15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Stilig og beroligende: mørk blå er den nye trendfargen for hjemmet

mørk blå effekt midnatt blå grå måneskinn

Svart er en udødelig klassiker som aldri går av moten. Men motedesignere og interiørdesignere er enige: mørk blå er den nye svarte. Den kongelige fargen skaper en trygg og rolig romfølelse og sikrer en diskret eleganse.

Det hele begynte på catwalken

mørkeblå marineblå trendfarge mote edel

Først ble mørkeblå trendfargen innen mote. Mens rik svart lenge har vært den universelle mote-allrounderen for alle anledninger, begynte moteikonene å erstatte den mørke følgesvennen med dype blå toner. På Paris Fashion Week 2017 viste designeren Maria Grazia Chiuri i sin nye Dior -kolleksjon hvor elegant marineblått ser ut i alle fasetter. Dypblå toner var også veldig fremtredende under Berlin Fashion Week. På sitt show “Luz de la Luna” presenterte stjernedesigner Guido Maria Kretschmer, i samarbeid med nettbutikken Otto, mote og interiør sammen på catwalken for første gang. Hans siste design strålte i vakre farger som blekkblått, bensin, gull og lilla. Det beste med det: Prisene på designerstykkene er veldig moderate, og samlingen er nå utelukkende tilgjengelig via postordreselskaper. Forresten, hvis du vil spare litt penger når du handler på nettet, kan du bruk en Otto rabattkode. Våre favoritter inkluderer den koselige Chesterfield -sofaen “Kalina”, lenestolen “Salla” og serien “Viola”.

Effekt av trendfargen mørk blå

Mørkeblått sengetøy i antrasitteffekt

Dypblå toner har en hemmelig karakter og er magiske. Mørkeblå er forbundet med den grenseløse nattehimmelen og havdypet. Det står for det ubevisste, drømmen om frihet og uendelig plass. Samtidig legemliggjør fargen også suverenitet, lojalitet og indre styrke.

Mørkeblå virker beroligende og gir trygghet. På grunn av den avslappende effekten er mørkeblå toner perfekte for soverommet, badet og alle rom hvor du ønsker å komme vekk fra hverdagen og la stresset ligge igjen.

Hvilke farger passer med mørkeblå?

Mørkebrun passer godt til lyst tre og antrasitt

Midnattblått er mindre dramatisk enn svart, men fungerer like godt med alle farger. For å lage et harmonisk fargekonsept kan du bruke en hovedfarge, en kontrastfarge og sekundære farger. Fargene hvit og grå brukes ofte som kontrastfarger til mørkeblå. Men antrasitt og brunt kan også brukes av og til. Det avhenger av hvilken effekt du vil skape i rommet. For en ekte luksusstemning, velg en kombinasjon med burgunderrød, smaragdgrønn og aubergine. Med lyst tre og steingrått, derimot, kan et friskt, moderne utseende skapes.

Bruk mørk blå stilfullt i interiøret

Mørkeblå grå hvit stue kombinere sofa

Som en veggfarge gir nattblått rommet en magisk dybde og skaper en følelse av sikkerhet. Foran mørkeblå kommer også farget og mønstret tilbehør til sin rett. I stua bør du imidlertid bruke den dypblå tonen sparsomt slik at rommet ikke fremstår for dystert. En blå fløyelssofa kan for eksempel være et skikkelig blikkfang. Den kombinerer to trendy elementer: fløyel og blått. Den myke, skinnende fløyelen fremhever også den strålende overdådigheten til den nye trendfargen.

Varme metalltoner skaper en varm atmosfære

mørk blå vegg med trendy farger varme metalltoner tre

Mørkeblå passer spesielt godt til varme metalliske toner som gull og messing, samt materialer som naturlig tre og glass. Med skinnende tilbehør som vaser, lysestaker og lamper kan det fremkalles spesielle aksenter i rommet på kort tid. Mørkeblå i kombinasjon med sølv minner derimot om en fantastisk natt under fullmåne. Å eksperimentere med dekorasjon og hjemmetilbehør er fantastisk ukomplisert! Forresten, hvis du har oppdaget det perfekte stykket i en av favorittbutikkene dine, finn ut om det for øyeblikket er et interessant Rabattkampanje på buykers.com løper. Så du kan raskt bli med i den nye trenden og spare penger samtidig!

mørk blå grå hvit fargekombinasjon gull messing levende tilbehør

Previous Post
Akryl juletre prosjekter spennende lyseffekter
Next Post
Baking til jul for barn og voksne – morsomme dessertideer