15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Steampunk -interiøret er kult og sprøtt på samme tid

steampunk interiørdesign kjøkken-svart-grått-gulv-industrielt

Steampunk er en trend som blir mer og mer populær og relaterer seg blant annet til mote, men også til design av rom. Det er veldig populært Steampunk interiør for barer og moderne kafeer. Den mørke og delvis mystiske atmosfæren er fantastisk egnet der. Nå blir designet også mer og mer populært for innredning av leiligheter. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan implementere steampunk -designen.

Tilpass steampunk -interiøret ditt

steampunk interiør skinn brun sofa stue veggmaleri

Steampunk -interiøret er i utgangspunktet en blanding av moderne og futuristiske detaljer og viktorianske elementer med sitt utsmykkede utseende. I prinsippet er det alt som kan gis når det gjelder forklaring. Fordi steampunk ikke har noen spesielle regler og kan utformes individuelt av alle. Stilen kan defineres spesielt godt med uttrykket “The future from the past”.

Steampunk interiørdesign – en blanding av gammelt og nytt

steampunk interiørdesign zeppelin-lampe-tak-kjøkken-lys-tre

Hvis du vil implementere steampunk -interiøret riktig, må du prøve å sette deg i skoene til folket fra begynnelsen av 1900 -tallet. Du har sannsynligvis en grov ide om hvordan anlegget så ut på den tiden. Prøv nå å forestille deg fremtiden fra deres synspunkt og tid. Så hvordan ville futuristiske objekter ha sett ut da? Hva ville utformingen av en datamaskin ha representert hvis den allerede hadde eksistert på den tiden? Du kombinerer disse med møbler og dekorasjoner fra 1800- og 1900 -tallet, og du har lagt grunnlaget.

Puss opp møbler

steampunk interiørdesign skjenk-stue-hylle-glob-antikk

Når det gjelder interiørdesign i steampunk, legges det vekt på å forvise det moderne utseendet i vår tid. Møbler, dekorasjoner og til og med apparater som datamaskinen, komfyren og ovnen bør få et retro -utseende. For datamaskinen, for eksempel, er et tastatur som ligner på en skrivemaskin egnet. Du innrammer skjermen med en vintage bilderamme og til ovnen bruker du for eksempel en gammel gassovn.

Industrielle aksenter

steampunk-interiør-design-bad-design-moderne-trend-edison-lyspærer

Steampunk -interiøret er også preget av de små tingene i det respektive rommet. Dette beviser at steampunk kan implementeres uten store investeringer. Tannhjul som rett og slett henges på veggen i stedet for et bilde eller lamper med stativer laget av rør bidrar til ønsket atmosfære. For å gjøre dette, som med industriell stil, vil du bruke metallrør. På badet må du la dem stå fri i stedet for å forkle dem.

Materialer og farger

steampunk interiør viktoriansk-interiør-chesterfield-sofa-bokhylle-stige

Materialer som ikke bør mangle i denne stilen er messing, skinn og også tre, så typiske materialer fra begynnelsen av 1900 -tallet. De skaper alle en nostalgisk atmosfære, som også er målet for steampunk -interiøret. Typiske nøytrale naturlige toner som brun og beige, men også svart, er nyttige. “Futuristiske” fargeaksenter kan også settes med fargerike toner.

Stue design

steampunk-interiør-interiør-inspirasjon-skinn-møbler-teppe

Steampunk -interiøret kan også gjøres enklere, slik det ble gjort i denne loftsleiligheten. Noen mindre dekorative gjenstander kan skape samme stemning som en overdådig dekorasjon. Lamper med metallstativer, salongbord eller andre møbler med hjul og trapper i rustutseende skaper en perfekt effekt. Fargede lys er noe fremtidsrettet (sett fra en person som levde for 100 år siden, selvfølgelig).

Steampunk på badet

steampunk-interiør-bad-messing-rør-vask-marmor

Hvis du har bestemt deg for å designe leiligheten din med et steampunk -interiør, bør dette selvfølgelig strekke seg over alle rom. Dette er også tilfelle på badet. Her bruker du bare eksponert messingrør og hvorfor ikke en metallvask. Marmor gir litt eleganse og den nødvendige vintage teft, som kan kombineres fantastisk med industrielle aksenter.

Moderne soverom

steampunk interiør monokrom murstein gyroskop

Dette attraktive soverommet er blant annet preget av et lyst steampunk -interiør. Retro detaljer er lagt til av veggdekorasjonen av tannhjul, i tillegg til den gamle radiatoren og de slitte tredørene. De eksponerte murveggene understreker steampunk -stilen i tillegg til taklampen i gyroskopet.

Nautiske detaljer

steampunk-interiør-surrealistisk-design-soverom-gul-belysning

Detaljer, som du kjenner dem fra gamle skip eller ubåter, er fantastisk egnet for steampunk -interiøret. Rørventiler, porthuller og store skruer er velkomne dekorative elementer og kan også brukes til å legge til noen fargede aksenter i interiøret ved å male dem i hvilken som helst farge. Du kan også lage et bestemt fargeskjema ved hjelp av belysning.

Gears på veggen

steampunk-interiør-vegg-dekorasjon-idé-gir-seng-soverom

Vi har allerede nevnt girene. De er den perfekte dekorasjonen for steampunk -interiøret. Særlig interessante er kombinasjoner av gir i forskjellige størrelser, som også fantastisk kan overlappe hverandre. Så, i utgangspunktet som i en gammel maskin. Hvis du ikke finner tannhjul til å dekorere veggen med, kan du også bruke tapet eller veggmaleri. Det virker også enda mer nostalgisk.

Grått kjøkkendesign

steampunk-interiør-design-monokrom-kjøkken-rerto-kjøleskap

Du kan også etterligne metall for steampunk -interiøret. Dette kan ikke bare implementeres med et interessant retro kjøleskap, slik tilfellet er her på kjøkkenet, men også med andre møbler. Noen få nagler og en grå farge, gjerne metallisk, gjør underverker. Men ikke glem de matchende dekorative elementene. Remodeling møbler er et billig alternativ til å kjøpe nye.

Viktoriansk og industriell

steampunk-interiør-design-original-kjøkken-kjøkken-øy-metall-barstol

Du kan til og med raskt fylle et landskjøkken med steampunk -teft. For å gjøre dette må du imidlertid investere i antikt utstyr, komfyr og muligens metallstoler eller stoler. Uten andre større renoveringsarbeider får du det perfekte steampunk -interiøret.

Gal etablering

steampunk-interiør-stue-futuristisk-loft-leilighet

Hvor mange dekorasjoner du bruker avhenger av din smak, men også av plassen du har tilgjengelig. Vær også forsiktig så du ikke overdriver. Dekorasjonene til steampunk -interiøret kan forekomme i større mengder, men bør fortsatt fordeles dyktig. Resultatet skal se gal ut, men likevel stilig.

Ideer til bad og toalett

steampunk-interiør-design-toalett-idé-dusj-metall-optikk

Spesielt badet er veldig egnet, da det brukes mye metall til designet. Du bør imidlertid bruke rustfaste metaller til dette, da fuktigheten er veldig høy der. På veggene kan du herlig etterligne metalliske overflater for steampunk -interiøret ved å bruke fliser som den på bildet til høyre. De utstråler et rustent utseende, som ser enda mer autentisk ut på grunn av den skinnende overflaten.

Taklampe og Edison lyspærer

steampunk-interiør-belysning-vegg-klinker-murstein-rør. henger lys

Uavhengig av stil spiller belysning en viktig rolle i alle rom. I steampunk -interiøret får du den perfekte atmosfæren med de gode gamle Edison -lyspærene som gir et varmt lys. Disse er satt i scene med hengende lys eller fantastisk brukt til veggdekorasjon med rør.

Lykter

steampunk-interiør-bar-design-nostalgi-flis-lanterner

Lyktene er også en god idé og kan skape et mer dempet lys. Spred dem for eksempel over kjøkkenøya eller spisebordet, og heng dem opp på rad. En varm rustfarge kan fantastisk kombineres med brunt skinn. Mulighetene er endeløse!

Steampunk -stilstudie

steampunk-interiør-møblering-kontor-møblering-hylle-tannhjul-deco-skrivebord

Antikke skrivebord er ikke bare vakre å se på, men også vanligvis mye mer komfortable enn de moderne designene. Kombiner en slik modell med metallhyller for mappene. En flott design for veggen som matcher steampunk -interiøret, kan også sees i dette eksemplet. Murvegger eller grovpussede vegger kan kles i et bestemt område med rustent bølgeblikk for å skape en interessant aksentvegg. Store gir kan igjen omdannes til klokker.

Originalt spisebord

steampunk-interiør-dekorasjon-gyroskop-metall-spisestue-område-futuristisk-bord

Få et originalt spisebord laget av en metallstruktur. Gamle motorer er en god idé. En glassplate kan brukes slik at rammen er godt synlig etterpå. Du kan deretter balansere de kalde nyansene med sitteputer laget av brunt eller beige skinn til stolene. Sett også opp skulpturer hvis du har nok plass i leiligheten. Mørkt tre og mange bøker er også et godt alternativ for steampunk -interiøret for å sikre en tilstrekkelig varm atmosfære.

Omforming av datamaskiner

steampunk-interiør-studie-datamaskin-orgel-optikk-messing-aksenter

Moderne teknologier gjør vanligvis ikke et spesielt passende inntrykk i steampunk interiørdesign. Av denne grunn blir disse ofte redesignet i henhold til stilen. Her er en interessant idé for datamaskinen. Monitorene er dekorert med bilderammer, høyttalerne er integrert i grammofonhøyttalere og tastaturet ligner på en skrivemaskin. I stedet for et skrivebord var alt dette også festet til et attraktivt orgel.

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende