15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Runic Tattoo – Hva er meningen bak det og mange fine ideer!

Berakana viking tattoo design ideer underarm tatovering for kvinner

Runene er et mystisk skriftspråk som ble overlevert fra de gamle nordiske folkene i de germanske stammene. De hugget symbolene i steiner eller tre for å bruke dem som talismaner og spådomssymboler. Runealfabetet er fremdeles kjent som “Futhark” og består av totalt 24 runer. Selv i dag nyter de mystiske symbolene stor popularitet og utøver en utrolig fascinasjon. Leker du med ideen om å få en runetatovering, eller er du interessert i historie og ønsker å finne ut mer om opprinnelsen og betydningen? Les deretter videre – i denne artikkelen har vi satt sammen en detaljert forklaring av hver rune, samt mange flotte tatoveringsideer for deg!

Runetatovering – opprinnelsen til mystiske symboler

De eldste runene er nesten 2000 år gamle og danner en serie på 24 tegn. Ordet “Futhark” er sammensatt av lydene til de seks første runene. Siden folkene tilskrev symbolene magiske krefter, tjente de ikke bare som karakterer, men hadde også en funksjon som orakler. I følge mytologi hengte guden Odin seg på verdenstreet Yggdrasil for å gjenkjenne betydningen av runene. Han ofret seg selv slik at han kunne gi det til folk i gave.

Fehu runetatovering

Fehu Runes Tattoo Betydning Underarm Tattoo Design Kvinner

Fehu er den første runen fra gamle Futhark og oversatt bokstavelig talt betyr det “storfe”. Siden storfe ble brukt oftere som betalingsmiddel i antikken, regnes Fehu som rune for oppfyllelse, gevinst og fortjeneste. Først og fremst symboliserer Fehu mobilitet (løsøre) – det gjør folk bevisste på hva de allerede har fått og oppnådd i livet og beskytter eiendommen deres. Det står også for en ny begynnelse eller en ny start i livet – du sier farvel til fortiden og gir på denne måten plass til noe nytt og vakrere. En Fehu runetatovering ville være det perfekte valget for alle som står overfor en krise – det gir brukeren styrke til å overvinne eventuelle problemer.

Uruz runetatovering

Uruz runetatovering

Den andre runen står for Ur – aurochene, som i nordisk folketro var et kraftig totemdyr og sto for kraft og styrke. Uruz er et symbol på makt og står for mot og utholdenhet eller vitalitet og styrke. Runens magiske krefter hjelper brukeren til å overleve alvorlige sykdommer eller forhindre at de utvikler seg i utgangspunktet – det styrker både kroppen og psyken til mennesker. Det symboliserer også kunnskap og visdom. Et veldig interessant faktum er at hestesko ble avledet fra Uruz som et symbol på flaks.

Thurisaz Viking Runic Tattoo

Nordiske runetatoveringer ideer Thurisaz symbol betydning

Thurisaz er den tredje runen til den gamle Futhark og betyr “kjempe”. Det står for den indre styrken som du kan møte alt i livet som krysser din egen vei. Symbolet er også knyttet til guden Thor. Det representerer evnen til å passivt motstå uønskede konflikter. Det er et beskyttende symbol som er ment å informere brukeren om mulige endringer som ellers ville ha skjedd uten forvarsel. I tillegg har Thurisaz en regenererende evne og kan hjelpe med psykiske problemer.

Ansuz runetatovering

Viking runetatoveringer Ansuz tatovering på bein for menn

Ansuz betyr “lenke til de gamle gudene” og er en av de mektigste runene. Det står for inspirasjon, kommunikasjon og entusiasme, men også for visdom, harmoni og sannhet. Denne tatoveringen skal styrke brukerens personlige krefter og sikre en fri ånd og skarpt sinn. Ansuz oppfordrer folk til å gå gjennom livet bevisst og tenke nøye over alle beslutninger.

Raidho runes tatovering

Den femte nordiske runen betyr “ridning” eller “kjøring” og står derfor for reise i både praktisk og åndelig forstand. Det symboliserer også nye perspektiver og en ny livsstil – det hjelper brukeren å finne riktig retning. Raidho oppmuntrer også folk og gir dem til å forstå at selv om noe ikke går så problemfritt, vil alt bli bra til slutt.

Viking Runic Tattoo – Kenaz

Kenaz Finger-Tattoo Viking tatovering motiv små kvinner tatovering trender

Kenaz betyr “ild” og er en rune av kunnskap, forståelse, læring og undervisning. Det gjør det mulig for mennesker å se situasjoner tydeligere enn de vanligvis ville. Ild regnes som et symbol på skapelsen. Derfor legemliggjør Kenaz evnen og viljen til å oppnå noe i livet. I tillegg kan den indre ilden helbrede gamle sår og frigjøre deg fra problemene dine. Kenaz står også for kreativitet, livsenergi og inspirasjon.

Gebo rune tatovering

Gebo Viking tatoveringsdesign ideer underarm tatoveringsmotiver for menn

Gebo betyr gave eller gave til Gud og bør alltid minne oss på balansen mellom å gi og ta. Dette vikingesymbolet handler først og fremst om å holde løfter og opprettholde harmoni mellom mennesker. En Gebo -partner -tatovering kan også symbolisere lojalitet og evig kjærlighet.

Wunjo – den heldige sjarmrunen

Wunjo - den heldige sjarmrunen

Denne runen står for fred, glede, komfort, harmoni og partnerskap. Det forhindrer fremmedgjøring både i et kjærlighetsforhold og i et vennskap. I tillegg bør det hjelpe brukeren å leve i fred med seg selv og finne balanse. Wunjo kan også symbolisere suksess, velstand og rikdom.

Hagalaz runetatoveringer

Hagalaz runes tattoo wrist tattoo engine men

Hagalaz betyr bokstavelig talt “sludd” eller “hagl” og representerer dårlig vær. Det regnes som transformasjonens rune og minner oss om at alt før eller siden har en slutt, og vi kan ikke påvirke eller forhindre det. Men symbolet gir oss styrke til å akseptere disse endringene lettere og sikrer vår indre harmoni.

Naudhiz viking runetatoveringer

Naudhiz regnes som skjebnens rune og står for skjebnen og å overvinne motgang og lidelse. Det er et symbol på at du må godta din skjebne, enten positiv eller negativ, og leve med den. Naudhiz lærer oss at sorg og motgang er en del av livet, og at man ikke må frykte fremtiden – tross alt skjer alt av en grunn.

Isa viking rune

Isa viking rune

Den ellevte runen til den gamle Futhark betyr “is” og symboliserer “jeg”. Det står også for refleksjon, selvkontroll, klarhet og selvbevaring. Det minner oss om at vi bør fullføre det vi allerede har startet før vi stuper inn i noe nytt og ukjent.

Jera runetatovering

Jera tattoo design viking tattoo ideas for women small

Jera betyr “år” og er et symbol for livssyklusen og naturen. Det handler først og fremst om årstidene og skal hjelpe brukeren til å gjenkjenne det gode og det dårlige i alle tider og situasjoner. Det representerer også visdom og tålmodighet – hvis du har jobbet hardt, vil du bli rikt belønnet til slutt.

Betydning av Perthro rune

Perhtro Viking Symboler Betydning Tattoo Design For Kvinner Overarm

Denne runen symboliserer en terningkopp, som kan sees på som skjebnen. Den sier også at du kan ta skjebnen din i egne hender basert på dine egne beslutninger. Perthro betyr personlig utvikling og fortsetter å stå for fruktbarhet, feminin kunnskap og partnerskap.

Berkana rune tatovering

Berkana Rune Betydning Overarms tatoveringsdesign for kvinner små

Den attende runen betyr “bjørk” og akkurat som treet som blir levendegjort fra et frø plantet i jorden, representerer det fremveksten og veksten av et nytt liv.Berkana er kona til Odin og gudinnen til Vanen og er først og fremst knyttet til morskap og fruktbarhet. Det beskytter alt du elsker – din familie, venner, men også dine drømmer og mål.

Ehwaz rune mening

Ehwaz nordic rune tattoo extension finger tattoo design for women small

Ehwaz betyr hest og er en veldig sterk beskyttende rune som representerer verdens vertikale akse. I den nordiske folketroen er hesten et hellig dyr og symboliserer forholdet mellom dyr og mennesker. Runen gir mennesker et klart livssyn og står for harmoni, tillit og samarbeid. Siden det også er symbolet på det perfekte forholdet mellom en mann og en kvinne, er det perfekt for en vakker partnertatovering!

Mannaz rune

Mannaz Symbol Betydning Håndleddetatovering Ideer For Kvinner Liten

Mannaz betyr “menneske” og er en rune som symboliserer ens eget “jeg” og menneskeheten som helhet. Det betyr at det gir brukeren styrke til å si farvel til fortiden og å hilse på kjærlighet og nye følelser på nytt. En Mannaz -tatovering er designet for å stadig minne brukeren om å nyte og elske livet og alle øyeblikk. Den står fortsatt for fremsyn, intelligens, kreativitet og sosial orden.

Laguz rune mening

Laguz rune mening

Oversatt betyr Laguz “vann” og står for fred, livsenergi og en ny begynnelse, men også for drømmer og fantasi. Det er den perfekte runetatoveringen for alle som ønsker å leve og nyte hvert øyeblikk i livet til det fulle! Du må alltid lytte til din indre stemme og ikke ignorere drømmene dine – runen minner oss om at vi bør være ubetinget tro mot oss selv.

Ingwaz runetatovering

Inguz viking tattoo design arrow meaning

Ingwaz -runen, også kjent som Inguz, handler om to veldig viktige ting. På den ene siden handler det om “her og nå”. I stedet for å leve i fortiden, er alt du trenger å gjøre å fokusere på nåtiden og tro på den lykkelige fremtiden. Dette er runen til guden Freyr, som står for fred, vekst, høst og velstand. I tillegg regnes det også som et symbol på mannlig fruktbarhet og betyr omsorg, samhold i hjemmet og familien.

Viking runer – Dagaz 

Dagaz Rune Betydning Owl Tattoo Design For Women

Dagaz betyr “lys” og er sannsynligvis runen med den mest positive betydningen. Det regnes som et symbol på oppvåkning og skal bringe lys inn i mørket. På denne måten gir det oss klarhet og viser oss den riktige måten. Leter du etter svar på spørsmål som fremdeles er åpne? Da er en Dagaz runetatovering riktig for deg. Viking -symbolet står også for flaks, håp og sikkerhet.

Flere vakre ideer og inspirasjoner for en runetatovering

Viking Tattoo Design Unguz Symbol Betydning Underarm Tattoo Design Ideas For Men

Viking tatovering design for menn underarm tatovering motor

Viking runer tatovering som betyr tatovering design underarm for menn

Runetatovering Betydning Viking -tatoveringsideer for menn

Runetatovering Betydning Viking Tattoo Design Shoulder

Håndleddet tatovering design små akvareller tatoveringstrender

Inguz Rune Betydning Håndleddetatovering Ideer For Kvinner Liten

Gebo Viking runetatoveringer som betyr små tatoveringsmotiver for kvinner og menn

Inguz viking tatoveringsmotiv som betyr håndleddetatovering for kvinner

Jera Viking tatoveringsdesign små håndleddet tatoveringsmotiv kvinner

Inguz nordic runic tattoos wrist tattoo design for women small

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig