15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mini leilighet: 18 kvm leilighet i London tilbyr mange lagringsplasser

mini leilighet garderobe loft seng trapper

En minileilighet i London tilbyr alle bekvemmeligheter som en romslig leilighet på bare 18 kvadratmeter boareal. Mange nye lagringsplasser er tilgjengelige for de nye innbyggerne – anlegget med innebygde skap sparer plass og får rommet til å se åpent og innbydende ut. Spesielt i storbyene, hvor etterspørselen etter boliger øker, må folk takle mindre boareal. Bicbloc-arkitektene godtok utfordringen med å innrede en liten leilighet funksjonelt og stilig på samme tid og forvandlet et smalt hus i London til 14 individuelle ettromsleiligheter. Vi presenterer det spennende romkonseptet.

Minileilighet: ombygging av et gammelt viktoriansk hus

mini-leilighet london innredning 20sqm boareal

Økningen i befolkningen i hovedstaden, London, kombinert med mangel på eiendom, betyr at flere og flere Londonboere har et vanskelig valg – enten å forlate byen og flytte til forstedene, eller takle stigende boligkostnader. Dette skyldes det faktum at det ble innført strenge byggeforskrifter for mange år siden – på grunn av regelverket er bygningsmark i hovedstaden knapp. Siden tomtene koster så mye, øker også prisene på de nye bygningene. Legg til dette at mange utlendinger investerer i hus i London. Til syvende og sist er det færre ledige hus som kan leies. Konkurranse mellom velstående Londonboere har ført til at leieprisene har steget med 15% de siste tre årene. En mulig løsning ville være å bygge om de gamle husene i viktoriansk tid for å imøtekomme flere mennesker.

mini leilighet utstyrt kjøkken uttrekkbart bord

Dette er nøyaktig hva eierne av et smalt boligbygg i London satte – det skulle deles inn i flere individuelle leiligheter, hver med eget bad og fullt utstyrt kjøkken. De talentfulle arkitektene fra Bicbloc fikk i oppdrag med prosjektet – de konverterte det fire etasjers huset til en delt leilighet med 14 leiligheter. I tillegg har leietakerne en romslig stue i første etasje, som alle beboerne må dele, og en stor hage.

Innredning av en minileilighet: innebygde møbler sparer plass

mini-leilighet london 20 kvm plassbesparende møbler

Bicbloc interiørdesignere bestemte seg for innebygde møbler helt fra starten-på den ene siden tilbyr dette et plassbesparende alternativ, og på den andre siden kunne arkitektene utvikle et fleksibelt installasjonssystem som kan integreres i alle tilgjengelige rom. Dette sparte tid og penger – definitivt et sterkt pro -argument på grunn av det stramme budsjettet. Kubikkvolumet består av flere enheter som kan kombineres med hverandre og huser alt leietaker trenger i hverdagen.

mini-leilighet kjøkken enhet svart skap vask mikrobølgeovn

Et lite kjøkken, en garderobe, en enkeltseng / dobbeltseng, en kommode og et uttrekkbart spisebord fullfører møbelprogrammet. De enkelte modulene er plassert i rommet avhengig av de romlige forholdene – arkitektene har sørget for at det er nok ledig plass til bevegelse, at alle møbler er lett tilgjengelige og at det er tilstrekkelig sollys i leiligheten.

Møblementet på et øyeblikk

mini-leilighet loft seng base skap lagringsplass

Den første minileiligheten huser en liten kjøkkenkrok med vask, komfyr, lite kjøleskap og mikrobølgeovn rett ved inngangen. Når det ikke er i bruk, er det utstyrte kjøkkenet “gjemt” bak tredører. Et uttrekkbart bord er plassert rett ved siden av kjøkkenkroken – slik at det kan tjene som en ekstra støtteflate når du lager mat. To personer kan sitte komfortabelt ved bordet. Hemsen ligger bak kjøkkenet – det innebygde skapet med hyller under sengen gir tilstrekkelig lagringsplass for klær, bøker og sengetøy. Det siste møbelet – garderoben – finner du like ved vinduet.

mini-leilighet skrånende kjøkken garderobe dobbeltseng

En annen variant av minileiligheten ligger i toppetasjen – rommet med skråtak var ikke lett å sette opp, men interiørdesignerne modifiserte og tilpasset møblene deretter, slik at ingen enhet mangler her heller, og alt er praktisk innenfor rekkevidde. Badene er også utstyrt med alt som er nødvendig – et dusjkabinett, en servant og et toalett gir optimal komfort på den begrensede plassen.

Materialer og farger får minileiligheten til å se større ut

mini leilighet skråtak dobbeltseng uttrekkbart bord

Prosjektmålet var ikke bare å innrede hver minileilighet på en funksjonell og praktisk måte, men også å skape en god stemning. Problemet med små leiligheter er at de noen ganger ser overfylte og rotete ut. Servise, tilbehør, klær og andre husholdningsartikler kan lagres i de innebygde skapene slik at de ikke kommer i veien. Videre ble alle veggene malt i hvitt – så enromsleiligheten ser større og lysere ut. Veggfarge spiller en stor rolle, spesielt i London, hvor været er overskyet det meste av året. Tregulvet, som ble malt i himmelblått, danner den perfekte bakgrunnen for møbler og veggdekorasjoner.

mini leilighet london 20sqm innebygde møbler

Møblene var laget av tre av høy kvalitet, noe som får interiøret til å se koselig og innbydende ut. Valnøttvedet var bare oljet og fascinerer derfor med sin opprinnelige farge og attraktive korn. Eiketre, derimot, har blitt behandlet med svart glasurlakk og setter attraktive aksenter med sin mørke farge. Kontrasten mellom veggedesign og møbler mykes opp av tapetene med abstrakte mønstre. De ser ikke bare ekstremt dekorative ut, de skaper også en visuell forbindelse mellom de enkelte områdene.

mini leilighet bad sanitær moderne dusjkabinett marmor fliser

Badet ble bevisst holdt enkelt i hvitt – men de keramiske flisene skårer med sitt attraktive marmorutseende og får badet til å se stilig og høy kvalitet ut. Dusjkabinettet i glass gir designet en fin finish.

mini leilighet bad hvit marmor

mini leilighet loft loft london innredning lyser

mini leilighet london trapper smal bygård

mini leilighet london viktoriansk gammel bygning

Prosjekt av: bicbloc 

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner