15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Yakuza tatovering: opprinnelse, historie og betydning av de forskjellige symbolene på et øyeblikk!

Ifølge de siste undersøkelsene er hver tredje tysker tatovert og tallet fortsetter å stige. Vi kjenner alle de mange populære mønstrene som roser, dyr, diamanter, La Catrina -tatoveringer og så videre. Men en ganske formidabel stil har vært i rampelyset i det siste og har fascinert tatoveringsfans over hele verden. Dette betyr yakuza -tatoveringen. Den høye hemmeligholdsgraden rundt tatoveringene, kombinert med den smertefulle metoden for å “sy sy” designene og forbindelsen til den japanske underverdenen, gir tatoveringskunst en mystisk tiltrekning. Yakuza -tatoveringer er ikke en av de vanlige tatoveringene man kan se hver dag, men det er definitivt verdt å lære litt mer om deres opprinnelse og betydningen av de forskjellige symbolene. Les videre og bli overrasket over den fascinerende historien og særegne tatoveringsdesignene!

Dragon Yakuza Tattoo Betydning Tattoo Ideas For Back Men

Tatoveringer har vært en viktig del av japansk kultur i tusenvis av år. Det eldste beviset går tilbake til 4500 år f.Kr. tilbake – selv da hadde urfolket, Ainu, forskjellige rekorder på huden. De tradisjonelle japanske tatoveringene er fremdeles kjent som irezumi og er godt forbundet med yakuzaen. Mange av motivene er påvirket av japansk kunst, kultur og religion. Det er umulig å ikke se en japansk tatovering. Mesteparten av tiden dekorerer de fantastiske tegningene enten hele kroppen eller ryggen og brystet. Et ekte varemerke for Yakuza-tatoveringer er de såkalte “bodysuit-tatoveringene”, som stort sett dekker nesten hele kroppen. Imidlertid har designene blitt så populære at ikke alle som har en yakuzatatovering nødvendigvis tilhører den japanske mafiaen.

Den utrolig fascinerende historien om Yakuza Tattoo på et øyeblikk

Lotus tattoo betyr arm tattoo design ideer japanske tatoveringer

Navnet “Yakuza” har sin opprinnelse i det japanske kortspillet “Oicho-Kabu” og tilsvarer tallkombinasjonen 8 (ya), 9 (ku) og 3 (za). I spillet anses denne kombinasjonen imidlertid som verdiløs. Og så ser Yakuza -medlemmene på seg selv som “samfunnets verdiløse”. Historien om Yakuza -tatoveringen begynner i Edo -perioden på begynnelsen av 1600 -tallet. Medlemmer av den japanske lavere klassen solgte stjålne eller ulovlige varer eller drev arkader. På den tiden kalte disse gruppene seg Ninkyo Dantai, som betyr “ridderlig organisering”. På den tiden ble tatoveringer brukt som straff – alle kriminelle i fengselet ble tatoveret og merket av myndighetene. Det gjorde det vanskelig for dem å reintegrere seg i samfunnet eller finne en jobb. Og så utviklet yakuza -tatoveringen seg som en protest mot denne merkevaren. Gjengmedlemmene la til tatoveringer i fengselet, og tatoveringene ble sett på som et symbol på deres status og rang i organisasjonen.

Yakuza tatovering kvinne ermet tatovering design ideer for kvinner tatovering trender

Irezumi -tatoveringer er gravert i henhold til spesielle regler og har blitt det stolte identifikasjonsmerket for alle Yakuza -medlemmer. De er laget med tradisjonelle nåler eller bambuspinner, og prosessen er utrolig smertefull og kjedelig. Dette ga de nyeste gjengmedlemmene en sjanse til å vise sitt mot og besluttsomhet. Selv om hvert yakuza -medlem tidligere skulle ha minst en tatovering, ser det veldig annerledes ut i dag. De fleste yakuza i det 21. århundre velger å ha ren hud for bedre å passe inn i samfunnet. Tatoveringer er fremdeles et sensitivt tema i Japan i dag og godtas ikke fullt ut. Noen offentlige institusjoner kan til og med nekte adgang til personer med store tatoveringer.

Phoenix Tattoos Betydning Japanese Tattoos History Yakuza Tattoo

En yakuza -tatovering er vanligvis stor og merkbar, men må gjøres slik at den ikke er synlig når du er kledd. Av denne grunn er hverken hodet eller nakken, hendene eller føttene tatovert og tatoveringene følger alltid en veldig spesifikk geometri. Ermelengden skal enten være opp til skulderleddet, opp til over håndleddet eller opp til over albuen. Ofte kan du til og med se tatoveringsdesigner med et “gap” som strekker seg fra nakken over brystet og magen til kjønnsområdet. De indre armene eller armhulene ble ofte ikke tatovert av to grunner også. For det første er huden i disse områdene ekstremt sensitiv og utsatt for infeksjon. For det andre, i Edo -perioden, ble de kriminelle tatovert akkurat der. Gjengmedlemmene har bevisst forlatt området uten tatoveringer for å vise folk at de har fått sine tatoveringer frivillig.

Hva er det som gjør Irezumi -tatoveringene så spesielle?

Irezumi tatoveringer betyr japansk tatoveringsstil Yakuza

Japansk tatoveringskunst er preget av dyp symbolikk. Yakuza -tatoveringen gjøres alltid på en gammeldags måte i en prosess som kalles Irezumi. Irezumi betyr “å bringe inn i huden” og historien går tilbake til den japanske tresnittskunsten. Tatoveringene er veldig forskjellige fra de moderne designene og tatoveringsstudioene som vi kjenner i dag. I stedet for å bruke en moderne maskin, tar kunstnerne blekket under huden med en bambuspinne som flere metallnåler er festet til. Siden prosessen er veldig smertefull, kan det ta alt fra 1 til 5 måneder å fullføre en yakuza -tatovering. I tillegg, i en Irezumi -salong, sitter både artisten og kunden på gulvet – den stabile overflaten gjør at artisten kan holde en stabil hånd. Blekket som brukes kalles Nara, og det er en blanding av trekull og fargepigmenter. Dette blir bare blågrønt under huden. Det var først flere år senere at andre farger som rødt, hvitt og grønt ble brukt.

Oni Masks Tattoo Design Yakuza Tattoo Betydning Chest Tattoo For Men

Tatoveringsartistene som praktiserer Irezumi kalles Horishi, og de begynner alle som lærlinger. De første årene må praktikanten rengjøre arbeidsområdet, forberede verktøyene og se tatoveringene bli stukket. Han får ikke tatovere folk før læreren tror han er klar. Noen ganger kan det ta flere år å komme til det punktet. Mange Irezumi -artister lever ganske ydmyke liv, og foretrekker å få nye kunder bare muntlig. Det som er spesielt interessant med Yakuza -tatoveringen er at tatoveringsmesteren er den som bestemmer om personen er god nok til å få en tatovering. Tatoveringsartisten foretrukket av Yakuza, og kanskje den mest legendariske Irezumi -artisten, er Horiyoshi III.

Betydningen av de mest populære japanske tatoveringene

Tilbake tatoveringsdesign menn japanske tatoveringer som betyr tatovering yakuza

I dag velger mange mennesker en tatovering av estetiske årsaker og fordi de bare synes designet er kult. Hvert motiv i en Yakuza -tatovering har imidlertid en viss betydning og skildrer for det meste mytologiske eller historiske symboler. Enten drager, slanger eller blomster – alle motiver legemliggjør visse konsepter og kan fortelle oss mye om brukeren.

  • Koi -fisken (karpe) – Koifisken er gjenstand for mange legender og myter og er et av de mest populære motivene for en yakuza -tatovering. Det sies at fisken svømmer oppstrøms den gule elven i Kina og kan overvinne fosser. Dermed er Koi -fisken et symbol på flaks, styrke, utholdenhet og vilje til å vokse og bli bedre. Alt dette gjelder imidlertid den svarte koi. Den røde koi representerer heller mannlig, broderlig kjærlighet.

Yakuza Tattoos Urpsrung back tattoo design for menn

  • Dragon (Ryuu) – I vest er dragen et symbol på grusomhet og styrke og presenteres som et ødeleggende vesen. I Asia symboliserer han imidlertid noe helt annet – der bruker han sin styrke og sine krefter til å beskytte og hjelpe mennesker. I tillegg er det ikke forbundet med brann, men med vann. Det er derfor dragen ofte er omgitt av vann og bølger som en tatovering og står for visdom, styrke og tapperhet. Det er 6 kjente drager i japansk kultur – Sui, Han, Ri, Fuku, Ka og Hai, og hver har sin egen betydning.
  • Phoenix (hō‘ō) – Hevet opp fra sin egen aske på slutten av sitt liv, og regnes som den mest hellige av alle fugler. Logisk sett symboliserer Phoenix -tatoveringen seier, udødelighet, lojalitet, lydighet og mot. Fremveksten av en enkel fugl til et mektig vesen fungerer som inspirasjon for mange yakuzatatoveringer. Gjengmedlemmer velger motiv når de føler at de har gjort store endringer i livet sitt og nå er klare til å få mest mulig ut av det.

Yakuza Tattoo Woman Snake Tattoo Design Betydning Armtatovering for kvinner

  • Snake (hebi) – På samme måte som dragene, blir slangene stort sett sett på som uhellige vesener i vest. I Asia regnes slangen som en tatovering som et symbol på visdom, flaks og forandring til det bedre. Folk tror at det kan beskytte dem mot ulykke og helbredende evner fremdeles tilskrives det. Slangens evne til å kaste huden representerer også gjenfødelse. Bæreren av en slangetatovering vil vise at han har styrken til å bryte vekk fra negative opplevelser og begynne på nytt.
  • Samurai – Samurai -krigere er et symbol på håp, ære, mot, samt respekt og riktig handling. De fleste yakuza ser på seg selv som moderne krigere og beskyttere av japansk kultur og tradisjoner. Derfor er det ingen overraskelse at samurai er et annet populært motiv for yakuza -tatoveringen.

Hannya Mask Betydning Yakuza Tattoo Arm Tattoo Trends Men

  • Demon (Oni) – Demon oni -masker er ganske vanlige i japansk tatoveringskunst. Egentlig er dette mer et troll eller etre enn en demon. I japansk folklore er Onis uhyrlige skapninger som terroriserer innbyggerne og landsbyene. Imidlertid tilskrives de ikke bare onde kvaliteter. For eksempel er vindene (Fujin) og torden (Raijin) også representert som Oni, men de har ingen onde intensjoner. I eldre historier sies det også at munker blir til Oni etter deres død for å beskytte templet. Onimasker er ofte avbildet med horn, brosme, klør og i lyse rødt. Som Yakuza Tattoo representerer de ileggelse av straffer og håndhevelse av en oppførselskodeks.
  • Guardian lions (komainu) blir også referert til som Fu -hunder eller Buddhas løver. De ligner både en løve og en hund og kan ofte sees i par som verger foran templer eller palasser. En figur er vist med åpen munn og den andre med lukket munn for å symbolisere stavelsene “Ah” og “Un”. Sett sammen er “Aun” en modifikasjon av den hellige lyden “Om” – begynnelsen og slutten på alt. Som et tatoveringsmotiv skal vokterløvene beskytte brukeren mot fare og skade.

Ikke bare dyrene, men også blomstene har sin egen symbolske verdi i japansk tatoveringskunst

Yakuza tatovering kvinne lotus blomst tatovering motiv mening

  • Kirsebærblomst (sakura) – Så snart kirsebærblomstringen lyser i full prakt og skjønnhet, faller de til bakken igjen og bæres bort av vinden. Kirsebærblomsten er Japans nasjonale blomst og er et symbol på den årlige syklusen av naturen. Deres korte levetid indikerer at livet er flyktig og må nytes.
  • Lotus (Hasu) – I utgangspunktet i den gjørmete bunnen av grumsete vann vokser lotusblomsten og bretter ut blomstene. Lotusblomstatoveringen er et av de mest populære tatoveringsmotivene over hele verden, og som et symbol på buddhismen står lotusblomsten for lojalitet, utholdenhet, utholdenhet og veien fra det menneskelige til det guddommelige.

Realistisk stil Japanske tatoveringer Trend Hanny Demon Tattoo motiv ideer Yakuza Tattoo

Previous Post
Lag vårkranser – 10 enkle DIY -ideer for vårdekorasjoner med instruksjoner
Next Post
Loftleilighet med en dynamisk og livlig atmosfære