15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Planlegg vinduer: En vindusbenk forlenger boarealet utover

Så snart det blir kaldt ute, foretrekker vi å være inne og se på naturen. En vindusbenk er det perfekte stedet å slappe av og lover hyggelige timer med en bok i hånden. Mange designalternativer er tilgjengelige – med en hylle, med lagringsplass, plassbesparende eller sjenerøs. Det finnes en passende løsning for enhver livssituasjon. Hvis du planlegger et sittevindu, er det imidlertid noen ting du bør vurdere. Vi forklarer hvordan du designer et koselig og funksjonelt vindussete og hva du bør ta hensyn til, og viser deg 30 inspirerende ideer for koselige og moderne vindusseter.

Planlegging og design av sitevinduer: Det er tre versjoner å velge mellom

Vinduskarme med lagringsplass under og plass til radiatorer

Sitter komfortabelt i din egen stue med en kopp kaffe og en fin bok og nyter den vakre naturen utenfor: Mange byggherrer drømmer om et panoramavindu med en vindusbenk. For å realisere drømmen om et koselig sittegruppe ved vinduet, trenger du faktisk ikke et panoramavindu eller et bredt vinduskarme. For med de riktige møblene kan du forfalske utseendet. Monter en vindusbenk rett foran vinduskarmen og koble den til en hylle eller innebygd garderobe som rammer vinduet. På denne måten skaper du ikke bare ekstra sitte- og loungeplass, men du kan også vise boksamlingen din eller små statuer eller andre dekorative stykker og selvfølgelig familiebildene dine. En slik vindusbenk passer harmonisk inn i møblene og blir et element i interiøret. Selvfølgelig kan du designe plassen under benken som du ønsker. Et sitevindu med oppbevaringsplass for sitteputer, serveringsbrett og koselige sengetepper er selvfølgelig noe spesielt.

Design sittevinduer i en vindusnisje

Bygg ditt eget trevindu med vindusbenk

Alternativt kan du opprette en vindusnisje ved å konvertere den. En dyp benk passer inn i denne nisjen, som du kan bruke som en dagseng, sittegruppe for gjester eller et hjemmekontor i boho -stil. Hvis du velger dette alternativet, bør du planlegge for en setedybde på minst 60 cm og erstatte det gamle vinduet med en godt isolert modell. Tre-kammer vindussystemer gir tilstrekkelig isolasjon og garanterer at du vil føle deg komfortabel ute selv under minusgrader. Slik at ingenting forstyrrer den uhindrede utsikten, velg enten fast glass eller del vinduet i to. På toppen kan du montere et bunnhengt vindu som åpnes utover. På denne måten kan du lufte ut og samtidig sitte ved vinduet og rengjøre vinduet. Den nedre halvdelen skal ikke åpnes. Så det kan tjene som fallbeskyttelse.

Design sitevinduet med en bred vinduskarme

Planlegg sittehjørner i boho -stil, og bygg dem selv av tre

Hvis bygningen har tykke yttervegger, kan du integrere et sittevindu under en renovering. Hvis dette setevinduet er i første etasje, trenger du ikke en fallsikringsanordning. Enda mer – med skyvedører i glass kan du skape en sømløs overgang mellom innendørs og utendørs områder og dermed slå sammen grensen mellom hus og hage. For at vindussetet skal installeres på en virkelig funksjonell og sikker måte, er imidlertid en profesjonell design nødvendig.

Planlegg sittevinduer med hyller og lagringsplass

Planlegg setevinduer med et reolsystem og bygg lagringsplass etterpå

Nisjer og hjørner kan transformeres fullstendig med individuelt tilpassede innebygde møbler. Selv om vinduet er relativt lite, er det ikke noe galt i å installere en hylle som smelter sammen til en bred vinduskarme. På denne måten kan du spare deg selv for dyre og tidkrevende oppussingsarbeider og deretter få flere sitteplasser. Denne varianten er ideell for oppholdsrom med mange vinduer som har plass til spisestue, kjøkken og stue. Om nødvendig kan du bruke vindusbenken som et ekstra sete til spisebordet.

Utvendig sittevindu: Når vindusbenken smelter direkte inn på terrassen

Planlegg sittevinduer og design dem med tilgang til hagen

Hvis du er en av de heldige eierne av et nytt hjem med sjenerøse vinduer, så er den neste ideen for deg. Den kombinerer en benk som fungerer som en trapp til den tilstøtende terrassen. Dørene åpnes utover slik at du kan sitte eller ligge komfortabelt på vindusbenken og terrassen fortsatt er lett tilgjengelig. Det brede setet gir nok plass til hele familien og til og med for gjester.

Panoramavindu med sete

Planlegg og designe vinduer i tre med hyller og lagringsplass

Panoramavinduer gir stor utsikt og er derfor et populært element i moderne arkitektur. I motsetning til gulv-til-tak-vinduene, som er delt inn i flere karmer, består panoramavinduer av en stor glassflate uten stenger. Hvis du har en ekstra bred vinduskarme i setehøyde, tilbyr du det perfekte stedet å slappe av. På denne måten kan beboerne nyte naturen ute i alle årstider og i all slags vær uten å måtte gi avkall på den koselige varmen i sitt eget hjem. Lagringsplassen rundt vinduet gir plass til blader og bøker.

Rammeløse hjørnevinduer

Design sitteglass i tre med lagringsplass

Rammeløse hjørnevinduer har hatt stor popularitet de siste årene. De brukes hovedsakelig i soveområdet eller på barnerommet. Disse hjørnevinduene har vanligvis ingen åpningsramme og er laget av sikkerhetsglass. Et sete som snur hjørnet og deretter blir til en bokhylle, er det perfekte komplementet til et slikt bildevindu.

Gjør små nisjer til koselige lesehjørner

Gjør vindussetet koselig som en dagseng

Små nisjer med vinduer i gangen kan omdannes til koselige lesehjørner på kort tid. Bare monter et trebord, legg til tykke puter og legg et lite bord rett ved siden av det. Et fleckert teppe holder føttene varme og avrunder det stilige ensemblet.

Sittevindu med utsikt over den indre gårdsplassen

Design vindussetet med utsikt mot utsiden mot den indre gårdsplassen

Et sittevindu som vender ut mot skogen eller havet er selvfølgelig noe spesielt. Men selv om huset ligger i et tettbygd bydel, trenger du ikke klare deg uten den koselige sittegruppen ved vinduet. I dette tilfellet bør du imidlertid planlegge sittevinduet slik at det vender mot baksiden eller den indre gårdsplassen. Så du kan nyte og beundre din egen oase av fred midt i storbyen hele året.

Design utvendig vindusplass

Sittevinduer ute i hagen bygger ideer fra moderne arkitekthus

Vinduskarmen trenger ikke alltid å være inne. Hvis fasadedesignet tillater det, kan du designe et vindussete utenfor. Denne varianten er perfekt for byvillaer på små tomter. Det er vanligvis knapt plass igjen til en hage, og byggherrene må lete etter plassbesparende løsninger. En vinduskarme kan erstatte sittegruppen med stoler i hagen. Enda mer – vinduskarmen er dekket og beskytter den mot de sterke solstrålene om sommeren og mot regn og snø om vinteren. Siden den er koblet direkte til fasaden, trenger du ingen oppvarming om høsten.

Planlegging av sittevinduer: en annen måte å jobbe hjemme på

Planlegg sittevinduer og design dem senere

Alle som jobber hjemme vet hvor viktig et pent innredet hjemmekontor er. Enten som et mottaksrom for kunder eller bare for å slappe av imellom: Et stort sittevindu tilbyr mange designalternativer.

Enten som et ekstra sete eller som en aksent i stuen: Et sittevindu har blitt en uunnværlig del av moderne livsstil. La deg inspirere av forslagene til en funksjonell og koselig innredning og iscenesettelse av en slik vindusbenk og design din egen oase av fred.

Vindusbenk til fritidshuset i skogen

Sittevindu med vinduskarme av naturstein som element i interiørdesign

Selv i en liten nisje er det alltid plass til en koselig vinduskarme

Gjenopprett et vindusete. Idee til et lite vindu i stua

Bibliotek med sjenerøse glassfronter og en komfortabel benk ved vinduet

Design vindusbenk med lagringsplass på biblioteket hjemme

Sittevindu med oppbevaringsplass

Planlegg et vindussete med lagringsplass og utsikt over hagen

Sittevindu og trinn samtidig

Etterfølgende bygging av setevinduer Ideer til vindussetebenk med trinn

Karnapp i en klassisk bygning

Bygg ditt eget benkestol i tre med lagringsplass

Karnappvindu med benk

Bygg en benk ved vinduet ved hjelp av nisjer og hjørner

Vindussete koblet sømløst til hagen

Bygg ditt eget setevindu med lagringsplass under og utsikt over hagen

Smalt og høyt setevindu 

Bygg deretter setevinduer selv i hjørner og nisjer

Sittevindu ved siden av peisen

Vindussete med oppbevaringsplass ved siden av peisen og vegghyllen

Vindusplass i stua

Vindusplass med oppbevaringsplass og trebenk i stuen i moderne leilighet

Vindussete med hylle

Design et vindusete i tre med en hylle

Arkitekthus med vindusplass i tre

Planlegg sittevinduer og bygg dem senere med et metallhyllesystem

Vindusplass i biblioteket til et arkitekthus

Sittevindu med hylle i skap hjemrom med høyt tak

Vindusplass og innebygd garderobe på soverommet

Kombiner sitevinduet på soverommet med lagringsplass og garderober

Vindusbenk på hjemmekontoret

Idee til et trebenk sete i skapet

Planlegg vindussetet: Koselige sitteputer og sengetepper sørger for mer komfort

Bygg karnappvinduer og ordne et sete med et koselig teppe og puter og et salongbord

Design et vindusete i boho -stil

Vindusplass i plan i boho -stil og designideer

Previous Post
Egyptiske symboler og deres betydning som tatoveringer
Next Post
Undertrukket menns frisyrer – et symbol på moderne maskulinitet og mot