempel, ved en begravelse, er fargen upassende. Du kan tørre å bruke farge på en forretningslunsj, men med forsiktighet. Lyse eller fargerike modeller er også mindre egnet her. Selvfølgelig er en hvit skjorte spesielt enkel å kombinere. Det samme gjelder vanligvis andre nøytrale farger som beige, grå eller svart.

Ensfargede bånd

hvilken tie til hvilken skjorte vanlig mønster jeans lyseblå rosa rutete menn

Så du har alltid de mulige kombinasjonene på et øyeblikk. Regelen er at den samme fargenyansen kan velges for skjorte og slips. For eksempel, hvis du har bestemt deg for en mørk blå skjorte, kan du bruke et lyseblått slips med den. Men siden dette av mange blir sett på som kjedelig og ensformig, kan du også velge en annen kombinasjonsvariant. Kontrastfarger er flotte for å lage et elegant og stilig antrekk.

Slips skjorte farge hjul farger velge slitasje slips

Når det kommer til hvilket slips som passer med hvilken skjorte avhengig av nyansen, kan du bruke fargehjulet som en guide. Der kan du raskt se hvilke farger som er like og hvilke som står i kontrast til hverandre. Faktisk er de to tilstøtende fargene like toner, mens de motsatte tonene sies å være komplementære. Du finner kontrastfargene ved å danne bokstaven “Y” mentalt fra den valgte fargen. Her er et eksempel med grønt: De to like fargene finner du til venstre (gulgrønn) og høyre (blågrønn). Rett motsatt er rød, som er en komplementær farge til grønnfargen. Kontrastfarger er igjen oransje og lilla (de tre pilene danner et “Y”).

For eksempel passer et rødt slips og en svart skjorte, eller du kan bruke et grønt slips med en rød skjorte. Eller kanskje du vil gjøre det lettere for deg selv og spørre deg selv “hvilken farge passer til alt?” Svart kan definitivt nevnes her, selv om det er unntak. Dette gjelder også andre nøytrale farger.

Kombiner tofargede bånd riktig

skjorte slips tofarget lilla rosa stripe slipsknute

Hvis ditt valgte slips har to farger, er det viktig at en av disse to fargene også skal brukes i skjorten. Ellers vil det skape et rotete utseende. Målet er imidlertid et harmonisk antrekk, ikke sant? Så hvis du vil ha en blå skjorte med slips, må du sørge for at skyggen også er inkludert i det tofargede slipset. Hvis du ikke har en matchende skjorte for øyeblikket, kan du også velge herrejakken i den respektive fargen.

Hvilket slips til hvilken skjorte – flerfarget slips

skjorte slips flerfarget moderne futuristisk designtilbehør

Det er en annen regel hvis slipset har mer enn to farger. Siden det er en risiko for at de mange fargene i det totale antrekket vil bite hverandre, velges definitivt en myk farge på skjorten og dressen. Dette skaper en balanse slik at du ikke trenger å gå uten et fargerikt slipsdesign når du først har bestemt deg for det.

Slips med mønster

skjorte slips mønster tips grønn hvit glans herremote

En annen vanskelighet oppstår når slipset også har et mønster. Selv disse skal ikke bite med mønstre i skjorten. Selvfølgelig er det lettest hvis du kombinerer en enkel, ensfarget skjorte med et mønstret slips. Men det er også muligheten til å velge både tilbehør med mønster. Her er noen viktige tips som slips bør velges med hvilken skjorte, hvis det går i henhold til mønsteret:

Tips om lignende mønstre

Slips skjorte samme mønster striper elegant stilig kontor

Selv om man først skulle tro at mønsteret for slips og skjorte skulle være det samme eller lignende, er dette ikke hundre prosent tilfelle. I stedet skal mønsteret være forskjellig i størrelse eller i forskjellige retninger. Ellers er samspillet mellom mønstrene veldig irriterende og ubehagelig for øynene. Hvis begge tilbehøret har striper, bør de ha forskjellige bredder. For eksempel bør et rutemønster bestå av mindre eller større firkanter på slipset enn på skjorten.

Kombiner slips og skjorte med forskjellige mønstre

Slipsskjorte flerfarget hverdagsrutete rødblå jakkejeans

Når det gjelder å finne riktig slips for en skjorte når begge har et helt annet mønster, er det motsatte sant. Det er en risiko for et kaotisk og visuelt ubehagelig utseende hvis de forskjellige mønstrene også er av forskjellige størrelser. Så prøv å sette sammen mønstre og former av omtrent samme størrelse her.

Så hvilket slips skal du ha med en stripet skjorte? Dette kan være en modell med et like stripet mønster, men i forskjellige størrelser, eller et mønster med høy kontrast som har samme størrelse. Og hvilket slips skal du ha med en rutet skjorte? Igjen, det samme gjelder her: Rutete bånd med større eller mindre mønstre eller striper, prikker, sikksakk eller andre modeller med motiver av samme størrelse. Det spiller ingen rolle om du har valgt en blå, grønn, gul eller rosa rutet skjorte. Men følg også reglene som er nevnt ovenfor for riktig fargevalg.

Previous Post
LED -glødende sko: sneaker -trend blant unge mennesker, men ikke bare
Next Post
Gode ​​ideer om hva du skal legge på påskeegg og instruksjoner om hvordan du gjør det selv