15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skråtak er ikke lenger en ulempe! Slik kan du sette opp en studie med skråtak

Leilighetssøket har tatt for lang tid, og de eneste billige tilbudene på listen har skråtak? Vi kjenner alle problemet, men det skrånende taket bør ikke nødvendigvis være en ulempe. Dyktig innredede rom med skråninger utstråler en fantastisk atmosfære og formidler en følelse av kos. Spesielt de som trenger en liten arbeidsplass hjemme, men ikke vil ta en hel plass til det, bør glede seg til skråtak. Fordi området under taket byr på en rekke ideer for et funksjonelt hjemmekontor. I dagens artikkel avslører vi hvordan du kan sette opp en praktisk studie med skråtak!

Utnytt skråtakene optimalt når du møblerer

Sett opp et lyst hjemmekontor med skråtak

Hvis du ser nærmere på et rom med skråtak, kan du sikkert føle trygghet og komfort som det formidler. Det er ingen tvil om at bakker er en utfordring når man møblerer en loftsleilighet. Med noen få triks kan imidlertid området under taket gjøres veldig praktisk og koselig. Med passende innebygde skap kan skråtak tilby mye ekstra lagringsplass og dermed bidra til mer orden i dine egne fire vegger. I denne artikkelen ser vi nærmere på innredningen av en studie med skråtak.

Studiet med skråtak – lyst, praktisk og koselig!

Innredning av en leilighet i toppetasjen Tips for studier

I dag må mange jobbe hjemmefra, noe som øker behovet for et skikkelig hjemmekontor. Alle som noen gang har prøvd å sitte og jobbe komfortabelt i sofaen med den bærbare datamaskinen, vet at produktiviteten rett og slett ikke er høy nok. En passende studie, eller i det minste en liten arbeidsplass, anbefales derfor.

Tips til hjemmekontor med skråtaksmøbler

Loftet er faktisk ideelt for et hjemmekontor. Stikkordet her er: hvile. Vanligvis er denne plassen langt fra stuen, barnerommet og kjøkkenet, noe som vil holde oppmerksomheten distrahert til et minimum. Om kontoret med skråtak er praktisk, avhenger av forholdene i rommet.

Hvor praktisk er studiet under taket?

Utvidelse av loftstudietips lagringsplass

Hovedspørsmålet her er: er det nok lys på loftet? Gode ​​lysforhold er et must i studien. Ideelt sett har loftet ett eller flere takvinduer som fyller rommet med tilstrekkelig dagslys i løpet av dagen. Hvis det ikke er (stort) takvindu, kan du fortsatt sette opp en studie på loftet, men du må vurdere egnet belysning.

Forlengelse av loftet Kontor med skråtak

Taket som er for lavt på noen loft utgjør en ytterligere utfordring ved utvidelse av dette rommet. En minimumshøyde på 1,80 meter kreves for å stå. For å lovlig konvertere toppetasjen til et boareal, må romhøyden være minst 2,30 meter. Det er imidlertid ingen spesifikke krav til bruk som hobbyrom, lekerom, bibliotek eller privat kontor.

Konverter det gamle loftet til et hjemmekontor!

Sette opp loftet hjemmekontor Tips utvidelse

Har leiligheten eller huset et lite loft som bare brukes til å tørke klær eller som bod? Med en loftsforlengelse kan dette rommet omdannes til en praktisk studie. Tenk på installasjon av vinduer, varmeisolasjon og elektriske og vanninstallasjoner på loftet.

Studer med skråtak-planlegging riktig er alt-til-slutt

Sett opp en studie Utnytt skråtaket optimalt

Hvis du vil konvertere området under taket til en praktisk arbeidsplass, bør du utnytte ledig plass optimalt. Hvor skal jeg plassere skrivebordet? Hvordan kan jeg skape mer lagringsplass? Hvilke farger og møbler er best for en så liten studie? I det følgende har vi satt sammen noen ideer og tips om hvordan du setter opp loftet som et praktisk og koselig arbeidsrom med skråtak.

Sett opp en arbeidsstasjon i nærheten av vinduet

Sett opp undersøkelse under takvinduet

Alle som har en kontorjobb og sitter i en stol foran datamaskinen i rundt åtte timer hver dag, vet hvor viktig naturlig lys er når du jobber. Mangel på lys kan ikke bare skade øynene, men i verste fall føre til værrelatert depresjon, spesielt i den kalde årstiden. For å skape de perfekte lysforholdene på hjemmekontoret, bør du designe arbeidsplassen nær vinduet. Hvis det er et takvindu, er området rett under vinduet det ideelle stedet for skrivebordet. Så du kan jobbe i naturlig lys det meste av dagen.

Jo mer dagslys, jo bedre

Kombiner vinduer med takvinduer på kontoret med skråtak

Hvis du fortsatt er i planleggingsfasen for loftet ditt, kan du sikre mer dagslys hvis du planlegger et vindu på kneet i tillegg til takvinduet. Knestaven er det rette veggområdet under skråningen, som kan ha forskjellige høyder avhengig av taktype. I de tilfellene der det ikke er noen knestang i det hele tatt, kan det i stedet bygges et vindu i gavlveggen.

Plasser skrivebordet på kneet

Innredning av et arbeidsrom med skråtak tips belysning

For å utnytte området under taket optimalt kan du plassere skrivebordet med langsiden på knestaven. Jo høyere kneet, jo bedre. I dette tilfellet bør du også vurdere takhellingen. Dette bestemmer hvor dypt bordet skal være slik at det er tilstrekkelig avstand fra hodet til veggen.

En lang bordplate til arbeidsplassen under taket

Møblering enkelt og praktisk i studiet under taket

Hvis kneet er for lavt, kan bordet i stedet plasseres mot gavlveggen. På denne måten kommer lyset fra siden av takvinduet, noe som minimerer skygger på arbeidsdokumenter og reflekterende gjenskinn på skjermen. Med dette arrangementet bør skrivebordet være langt nok til å tilby nok plass til tross for den skrånende veggen.

Hjørnepult for et lite arbeidsrom med skråtak

Buet hjørnepult for arbeidsrom med skråtak

Hjørnebord er et plassbesparende alternativ hvis området under skråtaket er for smalt. Med en liten arbeidsstasjon i hjørnet kan den tilgjengelige plassen utnyttes optimalt. Gavlveggen gir fortsatt god lagringsplass – hyller og skuffer kan bygges inn slik at alt du trenger blir pent oppbevart.

Innred en studie med skråtak ifølge Feng Shui

Takvindu for mer lys på loftet Hjemmekontor

Vil du sette opp hjemmekontoret i henhold til Feng Shui -undervisningen? Deretter bør du sette opp skrivebordet i midten av rommet, hvis det er nok plass på loftet. Når du sitter, bør du fortsatt ha døren i sikte, og lyset skal ideelt sett komme ovenfra eller fra siden, men ikke bakfra. Hvis bordet er satt opp i midten av rommet, kan området under skråtaket brukes til ekstra lagringsplass.

Lag lagringsplass på skrå vegger

Optimal bruk av lagringsplass på arbeidsplassen med skråtak

Når det gjelder lagringsplassen i en studie med skråtak, bør du jobbe med forholdene i rommet. I prinsippet kan hyller bygges inn i hvert hjørne og hver nisje hvor for eksempel bøker og dokumenter kan lagres. Rullbare hyller og fleksible rullebeholdere er like egnet for en liten studie. Dette gjør lagringsplass fra en utfordring til barns lek.

Arbeidsplass i stua med skråtak

Sett opp hjemmekontor i et rom med skråtak

Hvis du ikke har et eget rom for hjemmekontoret, kan du også lage en liten arbeidsplass i stua med skråtak. For å optisk skille hjemmekontoret fra resten av rommet, kan du vurdere en passende partisjon. Skillevegger er perfekte som bokhyller og kan ikke bare være praktiske, men også ha en dekorativ effekt.

Hvilken veggfarge for studiet under taket?

Takvindu er en god løsning for en studie under taket

Loft anses vanligvis som mørkt og uinnbydende. Derfor anbefales ikke mørke farger i det hele tatt når du setter opp. Hvis du setter opp studiet under taket, er det bedre å velge hvit maling på vegger og møbler. Lette vegger forstørrer optisk rommet og gir mer lysstyrke. Spesielt veggen som skråtaket er plassert på, skal males lys. Dette skaper en god arbeidsatmosfære og gir rom for tanker.

En stemningsfull dekorasjon bør ikke mangle

Sett opp og dekorér som hjemmekontor på loftet

Hjemmekontoret må være lyst, men på ingen måte sterilt. Fint tapet (men ikke på den skrånende veggen), en liten bildevegg og noen få husplanter skaper en hyggelig atmosfære og gjør tiden du bruker på arbeidet mye mer behagelig.

Studie med skråtak for 2 personer

Sett opp studie for 2 personer på loftet

Må du jobbe hjemmefra med partneren din samtidig? For å holde tvister om hvem som sitter hvor til et minimum, kan du sette opp en studie for 2 personer. Et romslig loft er et utmerket alternativ her. Det er bedre å ordne arbeidsstasjonene med ryggen til hverandre for å unngå mulige distraksjoner.

Ikke dagslys på loftet! Hva å gjøre?

Utvidelse av møbleringstips for loftstudierommet

Noen loft er designet uten vindu i det hele tatt eller har bare et lite takvindu, noe som ikke er nok for en god arbeidsatmosfære. Hvis dette er tilfelle for deg også, kan du enten installere et større takvindu, som er ganske dyrt, eller tenke på god belysning av rommet. Sørg for at det er tilstrekkelig grunnbelysning, og suppler den med forskjellige direkte lyskilder. En fleksibel justerbar bordlampe er den viktigste direkte lyskilden i studien.

Gjør området under taket multifunksjonelt

Sette opp et studie på loftet Tips for skråtak

Du kan bare ikke jobbe, du trenger også avslapning og underholdning. Hvis loftet ditt er stort nok, kan du også sette opp et lite hobbyrom eller et koselig lesehjørne i tillegg til arbeidsplassen. Det anbefales imidlertid at arbeidsplassen ikke vender mot underholdningsområdet, ellers vil det være vanskelig å konsentrere seg mens du jobber.

Previous Post
Lag vårkranser – 10 enkle DIY -ideer for vårdekorasjoner med instruksjoner
Next Post
Loftleilighet med en dynamisk og livlig atmosfære