15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hjemmemedisiner for ondt i halsen: 4 oppskrifter på pastiller, fruktgummi og seig godteri

Hjemmemedisiner for sår hals tips triksoppskrifter

Hvis du har influensa eller forkjølelse, er nesen blokkert, hoste og ondt i halsen. Mesteparten av tiden er virus årsaken til symptomene. I dette tilfellet kan ikke selv antibiotika hjelpe. I stedet bør du hvile og vente på at immunsystemet aktiverer og bekjemper viruset. Symptomene kan nå lindres med noen naturlige midler. Tradisjonelt behandles en sår hals for eksempel med te. Hjemmemedisiner mot ondt i halsen er et alternativ: Ingredienser som honning, ingefær, sitron, nellik og hyllebær garanterer rask gjenoppretting. Vi tilbyr deg fire oppskrifter på pastiller, fruktgummi og seig godteri, som du effektivt kan hjelpe deg selv med.

Hjemmemedisiner for ondt i halsen: pastiller med sitron og ingefær

Lag hjemmemedisiner mot ondt i halsen selv

Hjemmelagde pastiller er et flott alternativ til tradisjonelle midler, spesielt for små barn. Selvfølgelig kan du bare gi de små de søte pastillene etter å ha konsultert legen din. Vårt tips: fortell ham alle ingrediensene, samt form og størrelse på tablettene. På denne måten kan han vurdere om og hvor ofte du kan gi hjemmemedisinen mot ondt i halsen og hvor ofte hver dag. Voksne kan ha en lolly annenhver time.

Hjemmemedisiner for en sår hals kur naturlig oppskrift nellik sitron lage selv

Til pastiller trenger du følgende ingredienser:

Sukker 200 g

Vann 225 ml

Sitronsaft 1 ss

Honning 1 ss

Ingefær, malt 1 ss

Fedd ½ ss

Hjemmemedisiner for oppskrift på ondt i halsen - oppskrift på matlagingsingredienser

Tilberedning: Ha sukkeret i en kjele, tilsett vannet og rør. Tilsett ferskpresset sitronsaft, honning, ingefær og nellik. Bland alt sakte i et minutt. Kok opp væsken over middels varme. Reduser deretter varmen og la det småkoke i 15 minutter, under konstant omrøring. Fjern forsiktig nellikene. La massen avkjøles ved romtemperatur. Legg bakepapir på arbeidsflaten. Ta en spiseskje, fjern litt av blandingen og legg på bakepapiret.

Hjemmemedisiner ondt i halsen pastiller barn oppskrift

Hjemmemedisiner for ondt i halsen: seig godteri med ingefær

Hjemmemedisiner for ondt i halsen Gjør ingefær seig godteri selv oppskrift

Våre seige godterier med ingefær, honning og sitronsaft kan være godt for halsen når du er forkjølet. De fukter slimhinnene, lindrer riper og styrker kroppens selvhelbredende krefter. En annen avgjørende fordel med dette hjemmemedisinen: De inneholder ingen sukker eller sukkererstatninger. Voksne kan strekke seg etter et godteri hver tredje time. Det er bedre å ikke gi tygge eller suge godteri til små barn opp til fire år fordi det er fare for kvelning. Så lenge legen tillater det, kan barn i skolealder ta et seig godteri hver 4. time.

Hjemmemedisiner for en sår hals ingredienser forberede instruksjoner

De nødvendige ingrediensene for neste oppskrift:

Ingredienser:

Vann 450 ml

Ingefær (skrelt og finhakket) 3 cm

Honning 3 ss

Sitronsaft (½ sitron, ferskpresset)

Gelatin, pulver 4 ss

oliven olje

Forbereder seig godteri for ondt i halsen, matlagingsinstruksjoner for barn

Tilberedning: Ha vann og ingefær i en kjele og kok opp. Reduser varmen og la blandingen småkoke over middels varme i 20 minutter. Ta en finmasket sil av rustfritt stål og sil væsken. Tilsett sitronsaft og honning, kok opp. Ta kjelen av ovnen og tilsett gelatin sakte under omrøring og oppløs. Smør en silikonmuffinsform med olivenolje og hell blandingen i formene. La det trekke i kjøleskapet i en time.

Hjemmemedisiner for en oppskrift på ondt i ingefær med seig godteri

Ta det seige godteriet ut av kjøleskapet like før inntak, la det stå i 2-3 minutter ved romtemperatur og ta det deretter. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager. Hvis du ønsker det, kan du også bruke silikonformer til sjokolade. I dette tilfellet må du tygge 2 godter hver tredje time.

Hjemmemedisiner for en vondt i halsen seig godterioppskrift

Hjemmemedisiner for ondt i halsen: fruktgummi med hyllebær

Hjemmemedisiner mot ondt i halsen Fruktkjøtt Elderbær Kanelfedd

Det neste hjemmemedisinen mot ondt i halsen inkluderer hyllebær. Fruktene brukes ofte som et middel i naturmedisin. De regnes som ekte vitamin C -bomber og har 18 g vitamin C per 100 g frukt. Mange andre mineraler og vitaminer bør også styrke immunsystemet. Medisinplanten inneholder også essensielle oljer som virker slimløsende.

Hjemmemedisiner mot ondt i halsen Liste over ingredienser i fruktgummi Hyllebær

Ingredienser:

Hyllebær (tørket) 120 g

2 kanelstang

10 fedd

Ingefær, malt 1 ss

Vann 225 ml

Honning 350 g

Gelatin 4 ss

Behandle ondt i halsen naturlig

Tilberedning: Ha hyllebær, kanelstang, nellik og ingefær i en kjele. Tilsett vannet og kok opp. Senk deretter varmen og la væsken småkoke til omtrent halvparten av den har fordampet. Ta en finmasket sil og sil væsken. Tilsett honning i massen og oppløs under omrøring. La småkoke i flere minutter.

Hjemmemedisiner mot ondt i halsen gjør fruktgummi selv

Tilsett gelatin sakte og oppløs under omrøring. I mellomtiden legger du bakepapir på arbeidsflaten og hell blandingen på toppen. La den avkjøles i kjøleskapet i en time, og skjær den deretter i biter med en skarp kniv. Ta det ferdige fruktgummiet 1-2 ganger om dagen.

Hjemmemedisiner mot ondt i halsen Fruktgummi hyllebær

Hjemmemedisiner for ondt i halsen: Slikketter med honning og sitron

Hjemmemedisiner for sår hals gjør slikkepinner

Til slutt tilbyr vi deg en klassisk oppskrift på slikkepinner med honning og sitron. De er spesielt populære blant barn fordi de er søte. I likhet med de tre andre oppskriftene kan du ha en slikkepinne hver tredje time. Det er verdt å ta lengre pauser fra tid til annen eller gi variasjon med et seig godteri.

Hjemmemedisiner for sår hals oppskrifter pastiller honning sitron

Ingrediensene på et øyeblikk:

Smør 120 g

Honning 350 g

Eplecidereddik ½ ss

Vann 30 ml

Sitronsaft (1 sitron, ferskpresset)

Hjemmemedisiner for ondt i halsen Lozenge gir deg instruksjoner

Tilberedning: Tilsett først smøret i en kjele, deretter honningen, vannet og eplecidereddik. Kok opp væsken og kok deretter i 10 minutter. Rør blandingen av og til. Tilsett deretter sitronsaften og rør. La det småkoke i et minutt til. I mellomtiden legger du et ark bakepapir på arbeidsflaten. Ta en teskje, fjern litt av blandingen og legg på bakepapiret. La pastillene avkjøles ved romtemperatur. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.

Lag hjemmemedisiner mot ondt i halsen selv

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig