15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ny utendørs belysningskolleksjon 2021 fra Luceplan

Den italienske belysningsprodusenten Luceplan har utvidet sin utendørs kolleksjon til å omfatte fire nye produktfamilier som kombinerer følsomheten for innendørs design med slitesterke, værbestandige materialer. Produktlanseringer inkluderer utendørslampen Fienile av den norske designeren Daniel Rybakken, filigran gulvlampen Flia av Alessandro Zambelli samt pullerten og vegglampen Nui og den bærbare Nui mini av den milanesiske duoen Meneghello Paolelli Associati. De nye utelysene fascinerer med sine klare linjer og holdbarhet.

Utendørslysene er multifunksjonelle, nomadiske objekter

Nui bordlampe for utendørs

Selv om designtilnærmingene deres er forskjellige, deler samlingene et felles ledemotiv: understreker konseptet med å slå sammen innendørs og utendørs rom. Spesielt NUI Mini og Flia tolker spørsmålet om portabilitet ved å gi brukerne større uavhengighet når de tilordner roller og funksjoner til armaturene. Luceplan beskriver de nye produktlanseringene som “multifunksjonelle, nomadiske objekter” som ville føles like komfortable i stua som i hagen.

Moderne utelys av betong for hagen

“Den nye Luceplan Outdoor Collection 2021 er først og fremst drevet av en grunnleggende vurdering: Med dagens designtrender smelter innendørs og utendørs stadig mer sammen. Det er ikke lenger noen klare inndelinger og distinksjoner, men en økende estetisk og funksjonell osmose mellom de forskjellige miljøene. Både private byggherrer og designere har et voksende behov for å designe de ytre rommene som en naturlig stilistisk fortsettelse av de indre rommene. Dette aspektet projiseres i utformingen av utendørsarmaturer som må tilpasse seg nye behov og bli multifunksjonelle og nomadiske objekter, sier Patrizia Vicenzi, administrerende direktør i Luceplan..

moderne utvendig lys Fienile for oppkjørselen

De nye lampekreasjonene brukes hovedsakelig i beskyttede uteområder – private leiligheter, felleshager, utendørsområder på hoteller og feriesteder, kontorer og firmafasiliteter – og legemliggjør merkets filosofi i en tilnærming til å slå sammen innendørs og utendørs rom.

Fienile utelys

Fienile utelys for terrasse

The Fienile, opprinnelig designet som en bordlampe av Daniel Rybakken, understreker trenden med en nomadisk livsstil som beveger seg mellom innendørs og utendørs. Det gulvmonterte designet er inspirert av ikoniske norske bygninger. Som en bygning i miniformat refererer den til vegger og skråtak gjennom en enkelt, solid ekstrudert blokk av belagt aluminium. Sprederen er laget av polykarbonat. Lysene er tilgjengelige i to farger – lys eller mørk grå – og i to høyder – 32 cm eller 72 cm.

Utelampe til hagen Fienile

Flia utendørs lys

moderne hagelys laget av karbonstål Flia

Flia -serien designet av Alessandro Zambelli understreker viktigheten av bærbarhet, spesielt med den oppladbare versjonen som kan bæres rundt som en lommelykt. Gulvlampen kombinerer moderne teknologi med streng stil. Takket være bruken av LED -teknologi har lyskilden blitt miniatyrisert.

Flia utendørs lys i stål

Sylinderen, som karbonstammen er satt inn i, huser den funksjonelle kjernen og garanterer lampens styrke samt letthet og fleksibilitet. Dette muliggjør en enkelt konfigurasjon med tre forskjellige høyder eller en gruppering med to eller tre stengler. Resultatet er fantastisk tilpassbart til forskjellige typer innstillinger, stiler og behov, ettersom det overskrider arkitektoniske grenser og foreslår nye bruksområder.

moderne LED hagelys Flia

Utelampe i karbonstål i Flia

Nui utendørs lys

Pullertlys og vegglampe Nui laget av betong

Meneghello Paolelli Associati skapte Nui og dets mindre søsken – Nui mini – som skulpturelle, minimalistiske og likevel svært funksjonelle objekter for å gi uteområdet et spesielt preg. De moderne lysene består av to sylindriske former som samhandler med hverandre for å finne en total balanse. Den øvre blokken, som tilbys i tre varianter, huser lyskilden, som er skjult for syn og rettet nedover. Lampefoten reflekterer lyset og skaper en koselig atmosfære. De fire forskjellige modellene – tre gulvlamper og en vegglampe – er laget av lys grå betong.

Nui vegglampe for utvendig laget av betong

Nui Mini

Bordlampe for terrasser

Nui Mini tar den samme interaktive formen, men bruker en enda mer leken design. I motsetning til den store modellen har den en glassbase som, når den slås på, skaper et sofistikert spill av lys og refleksjoner. Aluminiumstoppen er tilgjengelig i tre farger, inkludert hvit, greige og sand.

Bordlampe i glass og aluminium

Nui mini er også en bærbar, batteridrevet bordlampe som takket være den raffinerte geometriske silhuetten lett kan legges inn i forskjellige miljøer.

Bordlampe til utendørs Nui

Nui Mini laget av glass og aluminium i tre farger

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner