15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Egyptiske symboler og deres betydning som tatoveringer

Mytologien og kulturen i det gamle Egypt så vel som gamle egyptiske symboler er absolutt en viktig del av sivilisasjonens historie. Imidlertid kan vi riktignok i dag bare forstå en begrenset mengde egyptiske hieroglyfetatoveringer, som skildrer mange hendelser i faraoernes alder. Kunnskap om egyptisk symbolikk er imidlertid avgjørende for en bedre forståelse av denne perioden. For de som vil vite mer om det, er det derfor vi har oppsummert noen kjente egyptiske tatoveringer betydninger og symboler her.

Egyptiske symboler betyr

forskjellige egyptiske symboler som betyr hieroglyfer på steiner

Fordi den egyptiske kulturen overlevde så lenge, inneholder den også mange motstridende myter, så vel som veldig forskjellige betydninger for forskjellige tatoveringer av symbolsk egyptisk karakter. Disse symbolene utvikler seg over tid etter hvert som gamle ideer går inn i nye myter eller guder. Etter hvert som disse blir mer populære, begynner de å ta på seg aspekter ved andre guddommer. Så religion i det gamle Egypt var nesten fullstendig integrert i folks dagligliv.

realistiske egyptiske tatoveringer menn faraoer 3d detaljert illustrasjon

Gudene var tilstede ved fødselen, gjennom hele livet og under overgangen fra jordisk til evig liv. De fortsatte bekymringen for sjelen i livet etter sivene. Den åndelige verden var alltid tilstede i den fysiske verden, og denne forståelsen ble symbolisert av bilder i kunst, arkitektur, amuletter, statuer og gjenstander som ble brukt av adelen og presteskapet i utførelsen av sine plikter.

mytologi og symbolikk fra Egypt med språket til gamle karakterer

Mange egyptiske symboler i et stort sett analfabeter tjente det avgjørende formålet med å formidle kulturens viktigste verdier til mennesker fra generasjon til generasjon. Da hadde bonden aldri klart å forstå litteraturen, poesi eller salmer som ble lest som fortalte historiene om hans guder og konger. Derfor ble denne historien representert på obelisker eller som en relieff på tempelvegger gjennom egyptiske symboler. De tre viktigste av disse, som ofte vises på amuletter eller i arkitektur i alle typer egyptiske kunstverk, var ankh, djed og septer. Disse ble ofte oppsummert i inskripsjoner og kan sees på sarkofager sammen i en gruppe eller hver for seg.

Den majestetiske tingen om gammel egyptisk symbolikk

mange tegninger og deres betydning på en vegg i det gamle Egypt

Så livet i det gamle Egypt var en sammensmeltning av de åndelige og fysiske aspektene av deres kultur i form av kunstnerisk arkitektur, symboler, amuletter og mange gjenstander. Disse ble brukt til å stå som et egyptisk symbol for lykke og beskyttelse. Disse symbolene spilte en viktig rolle i overføringen av kultur fra en generasjon til den neste, ettersom de ble skrevet på tempelvegger og obelisker og brukt i magiske og religiøse ritualer for både levende og døde. Alt dette ble gjort i form av hieroglyffer og som “Guds ord” for å dokumentere de viktigste hendelsene i gammel egyptisk historie, deres åndelige tro og kultur.

Egyptiske symboler ankh tatovering

et av de mest kjente tegnene og egyptiske symbolene ankh coptic cross

Dette er et av de mest kjente og mye brukte symbolene i det gamle Egypt og verden. Det er et nøkkellignende kryss med en spiss i form av en sløyfe. Ankh symboliserer evig liv, morgensolen, renselse, vannets livgivende kraft, klarsyn og forening av motsetninger som jord og himmel samt mann og kvinne (Isis og Osiris).

et av de mest kjente tegnene og egyptiske symbolene ankh tattoo coptic cross

I dette tilfellet er symbolet assosiert med egyptiske tatoveringskvinner så vel som “knutene til gudinnen Isis” og hennes mektige kult mellom (3150-2613 f.Kr.). Det er også kjent som Crux Ansata av koptiske kristne som representerer liv og udødelighet. Dette symbolet vises også i malerier, templer og graver, ettersom det var nøkkelen til eksistens og tjente som en amulett for å beskytte Gud.

ankh antikke kors som et egyptisk symbol for kjærlighet og tro på kristendommen

Ankh ble også sett på som et gammelt egyptisk symbol på kjærlighet. Kvinnelige guder var også populære i tidlig egyptisk historie. De ser ut til å være sterkere, for eksempel gudinnen Neith, for eksempel. Kanskje utviklet et slikt egyptisk symbol for kjærlighet seg fra Tjet, men denne teorien er ikke universelt akseptert. Ankh var imidlertid nært knyttet til kulten til Isis, og etter hvert som populariteten vokste, ble det også symbolets.

Ankh Neck egyptisk tatovering kvinner med edelstener detaljer for kvinner

Mange forskjellige egyptiske gudstatoveringer inneholder ankh og det vises sammen med Djed -symbolet i praktisk talt alle slike kunstverk. Vi ser det på sarkofager, gravmalerier, palassdekorasjoner, statuer og inskripsjoner. Som en amulett var ankh nesten like populær som scarab og djed.

Lotus -symbolet

lotusblomst som et egyptisk symbol for familiesolopprettelse og regenerering

Dette regnes som et ekte ikon i egyptisk mytologi og gammel egyptisk kunst. Den vakre lotusblomsten, også kjent som “vannlilje”, stenger om natten, synker under vann og våkner igjen om morgenen. Derfor ble det et egyptisk symbol for familie, sol, skapelse og regenerering. Lotusen er også knyttet til Atum-Ra, solguden. Som en gigantisk lotus dukket han opp fra urvannet i Nun, hvor solguden kom ut.

Egyptiske tatoveringer kvinner med lotusblomst som et symbol på femininitet

Osiriskulten ble assosiert som et symbol med begravelsesbilder og med avdødes inntog i underverdenen, som også symboliserer reinkarnasjon. Symbolet ble mye brukt i kunsten for å representere Øvre Egypt. Det har blitt funnet på æressteder i hele Egypt, på arkitekturen i de viktigste kuplene i de egyptiske søylene som representerer livets tre, i gravene, i hieroglyfer skrevet på papyrus, og på troner og hodeplagg til de guddommelige faraoene.

Symbolet for Djed -søylen

djed -søyle laget av gull i det egyptiske museet som et symbol på styrke og stabilitet

Kjent som “The Backbone of Osiris”, står det for styrke og stabilitet og er forbundet med underverdenens gud Osiris og skapelsesguden Ptah. Så det gjør det til et symbol på oppstandelse og evig liv. De gamle egypterne trodde at Djed -søylen var en kombinasjon av fire søyler som holdt alle fire hjørner av jorden.

kvinne med egyptisk tatovering på ryggen bestående av djed -symbol og ankh -kors med forklaringer

Det ble også brukt som et symbol på fruktbarhet på festivaler som understreket balanse i livet og håp i etterlivet. Disse ble følgelig gjort tilgjengelig av de store gudene i det gamle Egypt. En Djed -søyle er ofte plassert på bunnen av kister, der ryggraden til den avdøde lå slik at sjelen kan reise seg og gå inn i etterlivet.

Egyptiske symboler – Eye of Horus and Ra

Egyptiske symboler øye og ankh kors laget av tre

Symbolet “Eye of Horus”, også kjent som Wadjet, Udjat, Uadjet, Uto, Wedjoyet, Edjo og Uto, står for beskyttelse, helbredelse, helse og kongemakt. Mange kjenner det også igjen som en egyptisk symboltatovering av månen. De gamle egypterne trodde at amuletter med Horus øye hadde helbredende krefter. Det ble også brukt som et medisinsk verktøy for å måle ingrediensene i fremstilling av medisiner.

Egyptiske tatoveringer øye kvinne nakke svart blekk

I følge myten kjempet Horus og Seth for etterfølgeren til Osiris, og Seth skadet Horus venstre øye. Hator (eller Toth) helbredet deretter øyet med magi og Seth tilbød øyet til faren Osiris for å få det til live igjen. Av denne grunn er Eye of Horus også kjent som et symbol på offer for egyptiske tatoveringer. The Eye of Providence (the Masonic All-Seeing Eye) på amerikanske dollarsedler ble avledet fra Eye of Horus.

blå steinbit representerer horusøyet som en utstilling i det historiske museet

Det er forskjellige myter om opprinnelsen til symbolet fra øye til guden Ra. Imidlertid tror de fleste eksperter at dette symbolet faktisk var Horus ‘høyre øye. Over tid ble det kjent som Eye of Ra. De to symbolene representerte stort sett de samme begrepene. Ifølge forskjellige myter har imidlertid det andre symbolet blitt identifisert som personifiseringen av mange gudinner i egyptisk mytologi som Wadjet, Hathor, Mut, Sekhmet og Bastet. Ra / Re er solguden i egyptisk mytologi. Derfor symboliserer Ra’s øye også solen.

“Hva” egyptisk septer tatovering med symbolikk

kobber på holu som septer fra egyptisk kultur

Det var et symbol på makt og styre for gud og konge i gammel egyptisk historie og kultur. Det ble utviklet på tidspunktet for kong Djet (ca. 3000-2990 f.Kr.) i det første dynastiet.

vakre og realistiske egyptiske tatoveringer som betyr hva septer farget blekk

Hver gud hadde sitt eget hva-septer, som Hathor, Isis, Ra og mange andre. Guden Ptah kunne kombinere Anka, Djed og Was i sitt septer. Det var det eneste som passet Hans hellighet. Det er dermed kjent som “jordens skulptør”. Dette presenterte den absolutte viktigheten av fullstendighet og helhet.

Egyptiske symboler scarab

museumsutstilling egyptiske symboler scarab

Neste på listen vår er skarabéen, et av de viktigste symbolene i det gamle Egypt fra 2181-2049 f.Kr. Før Kristendommens oppgang. Også kjent som møkkbaggen, representerer scarabebillen (Scarabaeus sacer) solen, restaurering av liv og oppstandelse og transformasjon. Når egyptiske symboler representerte biller, gjorde det det også innen kunst og ikonografi.

skarabé tatovering underarm mann minimalistisk med symbolikk egyptisk skilt bille gjødselbille

Det gamle insektet rullet møkk i en ball og la eggene i den. Møllen tjente som mat for de unge da de klekket. De gamle egypterne så at livet kom ut av ingenting, noe som representerte transformasjon, gjenopprettelse av liv og oppstandelse for dem. Skarabinen ble identifisert med guden Khepri, som var mer som en assistent for Ra, og rullet solballen over himmelen.

Hekha og Nekhakha

hekha og nekhakha skurk og flak fra den egyptiske sivilisasjonen

Skurk og svøpe var symboler på faraos styre for statsmakt og kongens absolutte makt og kontroll over sine undersåtter. Når vi kjenner den opprinnelige funksjonen til skurk og flail, kan vi se hvordan de ble brukt som symboler for faraos roller. Skurken var kjent som Heka på egyptisk. Det dukket opp av staben (kjent som en awet) som gjetere brukte for å beskytte sauene sine. Skurken representerte faraos rolle som gjeter i omsorgen for det egyptiske folket. Skurken var kjent som Nekhacha på egyptisk. Det var en stang med tre perler i toppen. Historikere kunne imidlertid ikke være enige om nøyaktig hva dette ble brukt til.

hekha og nekhakha tatovering underarmer mann farget

Ordet “Hekha” er et epitet på Osiris, som betyr “å herske” og er et symbol på kongelig makt og styre. Symbolet var i hendene på hver konge og dronning som noen gang styrte Egypt. Skurken var et eldgammelt verktøy som gjetere brukte mens de brukte svøpet til gjeting og for høsting. De minnet om fortiden og viktigheten av tradisjon.

Ouroboros

slange ouroboros som et symbol for evighet og gjenfødelse samt avslapning

Som et av solens symboler representerer det Atons reiser, et av aspektene ved solguden. Også kalt Uroboros, står det for gjenfødelse, evighet og restitusjon.

ouroboros -tatovering på hoften av en kvinne som et egyptisk symbol for uendelig og evig liv

Symbolet oppsto da Atum gikk ut av det mørke vannet i form av en slange som fornyer seg hver morgen. Det er også kjent som et symbol på uendelig. Dette brukes i mange forskjellige kulturer, for eksempel i gresk og norrøn mytologi.

sphynx i forgrunnen med egyptiske pyramider i bakgrunnen

Egyptisk mytologi har store historier å oppdage. Mange tatoveres av egyptiske symboler som inspirasjon. Du kan kjøpe og oppleve disse uforglemmelige prestasjonene ved for eksempel å bestille en eventyrlig tur til Egypt. I tillegg kan du bestille et spennende Nile -cruise for å besøke de majestetiske templene til de egyptiske faraoene og utforske myter og motiver for egyptiske guders tatovering.

Previous Post
Moderne hjørnehus tilbyr et hjem for en stor familie
Next Post
Arbeide hjemmefra med barn: Kule ideer til rolle- og sensorspill med barnebordet “Flisat” fra Ikea