15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Biophilic Design og Vibia -lys for stilig interiørdesign med naturlige elementer

Fra bygninger laget av bærekraftige materialer til biofile design og miljøvennlig innredning, er interiørdesign i dag stadig mer basert på naturen. Biofil design er basert på konseptet om at mennesker har en iboende affinitet for miljøet. Av denne grunn bør livsmiljøet hans være tettere knyttet til henne for å forbedre helse, velvære og produktivitet.

Kombiner moderne biofil design med planter

hengende plante i kombinasjon med vibia lys for et naturelskende biofilt design

Et viktig element i biofil design er belysning, spesielt organiske design og materialer, samt systemer som gir lysstyrke gjennom dagen. Disse etterligner solens naturlige mønster og støtter døgnrytmen. I tillegg tilbyr det spanske lysdesignermerket Vibia mange slike design med et biofilt konsept. Hovedmålet er fremfor alt å skape bedre interiører for å bo nær naturen. Les videre for å oppdage en rekke inspirerte eksempler på boliger, hoteller og restauranter.

Integrer naturlige elementer

minimalistisk biofil design på et kontor med tilhenger og naturlig tre

Den nordlige gulvlampen av Levy lyser opp Mirror Bar i Bratislava, Slovakia i det legendariske Radisson Blu Carlton Hotel. I sittegruppen på baren forgrener armene til Vibia -lysene seg oppover. Det plantelignende utseendet gjenspeiler det botaniske temaet. Designerne bestemte dette gjennom skogens grønne fargevalg og det romslige treet i midten av rommet.

trepanel på veggene i et moderne kontorrom kombinert med planter i glassbeholdere

Under en kontorrestaurering i Wijk en Aalburg i Nederland ønsket det nederlandske designstudioet VEVS å kombinere innsiden med utsiden. DTI lager smør og butterdeig, så VEVS ble inspirert av det nederlandske landskapet med sine landbruksfjøs. De installerte vinduer fra gulv til tak, trebjelker og møbler i organisk form. Designerne installerte Arik Levys wireflow -kleshengere i konferanserommene. De industrielle svarte kablene skaper en delikat tredimensjonal design som er grafisk og gjennomsiktig på samme tid og representerer en slående materialkontrast til bordet og den organiske trebekledningen.

en foajé på hotellet med retromøbler og et stort anlegg i en biofilisk design

På Gates Hotel i Barcelona skaper naturlige materialer som marmor, messing og valnøtt en rik, jordnær atmosfære. I den ene enden av den loftlignende lobbyen installerte designerne en Palma av Antoni Arola, som kombinerer lys og vegetasjon i en henger. Dette ser ut som om det flyter i luften. Blåste glassballer sammen med frodig, brusende grønn minner også om en gammel hengende hage. Ligger i nærheten av en overdimensjonert potteplante, skaper dette et interiørlandskap som minner om naturen og oppmuntrer til hotellets organiske, avslappede følsomhet.

fargerik stue med langt spisebord og tapet

Arolas Palma inntar en fremtredende plass i Bolpetta -restauranten i Torino, Italia. Den litt flate klodsilhuetten minner om jordens form. Dette er også en organisk design som komplimenterer noen av tapets grafiske mønstre og fargevalg. Plantene heller over sidene, gir rommet en uformell holdning og gir dermed en varm glød.

Biofil design for oppholdsrom

tapet med mønstre av planter i kombinasjon med skandinavisk biofilisk design i stua

I denne leiligheten i Alicante, Spania, lyser den horisontale hengeren fra Palma opp spisestuen. Rommet har også en naturlig følelse med lyst tre og botanisk tapet. En trio av globanter ispedd grønt passer perfekt inn i dette miljøet. Den horisontale profilen strekker seg nedover bordets lengde.

Grønn potteplante ved siden av glødende ball på veggen i restauranten

Petit Epicerie er en innendørs og utendørs restaurant i Liège, Belgia. Den har også en biofil design. I den luftige spisesalen fremhever vegetasjonen i den horisontale hengeren fargen på de grønngrå veggene. En horisontal sfærestripe trekker øyet over bjelkeområdet, hvis tak i svart metall reflekterer de skinnende flisens ibenholtfarger.

stor takhøyde og bonsai -tre i kombinasjon med lysekrone med biofil design

En annen villa med et trippel høyt atrium venter deg på sandstranden i Bahrain. Solen flyter gjennom takvinduer og lyser opp steinkledde vegger og bonsai-trær. Det er også to wireflow -koder som henger over hodet fra delen ovenfor.

moderne elementer og et lite tre i interiøret i en villa i Bahrain

Dette er også Arik Levys moderne inntrykk av den klassiske lysekronen. De slanke, svarte kablene til lysene sporer også en luftig kontur. Dette fyller rommet, mens fokuset er på høyt tak og den iøynefallende arkitekturen.

Koselig atmosfære i restauranten

Syttitallsstil i restauranten med hengende lys og tremøbler

Hold et stykke natur i et glass

vertikal hage i et minimalistisk interiør med planter i glassbeholdere

Egnede planter i miniformat for biofil design

små planter og bonsai under glasslokk for biofil design

Privat område med grønne aksenter

avgrenset område med personvernskjermer og bambusstoler i kombinasjon med biofil designbelysning

Nyt en avslappende kveld

mørkt rom på hotellet med subtil belysning og innbydende polstrede møbler i retrostil

Previous Post
Egyptiske symboler og deres betydning som tatoveringer
Next Post
Undertrukket menns frisyrer – et symbol på moderne maskulinitet og mot