15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Klatrevegg barnas rom – eventyr for de minste mellom sine egne vegger

Klatrevegg barnerom bygge selv diy prosjekt svart fargerike gripestenger leker

Vi vet alle at barn elsker å utforske hvert hjørne av hjemmet eller møbler. Av denne grunn kan du gjøre dem i stand til å bruke all sin energi der ved å ha sin egen klatrevegg. Klatring er en flott idrett som fremmer styrke, motorikk og koordinasjon. Det er noen gode alternativer, alt fra den enkle til den mer komplekse klatreveggen. Uansett om du vil bygge en enkel interiørstruktur eller en imponerende labyrint i bakgården, kan du ta en titt på våre inspirerende klatrevegger for å gjøre ditt inntog enklere.

Design klatreveggbarnerommet selv

Klatrevegg barnerom bygge selv diy prosjekt hvitt trehåndtak skrudd på småbarnsbestigninger

Så et klatreveggbarnerom gjør det mulig for dine små å delta i den dynamiske aktiviteten som er attraktiv for et stort antall mennesker. Interessen for fysisk trening har også fordelen av at klatring også gir muligheter for å utvikle kognitive, sosiale og emosjonelle ferdigheter. Bare ta med deg eventyret med å klatre hjem. Slike konstruksjoner kan være veggene i fellesrom, soverom og treningssentre.

Klatrevegg barnerom bygge selv diy prosjekt barneseng kryssfiner paneler

Det er et stort utvalg av klatrevegger, alt fra varianter for småbarn til de for avanserte klatrere. Begynn i det små, med et slag på håndleddet på en veggflate eller to, eller gå stort og dekk veggene i en kjeller med det. Du kan til og med bli veldig kreativ og bruke paneler for å få tilgang til et loft, for eksempel. Alternativene inkluderer også egendesignede DIY-prosjekter, egeninstallasjon eller profesjonell konstruksjon.

Klatrevegg Barnerom Bygg selv DIY -prosjekt Hvit Grønn Blå Håndtak Barnetak

Klatreveggs barnerom er en fin måte for de minste å bruke tiden sin aktive og sunne. Det er spesielt moro for barna og kan også være en skikkelig utfordring for foreldre. Enten du er barn eller voksen – du vil definitivt nyte klatreveggbarnehagen hjemme. Og det beste er at det er ganske enkelt å installere. Alt du trenger er en solid vegg (ikke en skillevegg) og noen klatrehold. Hvis du ikke vil feste klatrestativene til selve veggen, kan du bruke kryssfinerplater og deretter bli så kreativ som du vil. Du kan også bygge klatrevegger selv i forskjellige vinkler for å oppnå ønsket eventyrlig opplevelse i ditt eget hjem.

DIY klatreveggbarnehage

barn lekerom hjørne trebord sofa sofa hvit marineblå moderne rustikk sjakkbrett

For de byboerne som ikke har gresskledde bakgårder og bare sporadisk tilgang til parker, er det ofte en øvelse i desperat kreativitet å få barna til å blåse av litt damp. En innendørs klatrevegg i et barnerom kan være et godt og trygt tillegg til lek. Det er et prosjekt som også kan gjøres over en helg. Det er mange fordeler med å installere en klatrevegg innendørs. På den ene siden krever ikke klatreveggerommet noe tidkrevende oppgradering eller opprydding etter spilletid, og gir på den annen side muligheten for eventyrlig lek.

diy klatring holder Elegant Diy Kids Climbing Wall Awesome Media Cache Ak0 Pinimg 1200x 0d Ed 19

Klatring forbedrer også barns følelse av balanse og koordinering. Med en så mental og fysisk utfordring vil de små neppe legge merke til at de faktisk får en fullverdig trening. Du vil ha det gøy å gjøre det, mens de forskjellige håndtakene og overflatene gir mulighet for forskjellige samarbeidsspill. Klatrevegger er også relativt trygge, med målet å bevege seg fra side til side. Håndtak kan plasseres bare noen få centimeter fra gulvet for å unngå skader fra fall.

Vurder lekerommet

Klatrevegg Barnerom Bygg selv DIY -prosjekt Grå Håndtak Garasjekjeller Skyvedører i glass

Det første trinnet i utformingen av en klatrevegg for barnas rom er å sørge for at veggen er solid nok. Hvis det er gips, kan du forsterke tappene ved å skru dem til ytterligere trepaneler eller kryssfiner. Dette høres kanskje litt over toppen ut, men hvis du ikke har betongvegger, ville dette være et fornuftig alternativ. Panelene vil gjøre jobben, og det sier seg selv at du bare skal jobbe med sikre materialer. Et jungeltreningsrom eller klatrevegg trenger ikke nødvendigvis å være høyt, spesielt hvis de er beregnet på småbarn. Imidlertid, hvis du har et område med stor takhøyde, kan det ha flere alternativer og design å bygge videre på.

Forbered materialene

Klatrevegg barnerom bygge selv diy prosjekt trepanel smårolling

Deretter er den beste måten å bestemme den rimelige bruken av kryssfiner basert på størrelsen på klatreveggen du planlegger å bygge. Klipp disse i størrelse slik at de kan festes til veggen. Utsnitt for ventiler eller stikkontakter kan også være nødvendig. Så snart du har kuttet kryssfinerplatene til riktig størrelse, kan du også tapetsere dem med interessante mønstre, eller bare la dem være som de er. Men hvis du velger tapet, bør du vite at tradisjonell tapetlim ikke alltid holder seg til tre. Trefibrene absorberer vannet i limet, slik at papiret bare faller av når det tørker.

klatrevegg barnerom diy prosjekt trepanel gutter trommer loft seng

På grunn av dette kan du belegge kryssfiner med en passende primer før du bruker vanlig lim for cellulose. Andre alternativer for veggoverflater er vanlig vannbasert uretan eller en kornet strukturmaling. Som nevnt ovenfor kan du bare la treet være slik det er for et minimalistisk utseende. Hvis du er en av minimalistene, vil en solid sliping være en god idé å unngå splinter i de fine små hendene til barn.

Velg riktig design og form

klatrevegg barnerom diy prosjekt loftseng tretrapper hyller hengende lampe

Godt utformede klatreveggbarnerom kan også være modulære. For eksempel, hvis en konfigurasjon for barna blir kjedelig, kan du flytte og justere håndtakene. Derfor må du bore alle potensielle hull i tillegg mens de såkalte T-mutrene er installert foran veggene. Når klatreveggen er lukket på toppen, kan du ikke installere flere T-muttere. Du er da angitt i antall og plassering av hullene.

klatrevegg barnerom bygge selv diy prosjekt trepanel loftseng

Når du er sikker på at du har alle nøtter på plass, snu kryssfiner og snakk om flis som stikker ut. Skru av panelene ved å starte nederst og jobbe deg opp. Plasser hullene mot hverandre slik at overflaten forblir fri for hindringer. Avslutt kantene på klatreveggen med en kvartpinne eller trim dem hvis du vil ha et renere utseende. Når panelene er på plass, kan du påføre et par strøk vannavvisende uretan.

Legg til tekstur og styrke

Klatrevegg barnerom bygge selv diy prosjekt grå paneler griper barn klatre

Generelt brukes trehåndtak best i det nedre området der føttene vil berøre dem. Imidlertid kan du enkelt integrere større trehåndtak i den nye veggen ved å bruke sunn fornuft. Og hvis du finner ut at du ikke har nok T-muttere mens du bygger veggen din, kan du alltid feste trehåndtak direkte til overflaten. Gripehåndtakene må også tåle mye vekt hvis en person som veier over 45 kilo henger på veggen. Hardtre er et flott utgangspunkt i denne forbindelse, spesielt hvis du vil gjøre håndtakene små eller tynne.

klatrevegg barnerom diy prosjekt trebord jente rosa sofa leketøy

Det siste som bør skje er at noen bryter et grep mens noen holder på ham. Vurder også trekorn. Tre flis og porefrie er mindre utsatt for brudd under bruk. I naturen har hver stein en tekstur, noe som garanterer klatrere et stabilt grep. Grovhugget tre har en viss tekstur, men dette kan raskt forsvinne etter gjentatt bruk. Generelt gjør slitasje overflaten glatt, og svette, fete hender har samme effekt som smøremidler, noe som gjør håndtakene vanskelige å bruke. Å legge til tekstur med håndverktøy er en god start, og jo mer det er, desto bedre og viktigst er det tryggere at klatreveggbarnehagen kan bli.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!