15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å kle opp trapper – tips om materialer og teknikker for et attraktivt utseende

Trappekledd glassrekkverk-betongvegg-tretrapper-åpen-hengende lampe-vindu-hage

De vanligste komponentene i et hus er utvilsomt trappene. Gamle og ødelagte trapper ser lite attraktive ut og skjuler høy sikkerhetsrisiko. Av denne grunn er renoveringstiltak noen ganger uunngåelige. Hvis konstruksjonen av byggeelementet fortsatt er intakt, er det vanligvis billigere å kle den gamle trappen i stedet for å installere en ny. I denne artikkelen lærer du hvordan og med hvilke materialer du kan lage en gammel Kle opp trappene kan.

Dekking av trappene – valg av materialer som matcher interiørstilen

trapp kledd tre-spiraltrapp-stein gulv-rekkverk-tre-stål-hage-glass front

Hvis du vil skjule trappene i huset ditt, har du mange alternativer å velge mellom. Hvis du vil gi leiligheten eller huset ditt en varm og naturlig atmosfære, ville tre være det riktige valget for deg. Du kan dekke trappene med tre, laminat eller parkett for å matche møblene og din smak.

Kledde gamle trapper med laminat

Kledd trapp åpen stue-spisestue-parkettgulv-vindeltrapp-veggdekorasjon

Hvis du er teknisk begavet og ikke vil ha trappene dekket, men vil prøve det selv, kan du selvfølgelig oppnå profesjonelle resultater. Trapper av tre, naturstein, betong, armert betong, stein, samt avrettingsmasse og metall kan i prinsippet kles med laminat uten problemer. Laminat kan også legges på fliser, så lenge strukturen ikke blir for høy.

Instruksjoner for kledning av trapper – velg laminat

Kled trappene trinn-trinn-stigerør-glass rekkverk-parkett gulv-bilde-belysning

Det første trinnet er å velge det slitesterke og lettstelte laminatgulvet. I utgangspunktet er ethvert laminatgulv egnet for kledning av trapper. Laminatplatene må kuttes i størrelse og oppbevares i 48 timer ved romtemperatur på minst 15 grader Celsius før installasjon, slik at de ikke vrir seg over en viss tidsperiode.

Forberedelse til legging av laminat på trapper

Kle opp trapper rett-trapp-glass rekkverk-trepaneler-skoskap-stueplante-elg-dekorasjonsfigur

Før legningsarbeidet må alle gamle belegg som linoleum, gamle lag med maling, limrester eller teppe fjernes fra trappen. Vær oppmerksom på tilstanden til din gamle trapp. Hvis trappen har en stringer, må du kle den på nytt i tillegg til slitebaner og stigerør.

Dobbel opp stringer og dekk den til

Trapp-kledning-leilighet-betong-tre-kledning-vindu-foran-benk-bilder-dekorasjon

Først dobles stringer. En skreddersydd stang limes til kinnet med lim og festes med spiker. Du kan bruke robuste papirbiter til å lage maler for den nye kledningen, som du kan bruke til å overføre omrissene til kledningsmaterialet. Bruk den elektriske stikksagen til å kutte kledningen ut av laminatplaten. Den festes deretter med lim.

Fest underlaget

trapp-dressing-stue-rekkverk-tre-parkett-svart-hvit-sofa-salongbord-vase-lysekrone

Før du begynner å dekke trinn, må du også måle og dekke understellet nøyaktig slik at trappene ikke knirker senere og mulige sprekker kan unngås. Du bør også planlegge en millimeter brede ledd. Lim trimmen for underlappen og spik forsiden.

Mål og dekk trinnene

trapper-kledning-vintage-rustikk-rett-tre-laminat-marmor-gulv-betong-vegg-rekkverk-metall

Ved hjelp av en trappemal eller en trappesirkel kan du også ta målinger for trinnene og overføre dem til kledningsmaterialet. Påfør limet parallelt med løperetningen og lim i trinnet, juster det og trykk det godt ned. Hvis du vil, kan du først kle hvert andre trinn slik at trappene også kan brukes. Du kan deretter gjøre resten i andre pass.

Dekk stigerørene med laminat

trapper-kledd-spiral-trapp-stål-tre-panel-laminat-åpne-fliser-endoder

Nå kan du lime inn stigerørene med samme prosedyre. Du kan lime passende vinklede strimler mellom trappens forkant og stigerøret. Trinn for trinn kan du jobbe deg fra topp til bunn og dekke trappene med laminatet. Tett til slutt alle skjøter med kantforsegling.

Skjul den åpne trappen

trapper-kledd-åpen-spiral-stål-tre-vase-glass-rekkverk-belysning-

Åpen trapp, også kjent som jegertrapp, har en helt spesiell karakter og gir leiligheten en avslappet og luftig teft. Stort sett består de av et jernrekkverk og solide trinn laget av tre. Hvis de åpne trappene i huset ditt ikke kan repareres som ønsket ved å male og slipe, kan du også kle på nytt eller lukke deg selv.

Kled eller lukk åpen trapp

trapp-kledd-åpent-tre-inngang-område-privat-leilighet-glass-naturstein-rett-vegg-kledning

I tillegg kan midlertidige erstatningstrinn installeres i en kort periode, slik at du kan bevege deg fra gulv til gulv. Når det gjelder de åpne trinnene, må avstanden mellom de enkelte trinnene ikke være høyere enn 12 cm av sikkerhetshensyn. Du må huske på at installering av stigerør og dermed stenging av trapper vanligvis er mindre tidkrevende enn kledning med laminat.

Gi leiligheten et nytt og friskt utseende med moderne trappekledning

trapp-kledd-rett-stål-tre-hjørne-sofa-sofa-kokk bord-parkett-gulv-bilde

For å dekke trappene dine trenger de ikke nødvendigvis å ha behov for renovering. Hvis du har malt veggene i leiligheten din, kan du også designe trappene slik at de matcher fargen på veggen. Hvis du bare vil friske opp trapphuset og gi det en ny glans, ville trappekledningen være en fin måte å gjøre dette på.

Trapprekkverk med individuell karakter

trapper-dressing-oppholdsrom-runde-vegg-hyller-bokhyller-sitteplasser-spiral-trapp-stål

Hvis du ønsker en moderne og oppfrisket trapp, må du ikke neglisjere rekkverket og designe dem slik at de matcher trinnene. Banisters kan også sette vakre aksenter og slå seg sammen med trapper og møbler i en ensartet farge eller materialdesign.

Dekk gamle trapper med tre og skap en hyggelig atmosfære

trapp-kledd-trapp-glass-rekkverk-stål-tre-laminat-trinn-trinn-stigerør-lys-smal

Banisters kan også skape kontraster som gir vellykkede kombinasjoner. Tretrappen med sin varme og hjemmekoselige karakter står i kontrast til det moderne glassrekkverket og bidrar til en lys atmosfære.

Kled trappene med naturstein

trapp-kledning-moderne-åpen-rekkverk-glass-stue-spisestue-bord-stol-granitt-naturstein-stål-grå

Hvis du vil skape et stilig bomiljø og ha en elegant trapp, kan du kle den gamle trappen med naturstein. Naturstein er et flott alternativ til tretrapper og er preget av høy kvalitet og holdbarhet.

Lag et luksuriøst blikkfang i trapperommet

trapper-kledning-granitt-naturstein-grå-svart-hvit-luksuriøs-hall-sofa-bilde

Legging av granitt eller marmor på en eksisterende betongtrapp kan enten utføres av spesialist eller av deg selv. Naturstein er nå tilgjengelig i alle tenkelige farger.

Trapp kledd med granitt

trapp-kledd-rekkverk-svart-abstrakt-trinn-trinn-stigerør-naturstein-betong-laminat-gulv

Granitt er egnet for både innendørs og utendørs bruk og er også veldig lett å ta vare på. Hvis du velger et trappebelegg i naturstein, vil du ikke bare dra nytte av den gode kvaliteten, men også av det unike, luksuriøse utseendet.

Kled trappene med teppe

trapp-dressing-rett-teppe-brun-beige-mønster-ornamenter-marokkansk-rekkverk-hvit

Hvis du vil pusse opp en gammel, stygge trapp og gjøre den attraktiv, kan du også legge et teppe på trappen. Et teppe har en lydisoleringseffekt og er veldig sklisikkert. Med et teppe gir du definitivt varme og hygge og forbedrer utseendet på trappene.

Kle opp vindeltrapper og sett aksenter

trapper-dressing-privat-bolig-stue-åpen-teppe-løper-speil-sofa-tepper-kongeblå

Uansett om du velger et teppe eller teppeløper, kan trappetepper ha stor innvirkning på rom- eller trappdesign og sette flotte visuelle aksenter. En trapp i leiligheten, for eksempel, kan utformes i en lys farge som et kontrastelement eller velges for å matche møblene.

 Diverse trappetepper som iøynefallende for enhver livsstil

trapper-dressing-opp-teppe-løper-mørkegrå-fluffete-vridd-rekkverk-glass-dekorasjon-flislagt gulv

Vakre mønstertepper med unike elementer kan være en kjærlig dekorasjon i huset ditt. Det er også riktig farge for hver livsstil. Hvis du vil skape et elegant og stilig utseende, er de mørke trappeteppene et godt valg. For en glamorøs stil er tepper i gull eller sølv egnet.

Hvordan er teppet lagt på trapper

trapp-kledd-rett-trapp-smal-teppe løper-bilde-vegg-klokke-vegg-maling-hvit

Teppe som legger gamle trapper er forskjellig fra tradisjonell teppelegging i rom. Men hvis du får tak i det, er det også enkelt. Den utbredte leggingsteknikken er festing av kuttete tepper på trinn og stigerør.

Forbered trappeflaten riktig

trapper-dressing-bilder-krakk-skinn-tretrapper-trinn-glass-rekkverk-stål-tre

Trappløpere som er festet til stigerørene med lim eller tverrstenger er et annet alternativ. Før du dekker trappene med teppe, må du rengjøre trappene ordentlig og fjerne eventuelle limrester fra det gamle teppet. Som med legging av laminat på trapper, helst start fra topp til bunn.

Klipp teppet etter mål og fest det riktig

trapp-kle-opp-spiral-teppe-løper-vindu-benk-kaste-pute-mønstret-brun-beige-hvit

Hvis det er lettere for deg, kan du forberede sjablonger som skal brukes til å kutte teppebitene. Det er best å kutte teppedelene til overskudd og deretter kutte av de utstående delene etter liming. Hvis du dekker en tretrapp, anbefales det å fikse hardere tepper med små spiker.

Dekk den åpne trappen med teppe

trapper-kledd-tre-rekkverk-hall-inngang-området-åpen-spiral-teppe-parkett-gulv

Selv åpne trapper kan forvandles til vakre mesterverk med riktig trappekledning. Velg et mykt teppe som matcher veggfargen i inngangspartiet og skape en hjemmekoselig atmosfære. Enten du bare legger trinnene med et mykt teppe eller dekker undersiden av trappen samtidig, er opp til deg og vil utvilsomt se vakkert ut på begge måter.

Dekk bunnen av trappen og lag dine egne kreasjoner

trapp-kledd-skole-bygning-inngang-område-spiral-trapp-mønster-striper-farget

Undersiden av en gammel trapp må ofte kles på nytt på grunn av synsfeil og god isolasjon. I de tradisjonelle trestrengerene var sofaen kledd med et såkalt Rabitz-tak. Undersiden av betongtrappene er nå dekket med brannhemmende gipsplater.

Dekk til den åpne trappen nedenfra

trapp-kledd-tre-trapper-åpent-teppe løper-veggbekledning-lysekrone-rekkverk-metall

Hvis du vil gjøre trappen ensartet og dekorativ, kan du også bruke den samme trappeløperen for å gjøre trappens underside mer vakkert. Med en så elegant trappeløper harmonerer de åpne og lukkede trappene.

Kledde trapper i uteområdet

trapper-kledning-betong-trinn-stål-støtte-utvendig-trapper-glass rekkverk-belysning

Hvis utvendig trapp ikke lenger ser spesielt innbydende ut etter noen år, kan ny kledning gi den slitte overflaten et nytt utseende. Du kan pusse opp den utvendige trappen med granittplater eller vegge den opp med murstein. Du kan også velge mellom plastpaneler, et teppe av stein, stålstøtter eller metallplater.

Kled flisetrappen med tre eller laminat

trapper-kledd-trinn-tre-parkett-stigerør-fliser-turkis-blå-rekkverk-stål

Er de flislagte trappene for gammeldags for deg, eller vil du bare oppgradere dem? Du kan også kle en flislagt trapp med tre- eller laminatstegplater og skape et harmonisk helhetsbilde i trapperommet. De små, blå flisene på stigerørene harmonerer perfekt med den friske veggfargen.

Kled trappene med vinyl

trapper-kledning-vinyl-belegg-svart-slitebane-stigerør-rekkverk-stål

Du kan også oppnå en individuell trappdesign i mange farger, dekorer og design med et vinylgulv. Siden vinyl har en lav installasjonshøyde, er den ideell for oppussing av trapper. Den er enkel og rask å legge og er tilgjengelig i butikker som rull eller som laminat med klikksystem. Vinylgulvbelegg lover også hyggelig gangkomfort og varme.

Previous Post
Trendy miljøvennlige møbler fra Desiree
Next Post
Lag dine egne julekort med knapper – 28 gode ideer