15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

5 vanlige feil ved oppsett av barnerom

Et barnerom må nødvendigvis være mangfoldig når det gjelder interiørdesign. Foreldre står overfor flere beslutninger som må tas for at både barnet og seg selv skal være trygge på sikkerheten og komforten i rommet. Imidlertid gjør mange av oss fremdeles de samme feilene når det gjelder å skape et harmonisk rom for en baby eller et eldre barn. For å hjelpe deg med denne oppgaven, vil vi vise deg noen typiske innredningsfeil i barnehagen og også gi tips om hvordan du fikser dem.

 Feil # 1 – ser bort fra sikkerhet

Babyrom for ballonger med gutter og romerske persienner med verdensreiser

Ta hensyn til plasseringen og antallet stikkontakter, elektriske apparater og kabler i barnehagen, og sørg for at de er skjult og isolert.

Når du legger fliser, tapetserer og maler møbler, er det nødvendig å unngå etsende syntetiske blandinger med sterk lukt.

Barn i alle aldre foretrekker å leke på gulvet, så et teppe bør ikke mangle på barnerommet. Det er best å velge et kompakt barneteppe med en kort haug. Syntetiske materialer er bedre egnet for barnerommet fordi de er robuste og neppe forårsaker allergi.

Stol på naturlige materialer i babyrommet

Vurder nøye materialvalget for møbler, tekstiler og dekor. Bruk naturlige materialer som tre, bomull, lin og ull.

Hengelamper bør plasseres så høyt som mulig fra taket og vekk fra sengen. Bord- og gulvlamper skal være stabile og ha en bred sokkel. Når det gjelder vindusdekorasjon, er det bedre å velge romerske persienner og lyse gardiner.

 Feil # 2 – Rommet ser rotete ut

Kjønn nøytralt barnerom i beige og mynte

Foreldre legger veldig ofte møbler og gjenstander i barnehagen som er helt ubrukelige for barnet, for eksempel en stor gammel garderobe eller en stor kommode fra stua eller et par imponerende store vingestoler. Men hvis du tenker nøye over det, er det nettopp disse objektene som tar den verdifulle plassen for boltring og lek.

På et babyrom under 3 år det bør ikke være noe overflødig at det ved et uhell kan falle over eller velte. En barneseng, en liten garderobe eller en kompakt kommode er tilstrekkelig.

Bokoppbevaring på hyller på barnerommet

Gjør også plass til lagring av leker og de første barnebøkene (det kan være en liten hylle laget av trekasser), samt et kreativitetsområde hvor du kan plassere et barnebord og en stol.

Barnerom for jenter 3-6 år med innebygd garderobe, sittegruppe og hyller

En jente eller en gutt i alderen 3-6 år kan allerede ha hobbyer som modellering, gåter eller tegning. Et barn i denne aldersgruppen kan fortelle nøyaktig hvilke leker og hvilke farger og former de liker best. Derfor er det nødvendig med mer lagringsplass for alt dette.

Det må imidlertid bemerkes at barnet ditt fortsatt trenger nok plass til bevegelsesspill, så det anbefales ikke å sette opp for mye møbler. For eksempel, i stedet for en kommode, ville det være bedre å henge to eller tre hyller i en passende høyde for barnet.

Ungdomsrom for jenter med loftseng og skrivebord, inkludert parisisk stil i rosa og hvitt

For et barn mellom 6 og 12 år barnehagen skal se annerledes ut. Et større skrivebord er nødvendig og behovet for et lekeområde forsvinner gradvis. Selv den lille prinsessen kunne ønske seg en enda større garderobe for alle klærne sine.

 Feil # 3 – Upassende fargevalg

Barnerom veggmaling ecru med hvite møbler og mørk rosa dekorasjon

En annen vanlig feil når du skal dekorere et barnerom er fargevalget. Dette skjer av en rekke årsaker. For eksempel, for å spare stress, problemer eller penger, ser mange foreldre ganske enkelt ikke det presserende behovet for å male eller tapetsere veggene og utsette renoveringsarbeidet inntil videre..

Men fargedesignet har en direkte effekt på vårt velvære, og hver farge utløser helt andre følelser. Et lite barn føler påvirkning av farger og mønstre på nervesystemet spesielt tydelig.

Barnehagen for en nyfødt bør være lys og preget av naturlige farger. Her er lys sand, beige, asurblå, myk grønn og andre pastellfarger best. Lyse farger kan introduseres gjennom individuelle elementer og selvfølgelig også gjennom leker. Et veggmaleri med dyr, fugler og blomster på en av veggene vil hjelpe barnet i det daglige å lære om verden og ha en positiv, beroligende effekt.

Jente barnehage i pastellfarger med tipi -telt

Barnehagen til en førskolebarn trenger ikke å glitre i lyse farger. Hvis utformingen og dekorasjonen av barnas interiør bruker mange iøynefallende nyanser, vil rommet se ut som et lekerom i en fornøyelsespark. En slik feil ved å sette opp vil igjen gjøre det vanskelig for barn å konsentrere seg, for eksempel å gjøre leksene sine.

Barnerom for barn mellom 3 og 6 år

Et litt eldre barn kan allerede være med på å velge de riktige fargene for rommet sitt. I tillegg, ved å spørre barnet ditt om råd, gjør du det klart hva du synes om deres mening, noe som er veldig viktig for å bygge et tillitsfullt forhold i fremtiden.

 Feil # 4 – Ikke rom for spill og kreativitet

Lag rom for spill og kreativitet i barnehagen

For å lede all den kreative energien som samler seg i et barn i riktig retning, bør man tenke på å organisere et komfortabelt, godt opplyst rom slik at barnet rolig kan leke med modelleringsleire og maling.

koselig hjørne på barnerommet ifølge montessori

Hvis barnet ditt allerede er eldre, la dem delta direkte i utformingen av et koselig hjørne på barnerommet. Sammen kan du også bygge en hule av tepper, linskjoler eller gamle laken. Dette stedet vil være ditt barns favorittsted i hele huset. Der kan den lese eller leke med naboens barn.

 Feil # 5 – Utilstrekkelig belysning eller kaldt lys

ikea barnerom 2021 med god lagringsplass og god belysning

Belysningen i barnehagen er også av stor betydning for komforten og helsen til de minste. Siden det er soner med forskjellige funksjoner, er det feil å tro at en taklampe er nok. Lyset skal fordeles jevnt over hele rommet og komme fra flere kilder, f.eks. En taklampe, en bordlampe i arbeidsområdet og en vegg- eller gulvlampe ved sengen.

Når du velger lamper til barnerommet, spiller ikke bare strømmen, men også lysfargen en avgjørende rolle: Lyset skal være varmt og gulaktig. Ideelt sett bør lysene være utstyrt med en dimmer slik at lysstyrken kan reguleres deretter.

Velge lette modulmøbler for barnerom

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner