15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sette opp et delt barnerom: ideer og tips for 3 eller 4 barn

sette opp et felles barnerom design optimalt fire senger møbler

Ofte må flere søsken dele et barnerom, fordi du ikke alltid kan unne deg et eget barnerom for hvert barn. Noen ganger føler foreldre seg skyldige i at de ikke kan gi nok plass til sine avkom. Andre, derimot, tar en bevisst beslutning om å få brødre og søstre til å dele rom. Men planlegging er ikke alltid lett, spesielt hvis søskenrommet må settes opp for tre eller fire barn. I det følgende har vi samlet nyttig informasjon og tips for deg om hvordan du setter opp et koselig og praktisk felles barnerom. Med disse møbleringsideene til barnerom for tre eller fire barn, litt kreativitet og planleggingstalent, støtter du fredelig sameksistens og skaper et sted å føle seg bra.

Å sette opp et felles barnerom – krav, fordeler og ulemper

senger 4 barnerom skaper eksempler på ideer

Selv om eksperter ikke er enige om hvorvidt et søskenrom for tre eller flere barn er gunstig for barna eller ikke, har fellesrommet mange fordeler. Ungdommene lærer tidlig å vise hensyn til andre og inngå kompromisser. De fylles også trygt og sikkert og kan stadig utveksle ideer. Det vakreste med søskenrommet er definitivt moroa og den verdifulle muligheten til å oppleve eventyret sammen.

fargerikt oppsett barnerom design 3 barn lenestoler trapper

Spesielt i begynnelsen skjer det ofte at barna distraherer hverandre og praktisk talt holder dem våkne når de sovner. Men dette er ikke en grunn til bekymring, for barna gjør det klart for sine brødre og søstre når de virkelig vil sove. En av de viktigste forutsetningene hvis du setter opp et barnerom sammen, er søskenbildet. Selv om små krangler er helt normale, må barna komme veldig godt overens for å holde krangelsessituasjonen innenfor grenser.

fire søsken satt opp design barnerom lagringsplass trapper

Det spiller ingen rolle om barna er av samme eller forskjellige kjønn. Når det gjelder de forskjellige aldre, er det beste intervallet mellom 2 og 4 år. Når avstanden er nærmere, deler barna de samme interessene, men er ofte sjalu på hverandre. Hvis aldersforskjellen er større enn 4 år, ville det være vanskelig, spesielt for det eldre barnet, å dele barnerommet. Nedenfor finner du tips så vel som interiørideer og eksempler hvis tre eller flere barn må dele søskenrommet.

Å sette opp et felles barnerom for tre eller flere barn – hva du skal se etter?

unge jenter søsken etablering

Hvis du skal sette opp et felles barnerom for flere søsken, er det viktig at rommet er så stort som mulig. Jo mer plass som er tilgjengelig, jo lettere er det å sette opp barnerommet og jo mer behagelig avkommet ditt vil føle der og ikke hele tiden kommer i veien. I mindre leiligheter er det ofte ikke mulig å gjøre om et soverom til et barnesoverom.

jenter barnehage dekorere ideer skape søsken

Nedenfor finner du ideer og inspirasjon til hvordan du også optimalt kan innrede små barnerom. For å skape mer plass i søskenrommet, er det noen ganger verdt å flytte noen ting ut av rommet. Barnas skrivebord kan for eksempel flyttes til studiet. Hvis du bruker å innrede barnerommet sammen, er det lurt å skaffe nøytrale møbler, ettersom barnas interesser endrer seg raskt.

sette opp barnerom ideer design kanner 4 barn

Til slutt kan du legge til fargeaksenter med flotte maling på veggen eller andre dekorasjoner og skape en vakker verden med barnas favoritthelter. Det er best å involvere barna i utformingen av barnerommet. Hvis ungdommene har noe å si i beslutningsprosessen og velger sin egen stil, blir det færre klager senere. En klar inndeling er også en fordel.

Barneromsinnredning – ideer, tips og eksempler

initialer gutter satte opp felles barneromhode

Uansett størrelsen og arten på rommet, prøv å bruke tilgjengelig plass optimalt og kreativt og få mest mulig ut av hver kvadratcentimeter. For eksempel, hvis du må sette opp et delt barnerom som skal ligge i et høyt rom, kan du fordele sovealternativet på flere nivåer. Så barna har sengene sine på to eller tre nivåer.

3 senger i ett rom + studieplass for hvert barn

barnerom lage veggdesign 3 barn i ett rom

I søskenrommet for flere barn er loftsengen definitivt en ekte klassiker. Du kan bruke den til å lage et nytt nivå i lavere rom og trylle frem verdifull plass i et lite og smalt barnerom. På markedet kan du finne mange forskjellige modeller av barnesenger som passer perfekt inn i plassen som er planlagt for dem.

trinnideer plassbesparende innredning felles barnerom

For eksempel er det praktiske hjørnesenger som er den ideelle løsningen for større søskenrom. De tilbyr ikke bare ekstra soveplass, men også flotte lekemuligheter som barna vil sette pris på. Hvis barnesoverommet er ganske langstrakt, kan du sette opp en køyeseng som kan flyttes sidelengs. Ellers er det skyskraperen trippel senger og firemannsrom, som er et skikkelig plassbesparende mirakel fra en viss høyde.

uttrekkbare senger lenestoler lyst innredet søsken soverom

Den avgjørende faktoren for en fredelig og lykkelig sameksistens i søskenrommet er et tilfluktssted hvor hvert barn kan trekke seg av og til og tilbringe en stund der uforstyrret. Det er veldig viktig for alle søsken, om enn kort, å ha sitt privatliv. Et slikt område kan lett skilles fra resten av rommet ved hjelp av et gardin eller en hylle.

smale høye eksempler søskenrom oppå hverandre for å spare plass

At flere barn deler det samme soverommet, betyr selvfølgelig ikke at de oppfattes som en helhet. Hvert barn må gis muligheten til å vise sin egen personlighet. På denne måten kan veggen bak din egen seng omdannes til et unikt kunstverk. La dine nærmeste få si noe om valg av farge når du setter opp og designer et barnerom sammen.

lite barnerom med 3 senger

3 barn i ett rom med tre senger

Hvis du setter opp et barnerom for tre eller fire barn, bør du også sørge for at det er nok åpen plass. Barna bruker mye tid på å leke, male eller bare boltre seg. Av denne grunn må det opprettes mye lagringsplass slik at de kan bevege seg fritt. Spesielt med tre eller fire søsken er det mye som må stuves bort.

4 barn i ett rom

fire barn søsken satte opp et felles barnerom

Skuffer under sengene, hyller på veggen og esker til mindre leker holder ting ryddig og forhindrer kaos. Selv om barnerommet er organisert i flere enkeltområder, er det lett for barna å rydde opp. I tillegg til lekeområdet, lag et konstruksjons- eller håndverkshjørne, og bare la så mange leker være nødvendig. Erfaring viser at barn leker bedre med færre leker.

Barnerom for 3 barn

tenåringsstige sokkelbarnehage for 3 barn

Spesielt når to jenter og to gutter deler søskenrommet, kan alle få sin egen farge. Med en enkel veggfarge i barnerommet har du drept to fugler i en smekk. Søsknene ga sitt eget rom et personlig preg og sørget samtidig for at de enkelte områdene ble visuelt skilt.

3 barn, 1 rom

plattform stige innredning ideer senger felles barnerom

Med gjennomtenkt planlegging, noen få triks og orden, kan du hjelpe barna med å få et flott og koselig barnerom. Ungdommene er velkomne til å invitere venner og stolt vise sitt eget rike. Delt lykke er lik dobbel lykke og mye moro er garantert.

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig