15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bygging med barn – konstruktive spill for gutter og jenter

Bygge med barn -konstruktive-spill-treblokker-pinne-kopper

Barn forstår verden rundt gjennom lek og er alltid nysgjerrige på nye ting. Med enkle materialer som byggeklosser, legoklosser, pinner osv., Glir barn inn i rollen som arkitekter og ingeniører i en tidlig alder. Du eksperimenterer med materialer og figurer, blir kjent med egenskapene til de forskjellige formene og bestemmer ubevisst noen av de grunnleggende reglene for statikk. Å bygge med barn som en interaktiv aktivitet former kreativ tenkning og mye mer.

Å bygge med barn former kreativ tenkning

Bygge med barn -konstruktive-spill-balanse-trekuber-trespatler

Spill for design og bygging er vanligvis egnet for barn fra 4 år. I denne alderen har de allerede mestret grunnleggende motoriske ferdigheter og holder fokus lenger. Følgende lekne ideer er først og fremst rettet mot gutter, men noen jenter synes også disse er interessante og spennende.

Å bygge med barn – konstruktive spill med byggeklosser

Bygge med barn -konstruktive-spill-treblokker-trespatler-naturlige materialer

Hovedfordelen med denne typen spill er at det ikke krever dyre materialer eller tilbehør. Noe av utstyret kan imidlertid tinker med deg selv eller lages av en håndverker fra vennekretsen din. Byggeklosser og elementer laget av tre er best. Naturmaterialet er spesielt barnevennlig og miljøvennlig.

Bygging med barn – enkle materialer og verktøy

Bygge med barn -konstruktive-spill-kopper-treblokker-trekubber

Kopper brukes også. Du er velkommen til å bruke hvilke engangskopper, men pass på at disse ikke er for tynne og lette. Velg disse laget av relativt hard plast, da de er mer stabile og gir også bedre holdning. Imidlertid blir de til tårn og kompliserte strukturer som må holde ut.

Å bygge med barn – oppnå balanse

bygge-barn-konstruktive-spill-kopper-trespatler-trekubber

Som byggeklosser foretrekker du å bruke dem av samme størrelse og vekt. Der vil hele konstruksjonen støtte og sikkert lette. Trebiter er best, det samme er kuboider, da de enkelt kan stables og ordnes oppå hverandre. I tillegg er torget et grunnelement i reell konstruksjon.

Bygning med barn – tårn laget av trekuber og kopper

bygge-barn-konstruktive-spill-kopper-trespatler

Først skal barnet bli vist hvordan spillet fungerer. Prøv å gi et eksempel og viktige forklaringer. Et tårn kan bygges for å være stabilt i høyden hvis du legger minst noen få horisontale linjer i mellom.

Å bygge med barn kan noen ganger mislykkes 

bygge-barn-konstruktive-spill-tårn-trespatler-trekubber

Barn lærer gjennom eksperimenter, og sånn må det være. Forklar at mislykkede forsøk har verdi, og det neste er sikkert vellykket. I tillegg kan man ta en lærdom av det og ikke gjenta feilen neste gang.

Bygge med barn – med kopper og trespatler

bygge-barn-konstruktive-spill-kopp-tårn-arkitektur

Å bygge med trekuber er lettere enn å bygge med kopper. Dette består i plastens lette vekt og at koppene faller ned med den minste ubalanserte bevegelsen. Trespatler vil sikkert støtte og stabilisere den komplekse konstruksjonen. Disse vil tjene som grunnstruktur i hver etasje.

Bygge med barn – Tre klesklyper av tre brukes også

bygge-barn-konstruktive-spill-naturmaterialer-trespatel-klesklyper

Den samme klespluggen, laget av tre, kan også brukes i barns lek. Kreative konstruksjoner kan holde ordentlig og være stabilt bygget opp. Legg merke til koblingselementene. I prinsippet er dette svake punkter og må tas på behørig hensyn.

Bygg strukturer som holder godt med barn

bygge-barn-konstruktive-spill-stopp-eksperimenter-klesklyper-trespatler

Legg litt press på konstruksjonen og test om den holder riktig. Det er fantasifullt å plassere forskjellige objekter, for eksempel bøker eller andre, på den og gradvis øke vekten.

Bygg med barn – tårn laget av naturlige materialer

bygge-barn-konstruktive-spill-tårn-trespatel-klesklyper

Tårn kan bygges av alle materialer og elementer. Vær kreativ og tilby flere av de samme komponentene å velge mellom, som kan brukes fantasifullt. Byggeklossenes form er avgjørende for om de er egnet for bygging og design. Som et lite tips kan vi fortelle deg at hver del skal ha minst to flate, jevne sider slik at bygningen fungerer.

Bygging med barn – enkle konstruksjoner for nybegynnere

bygge-barn-konstruktive-spill-trepinner-trespatler-kryss

For nybegynnere innen konstruksjon eller mindre barn, vil vi foreslå å håndtere enklere konstruksjoner først. Lek med hvordan elementene kan stables oppå hverandre, om de kan overlappe bærekraftig og hvilke som kan brukes til å konstruere en høyde. Bare eksperimentere!

Å bygge med barn – kjedereaksjoner

bygge-barn-konstruktive-spill-trespatel-kjedereaksjon-dominoeffekt

Kjedereaksjoner er like spennende for store og små, og det er verdt å håndtere dem. Du kan selvfølgelig teste dominoeffekten sammen og dermed ha det veldig gøy. Fjern den første plastkoppen for å starte kjedereaksjonen.

Enkel kjedekonstruksjon laget av kopper og trespatler 

bygge-barn-konstruktive-spill-kopper-kjedereaksjon-trespatler

Noen ganger er det også morsomt å ødelegge det som er bygget slik at noe nytt kan komme ut av det. Gi barnet nok spillerom til å lære å bygge og designe seg selv, og vær til stede for å oppmuntre dem til å starte et nytt etter det mislykkede forsøket.

Å bygge med barn – verktøy brukes også

bygge-barn-konstruktive-spill-trespatel-konstruksjon-stopp

* alle lekne inspirasjoner kommer fra ‘Sparsomme spill for gutter og jenter’

Previous Post
Nellik av blomster – hvilke følelser de forskjellige fargene uttrykker
Next Post
Tredemølleopplæring – 12 nyttige tips for effektive kondisjonstreninger