15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Interaktiv lysinstallasjon skaper vannvirvler som reagerer på bevegelser

digital kunst interaktiv installasjon bevegelige vannvirvler

Samtidskunst, der fordelene med vår digitaliserte verdi spiller en stor rolle, har nok en gang overrasket oss. TeamLab, et japansk team av kunstnere, ingeniører, arkitekter, designere og programmerere, har laget en interaktiv lysinstallasjon som skildrer forholdet mellom mennesker og natur ved hjelp av digital kunst. Kunstinstallasjonen ligger i et kunstmuseum i Australia og imponerer med spesielle lyseffekter som reagerer på bevegelser og simulerer vannvirvlene i havet.

art installasjon teamlab interaktiv vannvirvellys

Prosjektet er en del av Triennale ved National Gallery of Victoria (NGV) i Melbourne, hvor mer enn 100 samtidskunstnere og designere har presentert sine siste verk. Det japanske teamet kalte den interaktive lysinstallasjonen med en hel setning: “Moving Creates Vortices and Vortices Create Movement”. Oversatt betyr tittelen at bevegelsen skaper virvler og disse virvelene i seg selv genererer bevegelse. På denne måten vektlegges sammenhengen mellom mennesker og vann / natur. Intensjonen til kunstnerne er å vise at mennesker kan endre naturens gang.

digital kunstinstallasjon lysvannvirveleffekter

Utformingen av kunstinstallasjonen ble inspirert av havet. Når du går inn i galleriet havner du i et mørkt rom. Når du går gjennom rommet, opprettes det spesielle lyseffekter på gulvet, som simulerer vannvirvlene i sjøen eller havet. Veggene er dekket med speil fra gulv til tak, slik at man får inntrykk av at plassen er uendelig. Jo flere besøkende går gjennom galleriet på samme tid, desto vakrere og fantastisk blir de resulterende lyseffektene.

interaktiv lysinstallasjon lyst vannvirvelgulv

Grunnleggeren av Teamlab snakker litt om det fascinerende interaktive prosjektet: “I utgangspunktet ligner disse virvelene menneskelig atferd. Folks handlinger alene har ingen åpenbar forbindelse med hverandre, men sammen kan de skape en stor bevegelse. På samme måte skaper bevegelsene til de besøkende bemerkelsesverdige vannvirvler og dermed en ganske enkelt uforglemmelig opplevelse. “

interaktiv lysinstallasjon vannvirvel lysbevegelse

Den interaktive lysinstallasjonen ligger i National Gallery of Victoria i Melbourne, Australia, og er åpen for besøkende hver dag frem til 15. april 2018.

National Gallery of Victoria Light Installation Teamlab vortex

vannvirvel lyseffekter interaktiv lysinstallasjon digital kunst

Du kan finne ut mer om TeamLab og andre kunstprosjekter på deres offesiell nettside

Previous Post
Lag vårkranser – 10 enkle DIY -ideer for vårdekorasjoner med instruksjoner
Next Post
Loftleilighet med en dynamisk og livlig atmosfære