15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Omdesign leiligheten din med farge: hvilke farger passer til hvilket område?

redesign leilighet farge mørk grønn moderne

Har du sett nok av de gamle veggmalingene og møblene, og ønsker å redesigne din egen leilighet? Hvis en totalrenovering ikke er nødvendig og du har et begrenset budsjett, kan du vurdere et nytt interiørdesign med farger! Selv med en ny veggfarge i interiøret, kan leiligheten din redesignes og friskes opp. Enten blågrønn, skifergrå, pastellblå eller pulverrosa – mulighetene er nesten ubegrensede.

farger i stuen ideer kombinasjoner

Valget av farger i interiøret har en sterk innflytelse på den samlede effekten av rommet. Enten du maler alle veggene på nytt eller bare legger til noen aksenter her og der, kan rommene enkelt pusses opp med farger. Dette innlegget vil gi deg mange nyttige tips for å velge riktig farge når du redesigner hjemmet ditt. La deg inspirere av de kule møbleringsideene i bildegalleriet vårt!

Design inngangspartiet med en dyp grågrønn

Inngang til redesign av leiligheten grågrønn veggmaling

Når du kommer inn i leiligheten, er det første gjestene dine ser inngangen. Derfor bør du definitivt ikke forsømme å sette opp dette området. Imidlertid må man innrømme at området bak inngangsdøren i de fleste tilfeller ikke imponerer med møbler eller design. Men ting ser annerledes ut når fargen spiller inn. Her kan du oppnå mye med riktig fargevalg og gjøre et godt inntrykk ved inngangen. Hvis du maler veggene i inngangspartiet for eksempel en dyp grågrønn, så vil du sikkert score umiddelbart etter at du har kommet inn.

Denne spesielle tonen kan kombineres perfekt med hallmøbler i hvitt eller mørkegrått, og ville like godt harmonere med hvit panel på veggen. Hvis du går for en iøynefallende farge som grågrønn, bør du la taket være hvitt.

Fargerike vegger og dekorasjoner gjør susen i gangen

gangen form farge grønn vegg fargerike aksenter

En annen god idé for inngangspartiet tilbys av livlige farger, som gir mer pepp i dette ellers dystre rommet. Og ikke bare veggene er ment her. Selv med noen få fargerike veggkroker og dekorasjoner, kan du skape en frisk, stemningsfull atmosfære. Men hvis veggen er malt i en livlig farge som denne kule grønne nyansen, kan effekten forbedres betydelig. En gangdesign i friske farger skaper en god atmosfære både om morgenen når du forlater huset og om kvelden når du kommer hjem.

Mal stuen en vintage blå nyanse

romdesign farge stue blå vegg sofa vintage

Å bringe litt vintage -teft inn i dine egne fire vegger er alltid en stilfull innredningside. Spesielt i stuen kan vintageelementer hentes spesielt godt frem ved innredning. En Chesterfield-sofa skaper for eksempel en nostalgisk følelse i interiøret og er et skikkelig blikkfang i stua. For å få retrodesignet til å skille seg ut, kan du matche veggfargen til sofaens farge. I eksemplet ovenfor brukes en lysere nyanse av blått, som står i kontrast med den mørkeblå fløyelen på sofaen. På denne måten blir møblene brakt fram og presentert som stjernene i stuen.

Lag en varm atmosfære med en mørk tone

redesign leilighet farge stue mørk brun

Stuen regnes som et av områdene i hjemmet hvor du kan slappe av og samles med familie og venner. Derfor bør dette rommet utstråle hygge og invitere deg til å somle. Med en mørk brun tone på veggen kan du gi stuen varme og skape en oase av velvære. Hvis lyse farger dominerer i møblene i stua, bringer en mørk tone dem frem. På denne måten kan du bare redesigne leiligheten med en ny veggfarge.

Design en moderne stue med taupe

taupe farge stue redesign idé

Hvem sa at grå er en ren kul farge? Grått vises faktisk i mange forskjellige varianter og kan til og med få stua til å se varmere ut. Gråtonen som skaper ønsket effekt er taupe. Dette er en farge mellom brunt og grått som ser spesielt moderne ut og tilbyr en flott plassløsning for stuen. Hvis du bestemmer deg for å male veggene i denne tonen, kan du redesigne leiligheten uten å bytte møbler.

Omdesign møbler med maling eller lakk

redesign leilighet redesign møbler spesiell maling

Hvis du vil redesigne leiligheten og bringe nye farger til interiøret, trenger du ikke nødvendigvis å male eller papirere veggene. Møbler kan også redesignes med farger og gis nytt liv. Hvis du for eksempel synes at den industrielle stilen er fascinerende, kan du behandle et gammelt møbel med en spesiell lakk og gi det et nytt liv. Du kan finne spesielle maling og flekker for aldring av møbler i hver jernvarehandel.

Hvis du har bestemt deg for å redesigne et møbel med en spesiell lakk, er det ikke tilrådelig å begynne med de store møblene. Det er best å prøve teknikken på et lite sidebord eller skjenk som er i gangen eller under trappene. Så du bør først avgjøre om du liker effekten før du bruker den til å designe spisebordet eller garderoben. Hvis du velger effektlakk eller farge, bør du igjen tilpasse dette til veggfargen og til eksisterende møbler i dette rommet.

Dekk til radiatoren i farger

remodel radiator maling rød aksent

Mange av oss har dem hjemme. De lite attraktive hvite radiatorene, som imidlertid fyller en viktig funksjon i interiøret. Men du bør ikke nødvendigvis leve med den usynlige optikken til radiatorene. Noen kledde dem med tre, andre lager et sete på dem. En annen idé vi bare liker, er å male radiatorene i en annen farge. På denne måten kan aksenter settes inn i rommet og det ellers stygge systemet kan omdannes til et atmosfærisk blikkfang. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke en lys farge som rød og kombinere den med andre elementer som følger med. For en enda vakrere effekt, bør veggen også males i en optimistisk farge.

Omdesign leiligheten med pastellfarger i spisestuen

spisestue pastell vegg farge hvite møbler

Hvis du vil friske opp spisestuen og gjøre den elegant og moderne på samme tid, så er pastellfarger akkurat det du trenger. Noen delikate toner for vegger og møbler forvandler spisestuen til et rom fullt av liv og lysstyrke. Ulike pastellfarger som lys beige og pastellrosa, for eksempel, kan fantastisk kombineres med hverandre og skape et fantastisk ensemble. Livlige aksenter i gult eller blått kan gjøre spisestuen i pastell like stemningsfull.

redesign leilighet spisestue pastellfarger

For et fint helhetsbilde kan du male både veggene og møblene i pastellfarger. En slik fargekombinasjon ser spesielt livlig ut i rommet og skaper en leken atmosfære. Mørke farger hører bare ikke hjemme i et slikt rom. Elementer av tre, derimot, for eksempel et tregulv, passer perfekt til det.

Tør å designe innvendige mellomrom med farger på kjøkkenet også

Redesign leilighet maling kjøkken røde vegger

Bare fordi kjøkkenet bare brukes til matlaging og frokost betyr ikke det at innredningen i dette rommet skal være kjedelig. Akkurat det motsatte! Atmosfæren på kjøkkenet må være innbydende, slik at du kan føle deg komfortabel mens du lager mat. Hvis kjøkkenet er åpent, bør interiørdesignen koordineres mellom alle områder av det åpne boarealet.

male vegger kjøkken blå benkeplater i rustfritt stål

For å legge stil til dette rommet også, kan du velge en original veggdesign. Den enkleste måten å oppnå dette på er selvfølgelig med farge. I eksemplet ovenfor er veggene malt skiferblå for å markere kjøkkenmøblene i rustfritt stål. På denne måten løsnes atmosfæren og takket være den blå fargen skapes en avslappet følelse.

Mal en murvegg med maling

Ombygging av murstein på soverommet maling grå

Enten på soverommet eller i stuen, ser en murvegg alltid effektiv ut i interiøret. Men hvis du vil designe det på en moderne måte, kan rommets effekt endres fullstendig med ett strøk maling. Røde murstein ser for eksempel rustikke ut, men hvis du maler dem en grå nyanse, får du en industriell teft til rommet. I tillegg er mørkmalte murstein for tiden en trend som du kan prøve selv hjemme hvis du vil redesigne leiligheten din.

Skiferblå til veggene i barnehagen

redesign barneromsvegg farge grå lilla

Med mettede farger kan du redesigne leiligheten din og skape en helt spesiell atmosfære. Slående farger er et must, spesielt på barnerommet, fordi de stimulerer fantasien til de minste. Men hvis du vil avvike fra den klassiske pulverrosa for jenterommet, er skiferblått et flott alternativ. Fargen gir rommet stil uten å falle inn i klisjérosa.

Omdesign leiligheten med en blanding av pastellfarger på jenterommet

redesign barneromsfarge pastelltoner geometriske motiver

Selv om pastellfarger ikke er et must på barnerommet, kan du oppnå en stor romlig effekt med en vellykket fargekombinasjon av forskjellige pastelltoner. For eksempel kan du velge blått, lilla og rosa i pastellfarger og bruke hver farge for et eget område i rommet. For eksempel kan soveområdet males i avslappet blått, lekeområdet i atmosfærisk lilla og studieområdet i myk rosa. Hvis du kombinerer disse fargene med de riktige møblene, skapes et fantastisk helhetsbilde på jenterommet.

Lev opp vaskerommet med farger

redesign leilighet vegger vaskerom maling maling

Og hvorfor skal hyllene i vaskerommet være fargeløse? Disse kan også krydres hvis du redesigner leiligheten din. Du bestemmer selv om lekende fargekombinasjoner eller en nøytral blanding av farger. Med optimistiske farger på vaskerommet eller i bodet vil husarbeid definitivt bli hyggeligere.

Previous Post
Lære mens du sover – Hvordan hjernen lagrer viktig informasjon
Next Post
DIY adventskalender – 3 enkle ideer til julekalendere å lage selv