15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Compass Tattoo – Betydningen av motivene, bildene og kule designene

kompass-tatovering-akvarell-kvinne-tilbake-ordtak

At Kompass tatovering er dyp og allsidig selv i dag. Det maritime symbolet var en klassisk tatovering for sjøfolk og var ment å beskytte dem når de seilte i ulendt farvann, slik at de kunne komme hjem trygt. Hva er årsaken til motivets spesielle symbolikk og hvilke betydninger har kompasset i dag? Finn ut nedenfor.

Hva betyr en kompass -tatovering?

Kompass-tatovering -bilder-3d-pil-kvinner

Kompasset er et instrument som man kan orientere seg med, og denne betydningen kan også overføres til tatoveringer. Alle som ønsker å ha et kompass på huden, vet nøyaktig hvor de vil dra i livet og har klare mål i tankene. Men det er mange flere betydninger som gjør motivet så populært.

Hva står kompasset for?

kompass-tatovering-kvinne-ugle-rose-ben-antikk-design

Generell betydning av kompass -tatoveringer:

 • Bestemt handling – du har klare mål og vet nøyaktig hvor du vil gå i livet
 • Håp – når brukeren har forvillet seg fra sin vei
 • Beskyttelse under reisen – for militæret og sjømenn
 • Sterk tro på Gud – kompasset viser den rette veien ved hjelp av den skjulte kraften
 • Hjemmet som et mål i livet
 • Kjærlighet til sjøen

Nålens retning i kompass -tatoveringen

Kompass tatovering akvarell-blomst-anker-arm

I motsetning til det virkelige kompasset, som fantasiløst alltid peker nordover, kan kompasset justeres på din egen hud, fordi tatoveringen skal ha et annet mål for alle. Av denne grunn kan retningen kompassnålen peker ha en mening.

Hva går med en kompass -tatovering?

Kompass tatovering akvarell-verdenskart-tilbake-fleur-de-lis

Kompasset er et universelt motiv som passer like godt for kvinner som for menn. Det er representert annerledes på huden – som et antikt lommekompass med 3D -detaljer, som stjernen i nord, hvis fysiske representasjon er kompasset, eller bare kompasset steg med en nål. Noen ganger tegnes kompasset veldig abstrakt med enkle linjer.

Akvarell effekter – kompass med akvarell aksenter

Kompass tatovering blå-akvarell-svart

Kompasset kan kombineres veldig godt med andre maritime figurer som skip, fyr, sjø, anker og tau, men det er også andre alternativer tilgjengelig: verdenskart, øy, blomster, stjerner, timeglass, fjær, sveler, etc..

Nordisk kompass

kompass-tatovering-nordisk-symbol-vegvisir

Den islandske sangerinnen og skuespilleren Bjork har en fin symbolsk tatovering på venstre overarm som har dyp mening. Symbolet Vegvisir er et nordisk symbol og betyr skilting på islandsk. Ifølge legenden ble Vegvisir trukket med blod i pannen slik at brukeren ikke ville gå seg vill på vei.

Kompass -tatovering av Justin Bieber

Kompass Tattoo justin-bieber-arm-bilder

Tidlig i 2014 debuterte popstjernen Justin Bieber på Instagram med sin tjuefemte tatovering. En svart -hvit kompass -tatovering var synlig på venstre bicep – nålen peker en usikker retning mellom sør og sørøst. På den tiden utløste tatoveringen rykter om at sangeren lette etter hans retning i livet.

Fleur de Lis -symbolet er også vanlig

kompass-tatovering-kvinne-anker-stjerne-fleur-de-lis-motiv

Fleur-de-lis-motivet skildrer en stilisert blomst av iris og pleide å være et symbol på monarkiet. Symbolet har mange variasjoner og betydninger som monarki, berømmelse, ære, tro, mor Maria og den hellige treenighet.

Keltisk symbol med kompass

kompass-tatovering-fargerikt-keltisk-symbol-svelge

Det keltiske knutesymbolet heter fremdeles Triqueta og består av tre sammenkoblede buer. Knuten har ingen begynnelse og ingen slutt, så dette bør minne oss om tankens uendelige natur. Symbolet viser de uendelige syklusene – fødsel og gjenfødelse – og symboliserer evigheten.

Roser med tatovering av kompass

kompass-tatovering-roser-anker-3d-knust glass

Kompasset kombineres ofte med røde roser, som står for evig kjærlighet og for noe perfekt. De forskjellige fargene på rosenbladene spiller en viktig rolle i dette. Wilted roser, for eksempel, er et tegn på forbigående i livet.

Anker med tatovering av kompass

kompass-tatovering-anker-tau-skulder-mann

Anker, som representerer en spesiell hjemmefølelse, er også blant de mest populære motivene for sjøfolk. Det symboliserer fortsatt stabilitet og sikkerhet. Et veldig populært ordtak for kompassankeretatoveringen er “Det er jeg som skal guide deg, men aldri holde deg nede.” – Jeg vil være den som veileder deg, men ikke får deg ned..

antikt kompass steg på håndleddet

kompass tatovering håndledd par antikk utseende

Det var først på slutten av 1200 -tallet at sjøfolk kombinerte den ustabile flytende nålen med vindrosen, også kjent som kompassrosen. Den brukes til å vise retningen på kompasset og er i utgangspunktet delt inn i sektorer av samme størrelse. Med nautisk linje er sirkelen delt inn i 32 segmenter og en linje tilsvarer 1/6400 full vinkel = 0,05625 grader.

Måne, sol og stjerner for orientering

kompass-tatovering-kvinne-ribbe-måne-sol-piler

Selv før kompasset ble oppfunnet, var solen og stjernene det viktigste orienteringshjelpemiddelet for sjøfolk. I løpet av dagen kunne de bestemme kompassretningen med et solkompass, mens Nordstjernen om natten viste dem veien mot nord. Nordstjernen endrer ikke posisjon og er nesten nøyaktig over Nordpolen.

Ordtak for kompass -tatovering

kompass-tatovering-si-anker-stjerne-familienavn

Sitater på latin og engelsk ser bra ut og kan ideelt sett kombineres med en kompass -tatovering. Avhengig av hvilken betydning tatoveringen skal ha, kan du velge forskjellige sitater om emner som bane, orientering, reise, nå mål, tid og andre.

Skalle med kompass -tatovering og ordtak

kompass-tatovering-si-skalle-mann-overarm

Nedenfor er noen eksempler på kompasstatoveringer:

 • “Følg drømmen – Usque ad finem” (på latin betyr dette “til slutten”)
 • “Gi opp livet du planla for livet som venter på deg” – farvel / ny begynnelse
 • “Selv en lang reise begynner med det første trinnet.” – Reise / Wanderlust
 • “Ikke alle som vandrer er tapt.” – Fra “The Fellowship of the Ring” av Tolkien
 • “Hvis du aldri går deg vill, blir du aldri funnet” – håp

Kompass med klokke, pil og øye

Kompass tatovering -pil-øye-se-kombinasjon

Hvis du vil ha litt farge, kan du legge til noen få fargeaksenter, for eksempel et rødt punkt, kompassnål, pil eller andre elementer som skal understreke ønsket retning. De som liker det fargerikt kan pynte alle elementene i tatoveringen med farge.

fargerik kompass -tatovering på underarmen 

kompass-tatovering-fargerik-underarm-blå-rose

Fargerike tatoveringer blir stadig mer populære fordi de er spesielt merkbare og rett og slett ikke kan gå ubemerket hen. En større, fargerik tatovering er imidlertid bare egnet for de modige, spesielt hvis den blir stukket på en synlig del av kroppen.

Kompass, roser og fyr

kompass tatovering fyr sjø roser linjer

Fargerike tatoveringer som bare er skissert ser mye mer iøynefallende ut. Det er alltid lurt å starte med bare konturene og deretter fylle ut de enkelte elementene med farge etter ønske. På denne måten kan du bedre vurdere om tatoveringen ville se bedre ut helt fargerik eller bare skissert.

Anker, verdenskart og øy

Kompass tatovering mann-arm-3d-verdenskart-anker-palmer

Vil du kombinere kompass -tatoveringen med et annet maritimt symbol, så er det mange ideer å velge mellom. Anker innpakket med et tau har en spesielt nautisk effekt. Kombinasjonen med et verdenskart eller en øy er også perfekt for folk som reiser mye. Disse nydelige tatoveringene passer godt til alle ivrige reisende.

Minilandskap i kompasset

Kompass-tatovering -nordiske-fjell-bohem-måne

Kompasser brukes ikke bare i sjøen, men også i naturen som en guide. Derfor kan du også kombinere dette tatoveringsmotivet med et landskap. Du bestemmer selv om det er fjellandskap, skoglandskap eller beitelandskap.

Også egnet som et par tatoveringer for beste venner

kompass-tatovering-landskap-venner-tatoveringer

Hvis du vil bli stukket sammen med dine beste venner, kan du velge dette symbolet. Egnede deler av kroppen er underarmen, skulderbladet eller håndleddet. For venner kan denne tatoveringen bety at uansett hva som skjer og hvor hver av dem går, ville de finne hverandre igjen og igjen.

små kompasser som tatoveringer i stedet for gifteringer

kompass tatovering par ringfingeren

En ny trend innen fingertatoveringer er tatoveringer på ringfingrene som erstatter gifteringer. Denne originale ideen kan implementeres med mange forskjellige motiver og nyter stadig større popularitet, spesielt blant unge ektepar. En liten kompassrose fungerer godt som ringfingertatovering og markerer begynnelsen på parets liv sammen.

Skallekompass i rødt og svart

Kompass-tatovering skalle-rød-svart-farge

Kompass -tatoveringen for menn kan kombineres med en hodeskalle for en uhyggelig vakker design. Skallen kan vises både på kompassrosen og på utsiden. For et mer iøynefallende utseende kan tatoveringen stikkes med farger og utformes som et høydepunkt på huden.

antikt lommekompass med fjær og roser

Kompass Tattoo-lommeur-antikk-rose-fjær-arm

Old school kompasser blir ofte valgt for en tatovering fordi de har et veldig spesielt utseende. De snakker for en svunnen tid og er perfekte for de som ønsker å bli tatovert med et vintage -motiv. Det antikke lommekompasset ser veldig bra ut i kombinasjon med roser og fjær.

Kompass og lommeur på overarmen

Kompass Tattoo lommeur arm man wing

Lommekompasser og lommeur har et lignende utseende og kan derfor kombineres godt i tatoveringsdesign. Med en klokke på huden din kan du holde oversikt over tiden og forevige et bestemt øyeblikk i livet ditt. I dette tilfellet kan lommekompasset bety at du fra nå av har funnet en ny retning og har håp for fremtiden.

Kombinasjon av lommekompass og klokke ødelagt av en fugl

kompass tatovering sier geometrisk design

På grunn av deres lignende optikk kan begge motivene også inngå i en felles design. Halvparten av saken kan utformes som en klokke og den andre halvdelen som en kompassrose. Tatoveringsordtak som er skrevet med vakre bokstaver og vellykket integrert i designet passer også godt til dette.

åpnet lommekompass omgitt av blomster

kompass-tatovering-åpnet-3d-roser

Hvis du vil bli stukket med et helt spesielt motiv, kan du vurdere 3D -tatoveringer. De ser veldig realistiske ut og går aldri ubemerket hen. Her er en kul idé for et åpent 3D -lommekompass som ser ut til å peke pekeren nordover når som helst.

Tatovering på overarmen med skip perfekt for seilere

kompass-tatovering-maritim-skip-sjø

Tatoveringsidé for folk som reiser mye

kompass tatovering scapula verdenskart

Ulvstatovering med minimalistisk kompass som øye

kompass-tatovering-overarm-ulveøye

Kompass -tatovering med jordkloden og flyet

kompass tatovering jordkloden fly

fin tatoveringside med rose på kompassrosen for ribbeina

kompass-tatovering-kvinner-ribbe-rose

Tatovering for kvinner – åpnet lommekompass i kombinasjon med roser

kompass tatovering åpne blomster

Previous Post
Cornelio Cappellini – Et symbol på moderne italienske møbler
Next Post
Trendy moteideer og kule stylingtips fra Pendari Fashion