15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Spektakulær veggdesign med tre: suvenirbutikken i Nasjonalmuseet i Qatar ser ut som en grotte

Veggdesign med tregrotte Qatar nasjonalmuseum

Det nye nasjonalmuseet i Qatar åpnet i begynnelsen av året. Det lille emiratet hadde investert hele en halv milliard dollar i prosjektet og håper at bygningen, designet og ferdigstilt av den franske arkitekten Jean Nouvel, vil bli et møtepunkt for nysgjerrige turister fra hele verden. Mange utstillingsrom strekker seg over mer enn 2 km, hvor besøkende kan lære mer om Qatar, dens natur, flora og fauna, så vel som dens historie. Turen tar mer enn to timer. Etterpå kan turistene sette seg ned på en av de to kafeene og se tilbake på besøket med en forfriskende drink.

Veggedesign med tre: futuristiske buede former

Veggedesign med trebelysningskonsept suvenirbutikk Qatar nasjonalmuseum

Det er også to suvenirbutikker i den moderne bygningen, hvor interiøret ble designet og ferdigstilt av Koichi Takada Architects. Butikkene trekker oppmerksomheten til seg selv med en futuristisk veggdesign med tre. Kjøpere føler at de går gjennom en grotte. Arkitektene hentet inspirasjon fra museets bølgende naturlige former og prøvde å utvikle konseptet videre. De buede formene på veggene tiltrekker seg automatisk alles oppmerksomhet og gir butikken et skulpturelt arkitektonisk utseende. Belysningen setter spesifikke aksenter og får frem hjørner og nisjer bedre.

Veggdesign med tre: mer enn 40 000 paraplybrett ble bestilt til den futuristiske suvenirbutikken

Veggdesign med Qatar -høyhatt i tre lignende ideer

Mer enn 40 000 skjermbrett og dekklister ble brukt til å designe innerveggene. Arkitektene opprettet først en 3D -modell av rommet slik at bygningsarbeiderne senere kunne orientere seg raskt. Hvert paraplybrett, hver dekklist og hver dekkplate passer bare på ett sted, der de hører hjemme. Å sette sammen det spektakulære “puslespillet” var ingen enkel oppgave. Den talentfulle italienske snekkeren Claudio Devoto fikk i oppdrag å gjøre dette. Resultatet er imponerende: rommet har blitt harmonisk integrert i museumskonseptet og gir finpuss på interiøret i Nasjonalmuseet.

Prosjekt av Koichi Takada arkitekter

Veggedesign med gavebutikk i Qatar nasjonalmuseum i tre, spektakulær

futuristisk veggedesign med gavebutikk i tre i Qatar nasjonalmuseum

Veggedesign med takbelysning i vegg

Veggdesign med moderne belysningstak i tre

Previous Post
Tyrosinkinasehemmerbehandling vellykket ved avansert kreft
Next Post
Bygg en pergola i tre for variasjon, romantikk og komfort i hagen