15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Baldakin på barnerommet som sengekapell eller leketelt – DIY ideer og tips

Baldakin i barnehagen prinsesse barnehage leke telt lesehjørne

Barnerommet er et helt spesielt sted i leiligheten som er spesielt designet for de minste beboerne. Her sover du ikke bare, men også leker, gjør håndverk og koser. Derfor bør innredningen i rommet stimulere fantasien til de minste og bidra til deres utvikling. Hvis du for tiden leter etter vakre møbleringsideer til baby- eller barnerommet, finner du inspirasjon og tips til kalesje på barnerommet hos oss. Du kan designe den som en baldakin over barnesengen eller gjøre den om til et drømmeaktig lekteltelt. Vi viser hvordan du gjør det!

Fordelene med et baldakin

himmelseng barnehage diy idé kalesje licherketten

En baldakin eller kalesje er ikke bare flott for barn. En himmel kan også brukes som et fantastisk tilbehør på foreldrenes soverom eller til og med i stua. Kalesjen kommer opprinnelig fra tropene, hvor den brukes som en beskyttelse mot mygg og andre insekter. Fremfor alt brukes transparente mesh -stoffer til sengekronene, slik at soveområdet får nok lys og luft.

himmelseng kalesje barnehage dekorere ideer

Sengekroner er ikke bare et praktisk valg for soveområdet, de gir også et snev av eleganse til rommet. Spesielt på barnerommet minner kalesjen om rommet til en prinsesse og er derfor spesielt populært blant små jenter. Baldakiner er typiske for møbler i skandinavisk stil og skaper en drømmende atmosfære i rommet.

seng kalesje barn jenterom rosa baldakin

Kalesjen i barnehagen kan enten utformes som sengekapell eller som telt for lekeområdet. Himmelen over barnesengen skaper et slags beskyttet område for å sovne, mens leketeltet er det perfekte gjemmestedet for barn. Nedenfor er DIY -ideer og tips for begge variantene.

Lag kalesjen i barnehagen selv

baldakin barnehage jente seng kalesje

Med et baldakin kan barnerommet raskt forvandles til et koselig tilfluktssted som stimulerer barnets fantasi. Baldakiner for jenter og gutter kan enten kjøpes ferdig eller settes sammen selv. De kan vanligvis henge i taket eller muligens på veggen. Et unntak er himmelsenger som allerede har høy ramme. I dette tilfellet blir kalesjen hengende fra denne rammen.

DIY baldakin barnehagetips selv

Hvis du vil lage en baldakin selv, trenger du følgende:

  • en baldakin i flytende stoff i en matchende farge
  • Takhake og snor for festing til taket
  • stor broderiramme eller hula -bøyle (valgfritt)
  • Valg av dekorasjon, f.eks. B. feelys, kranser laget av stoff, vimpelkjeder, etc..

Tips for montering av baldakin

Det valgte materialet spiller en viktig rolle for en vakker baldakin i barnehagen. Stoffet skal være mykt og flytende og matche fargen på veggen. Kontrastfarger er også en god idé hvis du vil fremheve rommet med sengekronen. Hvis du ikke vil bruke penger på en ferdig baldakin, kan du lage en selv. Du kan til og med bruke myggnett til dette. En annen god idé er å kjøpe gardiner i vanlig farge og dekorere dem selv. Du kan gjøre dette veldig enkelt med en hvilken som helst farge og svampebørster.

Lag sengekalesje selv – instruksjoner

baldakin barnehage barneseng kalesje diy idé

Når du har samlet alt nødvendig materiale for kalesjen i barnehagen, kan du komme deg på jobb. Bestem først stedet der takhaken skal festes. Som regel er en baldakin hengt i midten over hodet på barnesengen. Men hvis det er en liten babyseng, er det et optisk hyggeligere alternativ å plassere den i midten over sengen.

Fest kalesjen til barnehagens takkrok

For å bestemme riktig punkt for takhaken, kan du prøve å teppe en lang snor på taket. Når strengen faller der du vil ha den, har du funnet poenget å bore. Kalesjen i barnerommet må være godt festet til taket, så pass på at takhaken er godt forankret.

himmelseng kalesje lag din egen broderiramme diy

Nå kommer vi til å henge sengetaket. Hvis du bruker en hula hoop eller broderiramme, må du nå knytte kalesjen rundt den eller bare trå den (hvis kalesjen er i form av gardiner). Hele konstruksjonen kan nå henges fra taket med en solid ledning. Kalesjen til barnesengen er klar.

Lag en baldakin i lekeområdet

baldakin barnehage hula hoop dekk mesh diy

Kalesjen på barnerommet er også perfekt for en kul design av lesing og koselig hjørne. Med det flytende stoffet kan du designe et drømmeaktig lekteltelt for barnet ditt, som er perfekt for å boltre seg, leke og slappe av. I motsetning til sengekalesjen, i dette tilfellet bør materialet til kalesjen definitivt ha en lys farge og være så gjennomsiktig som mulig.

rosa baldakin barnehage beige gull dekor

Forresten, en baldakin kan festes i det koselige hjørnet så vel som over barnesengen. Du bestemmer først hvor den skal henges og borer deretter hullet til takhaken. Slik at kalesjen ligner et ekte telt, kan du utelate broderirammen og feste stoffet direkte på takhaken. I rom med svært stor takhøyde kan leketeltet også festes til en hyllebrakett på veggen.

baldakiner på lekeområdet gjør sitteputer koselige

Hvis du vil gjøre det koselige hjørnet mer behagelig, bør du sette opp “teltet” på riktig måte. Et rundt teppe med et morsomt mønster, noen få seteputer med vakre motiver og selvfølgelig barnets favorittleker er definitivt en del av det.

Dekorer kalesjen i barnehagen

baldakin barnerom dekorere ideer lekehjørne

Selv om baldakinen i seg selv ser veldig dekorativ ut på barnerommet, kan den omdannes til et vakkert blikkfang med riktig dekorasjon. Med en kjede av lys kan du for eksempel gjøre leke -teltet til et attraktivt sted både på dagtid og kveldstid. Hjemmelagde vimpelkjeder laget av papir eller stoff tilbyr en annen flott dekorasjonside for sengekronen. Juster fargene for dette til fargepaletten på barnerommet for et vakkert romdesign.

seng baldakin gutt pertol blå fe lys

Til tross for tilknytning til prinsesser, er kalesjen i barnehagen ikke utelukkende for jenter. Små gutter vil også elske å leke i et leke telt eller sove under kalesjen. Velg en passende farge som ikke ser jentete ut, og skap en skjermet oase av fred eller et kult lekeområde for gutten din.

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig