15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Takforlengelsesideer – praktiske designalternativer for loftet ditt

Å gjøre et støvete loft til et funksjonelt boareal høres kanskje ikke ut som en av de enkleste ideene for ombygging av loft. Et slikt prosjekt tillater et praktisk alternativ for små hus som ikke har nok andre mellomrom. Vær imidlertid oppmerksom på at det ofte er mangel på naturlig lys i øverste etasje, noe som kan gjøre det mørkt og forvirrende. Med riktig tak i lyse farger og riktig belysning kan dette problemet enkelt løses. Det er best å prøve å få mest mulig ut av hver millimeter plass med innebygde skap, små hyller og praktiske møbler. Oppdag noen gode eksempler og nyttige tips i innlegget vårt som kan hjelpe deg med å implementere et slikt prosjekt.

Stilige og plassbesparende ideer om loftforlengelse

loft kikkert lekerom

Du kan utvide plassen til et hus utstyrt med loft ved å for eksempel legge til en loftstrapp. Dette er en praktisk variant som ikke bare er et funksjonelt element i interiøret, men også kan fungere som en naturlig dekorasjon. Av denne grunn trenger du riktig design for et slikt prosjekt. Ulike trapper har sine fordeler og ulemper. Imidlertid er det også tilstrekkelige felles egenskaper og materialer som du kan bruke i planleggingen.

vindeltrapp med sorte jernrekkverk og tretrapper i en minimalistisk designstue

Du kan for eksempel forbedre boarealet ved å kvalitativt prefabrikkerte Fontanot trapper forstørre den ytterligere og installer den som et høydepunkt i rommet. Siden du har et stort utvalg til rådighet hos denne produsenten, kan du til og med lage spiralformede for optimal utnyttelse av plassen Spiraltrapper inne som er enda mer plassbesparende. Dette kan være både praktisk og stilig på samme tid, uansett om en stor familie eller bare en person bor i rommet.

Gjør loftet til et barnerom

Takforlengelse-ideer-barnerom-leker

Hvert barn trenger sitt eget rom for å leke og studere fra tidlig på morgenen. Dette er imidlertid sjelden mulig i små hjem. Noen foreldre velger å kutte loftet til en barnehage for å gi sine små det privatlivet de trenger. Vær spesielt oppmerksom på isolasjonen av rommet. Velg lyse toner for å gjøre området mer romslig og velg til slutt et komplett sett med møbler som kan løse møbleringsproblemet på en gang.

Soverom under taket

soverom-på-loftet-med-tre-stolper-og-takvinduer

Hvorfor brette ut sofaen i stua når du kan lage et komfortabelt soverom på loftet? Hovedproblemet du vil støte på her er behovet for en garderobe. Du kan imidlertid kompensere for dette ved å utstyre et soveområde med lavere møbler som kommoder. Før du går i gang med en reell forandring, bør du vurdere størrelsen på loftet og om det er et passende alternativ for soveromsdesign med tanke på belysning og oppvarming.

Konverteringsideer for loft for bad

minimalistiske-bad-tak-forlengelse ideer

Du vil sikkert trenge hjelp av en kvalifisert tekniker for å gjøre denne ideen til virkelighet. Han vil først gi deg råd om spesialfunksjonene i rommet, om varme- og vanntetning, samt om bygging av sanitæranlegg. Alt dette vil uunngåelig gjøre det dyrere å innlemme loftet i hjemmet ditt, og utilstrekkelig høyde kan gjøre det praktisk talt umulig å installere en dusj. I dette tilfellet må du bare søke råd fra erfarne spesialister for å unngå feil og unødvendige kostnader.

Lag et koselig lesehjørne

koselig stue-på-loftet-med-bokhyller-og-sofa

Dette forslaget er for deg som foretrekker å tilbringe en regnfull høsthelg med en bok i hånden. Så lag et spesielt sted for din litterære samling. I stedet for å samle støv, kan dette være et stort trekk for gjestene dine. Berik utseendet på biblioteket med dekorative elementer eller kombiner det med ideen om et hjemmekontor.

Previous Post
Retro veggdesign – teft fra 50- til 70 -tallet
Next Post
Fototapeter i anlegget: tips for moderne rom- og veggdekorasjon!