15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Utendørs, camping og co – trend eller livsstil?

camping-telt-innsjø-fjell-landskap

Camping er kult for noen og skrekk for andre. Camping kan nå være nesten like behagelig som å feriere i en bungalow eller et feriehus. Det kommer bare an på hvor godt utstyret er. Hvordan bobiler utstyrer seg fornuftig og hva som er et av de grunnleggende redskapene på en campingferie som gjør livet utenfor vakrere, lettere og mer behagelig, er temaet for denne artikkelen.

15 praktiske campingtelt for bilen din – drømmeferie i naturen

Uforgjengelig servise er uunnværlig for en campingferie

campingferie ubrytelig-retter-uunnværlig-melamin-godt-alternativ

Ødelagte stykker kan bringe flaks, men de er alt annet enn hyggelige på en campingferie. På den ene siden vil det snart være et enormt tap i det allerede sparsomt utstyrte skapet, og på den andre siden bør ikke risikoen for ulykker undervurderes. Du er på den sikre siden med retter laget av melamin. Den kan også falle ned eller rulle gjennom bobilen i nødstilfeller uten å bli skadet. Og det er elegant også. Dagene da campingferier ble assosiert med feltsele i militærstil er for lengst borte.

Melamin ser ut som porselen, er lett å rengjøre og har fordelen fremfor andre materialer at det ikke tiltrekker seg lukt som plast eller riper som metall. Det veier heller ikke så mye at det oppleves som en belastning på turer. Melamin servise er så å si globetrotteren blant husholdningsredskaper. Også med termosflasker, drikkeflasker og kokekar bør du være oppmerksom på bruddstyrken.

Generelt anbefales uknuselige beholdere der mat, væske og medisiner kan lagres lufttett. Fordi lukt sprer seg raskt i telt eller campingvogn. På den annen side trenger fuktighet inn raskere enn i et hus. Dette er spesielt problematisk for medisiner. Derfor: vann- og lufttette beholdere samt robuste retter er en del av det grunnleggende utstyret når du camping.

Telt, bobil eller hjemmeplanet

camping-bobil-natt-stjernehimmel-komfort

Handelen med campingartikler blomstrer, og i løpet av ferien står bobiler i kø på motorveiene. The Caravaning Industrie Verband e.V. Germany (CIV D) presenterte i denne rapporten fastslått at 2015 var et rekordår for camping- og campingvognsektoren, og han antar at denne trenden også vil gjenspeiles positivt i neste statistikk i 2016.

Spesielt familier ser på camping som den perfekte måten å tilbringe fritiden. Campingplassene er ganske uformelle, barna kan være mye i frisk luft, og hvis tomatsaus blir sølt, er det ikke noe problem. Ikke rart at det har utviklet en hel bransje som er dedikert til utvikling, produksjon og salg av utendørs produkter. Foreldre har imidlertid ikke bare lov til å tenke på de fine tingene på ferie, de må også forholde seg til å planlegge turen – for eksempel hva som går i kofferten.

Når du er på camping er ikke alt så lyst og solfylt

Utendørs campingtelt-strand-solnedgang-spille gitar

Værbestandighet og bruddmotstand er de viktigste egenskapene som de tilsvarende artiklene må ha med seg, avhengig av om det er husholdningsartikler eller funksjonelle klær. Kjøretøyindustrien utvider også tilbudene med tilbehør som er egnet for camping og samarbeider med kjente produsenter. Audi, for eksempel, leverer nå telt til Heimplaneten som er skreddersydd for Audi Q3.

Campingbilen med kropp og sjel kjenner ikke dårlig vær eller er i det minste forberedt på det. Det er godt utstyrt og nyter naturens gang. Fordi en nærhet til naturen sammen med en tørst etter eventyr sannsynligvis har alle bobiler til felles. Og et skikkelig tungt tordenvær er skremmende og fascinerende på samme tid.

De riktige klærne for trening i frisk luft

camping-gå-jogge-riktig-sko-viktig

Når det gjelder sportsaktiviteter, avhenger det av skoen

Idrett er ikke obligatorisk for bobiler, men det er veldig populært. Sykler kan lånes raskt eller kan også bringes på taket på bilen. Mange campingplasser har bademuligheter, så svømming er selvfølgelig et godt alternativ, og du kan jogge hvor som helst. Riktig utstyr er viktig for alle aktiviteter. Hvis du er ute og reiser med gode sko, kan du nyte området og slippe å tenke på blemmer, trykkpunkter eller våte føtter.

Ikke bare når vi jogger, går turer, går, selv når vi går, må føttene våre bære oss. Det er derfor ekstremt viktig å være oppmerksom på ikke bare utseendet på sko, men også på funksjonalitet, passform og komfort, slik at disse viktige kroppsdelene ikke oppfatter å være ute som tortur. I sko fra New Balance kombineres de nevnte funksjonene på en brukervennlig måte. Av Skoen er i differensierte design og alle modellene har det til felles at de er stilige og komfortable. Så de går med forskjellige antrekk som shorts, miniskjørt og jeans. Utvilsomt de største fordelene med camping er den lave vekten og evnen til ikke å smuldre selv i en trang koffert.

Når det gjelder tekstiler, er det viktig at de kan tilpasse seg alt vær. Oppvarming, men også ventilasjon, er like viktig som beskyttelse mot fuktighet eller sol. Ideelt sett er uteklærne lagt i lag og har mulighet til å justere ermer og bukseben i lengde og bredde for å dekke dagens behov. Med alle kravene til klær, må det ikke være for tungt. For når de driver med aktiviteter i naturen, vil fritidsidrettsutøvere nyte følelsen av fri bevegelse og ikke føle seg som et flokdyr – spesielt siden de alltid må ha med seg nok væske, som også veier mye.

Teknologi ved camping: sikkerhet for liv og lemmer

utendørs-camping-sikkerhet-utendørs-aktiviteter-brann

Teknisk utstyr for utendørs opphold bør alltid være TÜV -testet. Dette gjelder campingovnen, brannslukningsapparatet og også lommelykten. Når det gjelder bobil, gjelder uansett plikten til å bringe kjøretøyet til hovedinspeksjonen. De som sparer i feil ende på det tekniske utstyret, kan holde ferien i ubehagelige minner når ulykker, branner eller ulemper på grunn av total svikt forårsaker stress og farer.

Brors uforsiktighet blir hjemme

Venner av friluftsliv krever ofte mye av seg selv, og de ønsker enhver sportslig utfordring velkommen. Her er det veldig viktig å kjenne alternativene dine og å vurdere dem realistisk. Å gå alene på klatreturer eller hastig delta i nye typer sport kan ha risiko for at selv erfarne utendørsidrettsutøvere ofte ikke klarer å vurdere riktig. Vet hvor alvorlige konsekvensene av uforsiktige handlinger er Fjellredning og redningstjenester å melde.

Kilder:

Pixabay.com © Yassine_Noamani (CC0 Public Domain)

Pixabay.com © Hans (CC0 Public Domain)

Pixabay.com © skeeze (CC0 Public Domain)

Pixabay.com © pexels (CC0 Public Domain)

Pixabay.com © anneleino (CC0 Public Domain)

Pixabay.com © memoryCatcher (CC0 Public Domain)

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig