15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mini-leilighetskonsept: Slik kan du leve på en moderne måte på bare 15 kvadratmeter!

mini-leilighetskonsept forstørre lite rom optisk

Casa FOA er en av de viktigste utstillingene for arkitektur, interiørdesign, landskapsarbeid og industri i Latin -Amerika. De chilenske arkitektene fra SUMATORIA ble valgt til å representere sitt land i området “Emerging Design of Miniature Housing”. Dette er minileiligheter med en boareal på bare 15 kvadratmeter (tilsvarer størrelsen på en containermodul). Arkitektene har designet et minileilighetskonsept som gjør det mulig å bo moderne i et begrenset rom.

Mini leilighetskonsept for moderne og effektiv livsstil

15 kvm mini leilighetskonsept moderneDet chilenske arkitektfirmaet foreslo en romløsning basert på digital transformasjon og økende urbanisering. Etter hvert som etterspørselen etter boliger i verdens største byer fortsetter å vokse, blir byleilighetene mindre og mindre. Med et godt minileilighetskonsept kan du bo komfortabelt på de minste plassene. Arkitektenes løsning starter med en effektiv, tilpassbar og lett å implementere design for en primærbolig, sekundærbolig eller til og med et hotellprosjekt der kravet om komfort og holdbarhet finner sted i et begrenset rom. Skalerbarheten og effektiviteten til designet fungerer under “plug-and-play” -konseptet, som muliggjør seriekonstruksjon og enkel implementering, samt reduserer byggetid og kostnader.

Den 15 kvm lille leiligheten fascinerer med design

mini leilighetskonsept stort speil soverom optisk illusjon

I denne 15 kvadratmeter store leiligheten (2,50 x 6 meter) er de grunnleggende behovene for boareal dekket. Plassen er fleksibel og kan spille rollen som en åpen planløsning med kjøkken og stue, bad og soverom. Dimensjonene er definert og likevel strukturert på en slik måte at beboeren kan utnytte hver centimeter plass optimalt uten å bli klaustrofobisk. Dette oppnås ved å installere speil som skaper en illusjon av et større rom.

mini leilighet konsept kjøkken spiseplass

Kjøkkenet / stuen er kompakt og utstyrt med en multifunksjonell enhet som fungerer som en to-brenner komfyr, stekeovn med mikrobølgeovn og kjøleskap under vasken. To hyller over matlagingsområdet og en dyp skuff under gir oppbevaringsplass for retter og / eller dagligvarer. Foran det lille kjøkkenet er en liten stue med bord. Veggene er også dekket med speil i dette området for å skape en følelse av plass i det ellers trange rommet.

Mini leilighetskonsept takvindu bad

Toalettet ligger mellom stue / kjøkken og soverom. Det fungerer også som mellommann mellom de to rommene. Rommet er utstyrt med et takvindu som fungerer som både ventilasjon og kilde til naturlig lys, og legger til et element av vertikal romslighet på badet.

mini leilighet konsept bad marmor fliser speil

Veggene er designet med polerte marmorfliser i hvitt, som reflekterer dagslyset og får det lille badet til å se større ut. Dusjen ligger i den andre enden av badet og har to glassdører som åpner dusjområdet og, når det er lukket, skjuler vaskeområdet når det ikke er i bruk.

mini leilighet konsept soveplass sengespeil

Soverommet er innredet med en stor seng. Under madrassen er det 6 rom, hver på størrelse med en koffert, som fungerer som et skap. På baksiden av sengen er det leselys og USB -porter over en hylle som fungerer som nattbord. Selv om plassen er liten, har interiørdesignerne også funnet plass til kunst i form av et veggmaleri over sengen.

mini-leilighetskonsept interiørdesign moderne plassbesparende

Alt i minileiligheten oppfyller bærekraftskriteriene – fra resirkulering av grått vann til installasjon av solcellepaneler og til og med isolasjon. Dette minileilighetskonseptet er et eksempel på hvordan man ikke bare kan leve moderne, men også bærekraftig, og bare på 15 kvadratmeter boareal.

Prosjektet ble tildelt prisen “Casa FOA” for det beste redesignet av et rom og den beste bruken av ROCA, som ble distribuert under utstillingen i Chile.

mini leilighet innredning belysning vegglampe

moderne mini leilighet marmorkjøkken

planløsning mini leilighetskonsept 15 kvm

tegning mini-leilighet konseptrom distribusjon

* Til Arkitektenes nettsted

Previous Post
Enebolig med glassfasade – arkitektur inspirert av 60 -tallet
Next Post
En luksuriøs sykkel laget av 24K gull – The Beverly Hills Edition