15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å bygge en vinkjeller og designe den på en moderne måte – 33 tips og designideer

Bygg en vinkjeller -moderne-design-trapper-vinkjeller-vinhylle

Vin kjennere og elskere av drikken vil sikkert finne et spesielt rom i sitt eget hus, hvor du kan smake og nyte forskjellige varianter, som en ekte berikelse. Drømmen om et perfekt vinlager kan realiseres hvis det er ledig plass. Romtemperatur, fuktighet og lysforhold påvirker lagringen av vin direkte. Hvordan lage din egen Bygg en vinkjeller skal og kan innrede det estetisk, avslører vi i det følgende.

Bygg og innred din egen vinkjeller – tips

Å bygge en vinkjeller -moderne-design-murstein-klinker-vin-stativer-tre

Å holde vinsamlingen alltid tilstede og ryddig, inkludert å finne den riktige vintypen til måltidet og ha det for hånden, er en luksus som vil glede ikke bare sommeliers, men også vinelskere. I tillegg til tilstrekkelig plass, bør du tilegne deg litt kunnskap for å objektivt kunne vurdere forhold og forutsetninger, nemlig at det kreves litt forkunnskaper.

Bygg en vinkjeller – hvelvet tak for et autentisk preg

Vinkjellere bygger -moderne-design-tradisjonelle hvelvede tak

Vinkjellere er alltid preget av en typisk atmosfære som vinflaskene selv tar med seg. Vinhistorien dekker en periode på århundrer, ble og er fortsatt lagret og delvis produsert på samme måte. Det er verdt å beholde denne ektheten. Dette sikrer en atmosfære som ikke bare er god for vinen, men også muliggjør ren nytelse.

Å bygge en vinkjeller – fra veldig enkle midler til luksusutstyr

Bygg vinkjellere -moderne-design-retro-vintage-murstein-vin-stativer

I tillegg til tilstrekkelig plass i ditt eget hus, krever din egen vinkjeller spesifikt utstyr. Men det trenger ikke alltid være luksuriøst. Den optimale lagringsplassen, som har de nødvendige klimaforholdene, kan utformes funksjonelt med veldig enkle midler slik at de gode dråpene rimelig kan settes sammen.

Å bygge en vinkjeller – viktige forutsetninger

Bygg en vinkjeller -moderne-design-vinkjeller-stigerom høyde

I hovedsak er det nødvendig med nok plass til å sette opp en vinkjeller. Rommet skal enten ikke være langt unna resten av stua eller planlegges ganske sjenerøst slik at du kan ta imot gjestene dine der senere. Denne skal helst stå i kjelleren.

Bygg en vinkjeller – passende lysforhold

Egnede lysforhold -moderne-design-naturstein-indirekte-belysning

Kjellere er best for lagring av vin, og det er der navnet kommer fra. Det er nettopp disse som tilbyr de perfekte lysforholdene for dette – ikke noe lys i det hele tatt. Solens stråler er vinens naturlige fiende, og derfor er et rom uten vinduer den beste forutsetningen for innredning av en vinkjeller.

Bygg en vinkjeller, men belys den likevel

Vinkjellere bygger -moderne-design-indirekte-belysning-vinreoler

Vinflaskene må ikke utsettes direkte for dagslys, men det betyr ikke at de må klare seg uten harmonisk belysning. Det anbefales å velge lamper som ikke belyser flaskene direkte, men vinhyllene. Dermed er vinsamlingen skikkelig iscenesatt, men samtidig faller ikke de gode dråpene direkte under strålingen.

Vær oppmerksom på lys og temperatur når du bygger en vinkjeller

vinkjeller-bygning-moderne-design-vin-rack-belysning-

For at vinen ikke skal miste kvaliteten, er riktig temperatur av stor betydning. Det optimale er 10 til 15 grader Celsius. I tillegg må man ta hensyn til hvordan vinflaskene lagres nøyaktig. Spesielle vinholdere er beregnet på dette formålet.

Bygg en vinkjeller og møbler den med passende vinholdere

vinkjeller-bygning-moderne-design-vin-stativer-vin-kork-design

Vinflaskene trenger ikke ristes, i hvert fall ikke permanent. For å redusere de mindre vibrasjonene så mye som mulig, er disse spesialdesignede vinholdere. Noen er laget av tre, metall eller stein og kan utvides som moduler.

Bygg optimale forhold rundt en vinkjeller – fuktighet

vinkjeller-bygning-moderne-design-vin-stativer-vin-lagring

I tillegg til riktig temperatur er det viktig at rommet har en optimal luftfuktighet på rundt 70%. Installasjonen av et klimaanlegg sikrer disse forholdene på lang sikt, men kjøleskap og klimaanlegg er fortsatt en annen måte å optimalisere plassen på. For å overvåke verdiene av temperatur, fuktighet og andre, anbefales det å utstyre rommet med en temperaturstasjon med fuktighets- og temperaturvisning.

Vinkjøleskap i Wien -kjelleren for spesielle vinsorter

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-autentisk-design

Hvis vinkjelleren også fungerer som et smakerom, kan sitteplasser integreres og arrangeres i komfortable sittegrupper. Det er av stor verdi å tilby møblene et godt komfortnivå, slik at du kan stole på ren nytelse i en harmonisk atmosfære.

Vinskap i stuen eller vinkjeller med smakerom

vinkjeller-bygning-moderne-design-vin-skap-belysning-stue

Hvis vinkjelleren også fungerer som et smakerom, kan sitteplasser integreres og arrangeres i komfortable sittegrupper. Det er av stor verdi å tilby møblene et godt komfortnivå, slik at du kan stole på ren nytelse i en harmonisk atmosfære.

Juleskap og vinkjølere – hva er forskjellen?

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-stue-naturbekledning

Selv om de to begrepene for ofte forveksles med hverandre, skiller et vinkjøleskap seg fra et vinklimaskap ved at det vanligvis bare brukes til midlertidig lagring. Vinen lagres i relativt kort tid og bør smakes her snart.

Bygg et vinskap, vinoppbevaringsskap eller vinkjeller

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-naturstein-vinhylle

I hovedsak betyr de tre begrepene: vinlagringsskap, vinklimaskap og vinkjeller alltid det samme, bare størrelsen på systemet er variabel. Disse er designet for langsiktig lagring av Wien-eiendommen og oppfyller de høyeste kravene når det gjelder bevaring.

 Lagring av forskjellige brennevin

vinkjeller-bygge-moderne-design-vin-skap-bord-trestamme

Hvis det er meningen at ikke bare viner, men også andre brennevin skal lagres i den tiltenkte lagringsrøyken, bør det tilbys optimal lagring for hver type. Den tilgjengelige plassen må deles opp og tilpasses behovene til de enkelte drikketyper.

Vinskap på kjøkkenet – vinkjeller i glass

vin-kjeller-bygningen-moderne-design-vinkjeller-vin-lagring-glass

For spesielt verdifulle vinsorter er det lurt å ha et vinklimaskap eller et helt vinkammer innebygd i Wienkeller. Disse kan måles av en spesialist.

Oppbevar forskjellige vintyper riktig

vinkjeller-bygning-moderne-design-kjøkken-svart-brett

I tillegg varierer temperaturen av hvilken de gode dråpene kan nytes, avhengig av variasjonen. Vinkjennere anbefaler en lagringstemperatur mellom 15-18 grader for røde og portviner. Hvite viner konsumeres vanligvis litt avkjølt – 11-14 ° C, samt champagne. Sherrys, derimot, lagres vanligvis oppreist og som en temperatur på 18 grader.

Hva er vinkjelleren egentlig bygget for?

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-vin-rack-glassvegg

Alle som ønsker å gi den tradisjonelle vinkjelleren en moderne design, velger et glasssystem. Dette er et lagringssystem som takket være moderne teknologi viser vinen effektivt og holder den låst.

Bygg en vinkjeller og oppnå en minimalistisk estetikk

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-glassvindu

En annen estetikk kreves for et vinlagringssystem som ikke er atskilt i et annet rom, men som er integrert i stuen, kjøkkenet eller til og med i stua. I dette tilfellet bør vinbutikken gjøres liten, men fin.

Integrer et representativt vinlagringssystem i boarealet

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-åpen-planlegging

Takket være sin gjennomsiktighet er glass mer mangefasettert enn noe annet materiale. Kombinert med bærekraftig metall, for eksempel stål eller aluminium, er resultatet et harmonisk utseende av vinlagringssystemet som stilfullt ville passe inn i ethvert bomiljø.

Bygg en vinkjeller av glass

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-glass-gjennomsiktig

En vinkjeller laget av glass overbeviser med sin edle og minimalistiske estetikk. I tillegg er det hyller og stativer for Wien-flasker, som kan brukes på en allsidig og plassbesparende måte. Dermed kan Wien -samlingen ikke bare presenteres estetisk, men kan også smakfullt integreres i det moderne interiøret.

Å bygge vinkjellere og hvorfor fuktighet er så viktig?

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-glass-

Fuktigheten i kjelleren er av stor betydning på grunn av vinkorken. Hvis fuktigheten er under 60%, vil korken krympe, flaskene lekker og viser en stor mengde krymping. På den annen side er lukkingen muggent på over 90%. Men det skjer bare etter 2-3 års lagring.

Å bygge vinkjellere og hvorfor temperaturen er så viktig for riktig lagring?

vinkjeller-bygning-moderne-design-vinkjeller-edelgrå

En konstant temperatur mellom 6 ° – 16 ° og maksimalt 20 ° C er ønskelig i vinkjelleren. Ved høyere temperaturer fordamper alkoholen og sekundær gjæring finner sted.

Lagring av vin – vinkjeller i en gammel eller ny bygning

vinkjeller-bygning-moderne-design-krom-inoks-vinkjeller

En kjeller i en gammel bygning er naturlig mørk, kjølig og har vanligvis et høyere fuktighetsnivå sammenlignet med en ny bygning. Den trenger bare rimelig isolasjon, slik at utetemperaturvariasjoner ikke påvirker inneklimaet. I tillegg skal ingen varmeledninger løpe gjennom vinflaskene.

Bygg en vinkjeller og lagre Wien riktig – stående eller horisontalt?

vinkjeller-bygning-moderne-design-trapper-vin-stativer-belysning

Som vanlig er vinflasker lagret horisontalt. Det betyr at vinkorken ikke tørker ut. Ved lagring av viner anbefales det å oppbevare flaskene oppreist. I denne posisjonen har vinen liten kontakt med oksygen og modnes derfor saktere og holder seg frisk lenger.

Bygg en vinkjeller og observer andre forhold

vinkjeller-bygning-moderne-design-trapper-vinkjeller

Det er andre forhold du bør vurdere hvis du vil få det beste ut av å kjøpe din egen Wienkeller. Siden vinen er veldig følsom for ytre påvirkninger, bør du sørge for at rommet ikke ligger like ved luktkrevende frukt, grønnsaker eller til og med kjemikalier. Vin kan absorbere luktstoffer permanent fra korkene.

Oppbevar vinen ordentlig

vinkjeller-bygning-moderne-design-under-trapper-vin-stativer

I tillegg skal vin ikke lagres i nærheten av vaskemaskiner, pumper og varmesystemer, da disse systemene forårsaker vibrasjoner og rister vinen.

Lagring av vin – hvorfor propper?

vinkjeller-bygning-moderne-design-under-trapper-vin-skap

Selv med romerne ble vin lukket med kork. På grunn av sin elastisitet og pusteevne har korker lenge blitt sett på som den ideelle lukkingen for vinflasker. På den annen side trenger materialet en viss mengde fuktighet slik at det kan demonstrere sine egenskaper og forbli tett. Det kan også påvirke smaken av Wien i begrenset grad.

Lagring av vin – alternative nedleggelser

vinkjeller-bygning-moderne-design-tradisjonelt-tre-naturstein

Som et alternativ til vinkorker er det også nedleggelser av glass eller plast. De første er veldig tette, har en nøytral smak, men er fortsatt ganske dyre og brukes hovedsakelig på apotek. Plastpropper blir stadig mer populære, og ikke uten grunn. De er billige, påvirker ikke smaken av vin, men er veldig skeptiske til forbrukerne.

 Bygg din egen vinkjeller

vinkjeller-bygning-moderne-design-hall-vinkjeller-glass

Previous Post
30 gjør-det-selv bryllupsgaveideer
Next Post
Julehåndverk med barn: 15 håndverksideer for populære motiver