15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Organisering av arbeidsplassen ergonomisk: grunnleggende regler, tips og vanlige feil

Ergonomi på arbeidsplassen er et problem som altfor ofte undervurderes. Uansett om det er et stort kontor eller et hjemmekontor, må alle som jobber sittende i timevis sette opp arbeidsplassen ergonomisk for å unngå helseproblemer. I tillegg til de riktige kontormøblene spiller også andre faktorer en rolle. Hva bør du være spesielt oppmerksom på når du setter opp? Hvilket utstyr bør ikke mangle på den ergonomiske arbeidsplassen? Og hvilke oppsettingsfeil bør unngås? Vi svarer på disse spørsmålene i artikkelen!

Hvordan kan jeg sette opp arbeidsplassen ergonomisk?

Sett opp arbeidsstasjonen ergonomisk hvilket utstyr

Det aller første og viktigste trinnet i etableringen av et kontor er å velge de riktige møblene. Disse skal være ergonomiske og tilby et høyt komfortnivå. Først da kan de ansatte føle seg godt og utnytte sitt fulle potensial.

Velge riktig skrivebord

Ergonomisk sett opp arbeidsplassen med et sitte-stå bord

En datamaskinarbeidsstasjon uten skrivebord er utenkelig. Der lenge sittende usunt er, anbefales et høydejusterbart skrivebord for ergonomisk innredning av kontoret. Sitt -stå -bordet gir mange fordeler – på den ene siden forbedrer det helsen til ryggen, på den annen side øker det konsentrasjonsevnen og prestasjonsevnen. Du kan gjøre det som taler for å kjøpe høydejusterbare skrivebord på kontoret Les om eksperter på kontormøbler.

Hvilken kontorstol er den rette?

Ergonomisk kontormøbler justerbar svingstol

For å beskytte ryggen må kontorstolen være ergonomisk justerbar. Hva betyr det nøyaktig? Stolen må tilby forskjellige justeringsmuligheter for å kunne tilpasse seg brukeren. Et fleksibelt ryggstøtte og justerbare armlener sørger for optimal sittekomfort. For å sitte ergonomisk bør lårene plasseres horisontalt, knærne skal være i 90 graders vinkel og føttene skal være flate på gulvet.

Konseptet med dynamisk sitting nyter også stor popularitet. For dette formålet er det designet spesielle aktive sitemøbler som knestoler og aktive avføring, som gir stor bevegelsesfrihet og i økende grad foretrekkes fremfor klassiske kontorstoler..

Ergonomisk tilbehør til skrivebordet

Ergonomisk skrivebordstilbehør som viktig kontorutstyr

Et høydejusterbart skrivebord og en justerbar stol er ikke nok for en ergonomisk arbeidsplass. Personer som jobber 8 eller flere timer om dagen på en datamaskinarbeidsstasjon opplever ofte problemer i håndleddet. Derfor bør kontortilbehør som et ergonomisk tastatur og komfortable håndleddstoler på skrivebordet ikke mangle. Et enkelt triks hjelper også her: Du setter tastaturet på en mappe med et skrått nivå slik at det blir litt høyere og skrå. Dette reduserer spenningen i armene og forbedrer skrivekomforten.

Tips for mer ergonomi på arbeidsplassen

Tips for ergonomi på arbeidsplassen

For å sikre at arbeidsplassen er ergonomisk utformet, må noen få grunnleggende regler overholdes. Vi har oppsummert de viktigste av dem nedenfor.

  • Tilstrekkelig arbeidsplass – spesielt i delte kontorlokaler er det viktig å sikre minst 10 kvadratmeter plass per arbeidsstasjon.
  • Gode ​​lysforhold – rom med tilstrekkelig dagslys og gode taklamper som ikke blender eller forårsaker refleksjoner på skjermen er ideelle.
  • Romdesign i lyse farger – mørke møbler og vegger virker undertrykkende og bør unngås på kontoret. I stedet må du bruke lyse, naturlige toner uten for mye glans eller sterke aksenter.
  • Stor skjerm – En stor skjerm er å foretrekke fremfor en bærbar datamaskin når du arbeider på en PC. En skjerm på minst 22 ″ anbefales. Studier har også vist at Arbeidsstasjon med flere skjermer øker produktiviteten betydelig, Derfor kan det i mange tilfeller være fordelaktig å kjøpe en annen skjerm.
  • Hev skjermen – Hvis det ikke er tilgjengelig et høydejusterbart bord på arbeidsplassen, bør du i det minste kunne heve skjermen til et høyere nivå. Hvis du ser ned i løpet av hele arbeidsdagen, er ubehag i nakken resultatet. Den enkleste måten å regulere høyden på skjermen er å heve skjermen. Hvis du jobber på to skjermer, bør de ideelt sett plasseres i forskjellige høyder.
  • Godt arbeidsmiljø – det trenger ikke være irriterende støy på arbeidsplassen. Oppvarming om vinteren og ventilasjon om sommeren må fungere skikkelig. Planter kan også bidra til en hyggelig atmosfære på kontorlokalet.

Vanlige feil ved opprettelse av kontor

Vanlige feil ved dekorering av små skrivebord

Hvis du vil sette opp arbeidsplassen din ergonomisk og komfortabelt, bør du ta hensyn til mange ting. Her har vi listet opp noen av de vanligste feilene ved kontormøbler som du absolutt bør unngå.

Skrivebordet er for lite eller gjennomsiktig

Et stort skrivebord gir deg bevegelsesfrihet og lar deg jobbe med flere skjermer og dokumenter. Så du må regne med en minimumsstørrelse på 160 cm x 80 cm for skrivebordet. Bordplaten trenger ikke å være gjennomsiktig under noen omstendigheter. Glassbord forårsaker lysrefleksjoner som reduserer konsentrasjonen og tretter øynene raskere.

Skrivebordet er feil plassert

Det er ikke et eneste riktig sted for skrivebordet. Å plassere den rett foran vinduet eller på veggen er imidlertid ikke optimalt og kan være problematisk. Det vil være tilrådelig å plassere skrivebordet i rett vinkel mot vinduet.

Kontorstol feiljusterte ryggproblemer

Kontorstolen er dårlig justert

Tilstedeværelsen av en ergonomisk kontorstol kan ikke garantere en god sittestilling. Stolen må tilpasses brukeren, og du må sørge for god holdning selv. Ryggstøtten bør justeres slik at korsryggen er i beltehøyde. Vinkelen mellom overkroppen og låret skal være mellom 90 og 120 grader slik at ryggen ikke blir stresset.

Det ble lagt for mye vekt på optikken

Design spiller en viktig rolle i kontordesign, men det er på ingen måte det viktigste. Først og fremst må kontormøblene være funksjonelle og ergonomiske og først da se bra ut.

Ikke nok lagringsplass

Når det er rot på arbeidsplassen, føler du deg trang og stresset. Derfor bør hyller, skuffer og hyller ikke mangle på kontoret. Alt som ofte trengs må være i umiddelbar nærhet. Mindre brukte dokumenter og papirer bør lagres på et eget sted.

Konklusjon

Ergonomisk kontordesign Tips for innredning

God kontordesign kan forbedre produktiviteten på arbeidsplassen betydelig. Ergonomiske møbler gir mer komfort og forhindrer helseproblemer. Hvis arbeidsplassen er satt opp ergonomisk og det opprettes et hyggelig arbeidsmiljø der, blir konsentrasjonen og ytelsen forbedret.

Previous Post
Skostativdesign som et alternativ til skoskapet hvis det ikke er nok plass
Next Post
Lag hagedekorasjoner av leirkrukker: ideer til figurer av leirkrukke